Sfat configurare retea si openVPN
-
nu trebuie sa iti aloce neaparat gateway , da-mi te rog un "route print" de la un client VPN
-
Uite:
![Route Print.jpg](/public/imported_attachments/1/Route Print.jpg)
![Route Print.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Route Print.jpg_thumb) -
tabla de rutare arata ok , in acest moment nu iti merge ping catre 10.100.1.2 ?
mai fa un tracert catre 10.100.1.2 daca nu .
spunemi putin la ce vrei sa aiba access clientii care se conecteaza pe VPN ca retea / masca
-
La fel ca cel dinainte….raspunde doar 10.0.9.1 si atat.....
Pai deocamdata sa aiba acces la un share de pe server. Cu remote acces pe 10.100.1.2 nu am studiat inca problema.Am inteles ca trebuie modificat in server OpneVPN din tun in tap dar am incercat si nu a vrut...probabil mai trebuie si alte setari facute. Dar deocamdata sa accesez share-ul de pe 10.100.1.2. -
setarile de pe openvpn sunt cele atasate anterior , da ? daca ai modificat ceva te rog sa reatasezi
-
Aaaa da …..scuze,scuze...am debifat optiunea cu pass all traffic trough vpn tunel si am setat reteaua 10.100.1.0/24.
-
LA provide a DNS server to client nu ar trebui sa am DC-ul, el fiind DNS sau trebuie sa las pfsense sa isi faca treaba?
-
unde ai setat mai exact reteaua 10.100.1.0/24 , un scr e bine venit
-
Aici…..
-
e modificata total configuratia fata de ce mi-ai trimis anterior , recomand sa sterci actualul openvpn si sa il creezi din nou folosind wizardul . indicat ar fi sa folosesti pt vpn o clasa in afara 10.0.0.0/8 , de exemplu 172.16.0.0/24 - clasa B , uite setarile mele , pot accesa orice din retea , controlul il fac din firewall .
eu am pe lan 172.16.0.0/12
vpn 10.10.10.0/24
![OpenVPN Server.png](/public/imported_attachments/1/OpenVPN Server.png)
![OpenVPN Server.png_thumb](/public/imported_attachments/1/OpenVPN Server.png_thumb) -
Nu e modificat total, decat e luata bifa aia de la allow al client traffic pass through vpn si atunci apare setarea pentru retelele pe care vrei sa ai conexiunea VPN.
Oricum nu mai conteaza…...il sterg si fac altul acum, sa vedem ce se intampla.
Te anunt... -
Am facut ce ai spus si merge fara probleme….......sa accesez share-ul.
Multumesc mult de tot.
In caz ca mai am neclaritati pot apela direct la tine? -
felicitari .
daca te pot ajuta - desigur . :P
-
Noroc ca am dat de topic-ul asta ca altfel nu mai terminam cu VPN-ul azi. Multumesc, Catalin!
Alexandra de la NTT DATA Romania
-
This post is deleted! -
This post is deleted!