WiFi
-
Herkese öncelikle kolay gelsin.
1 Haftadır bu sistemle uğraşıyorum vede bütün ayarlarım sorunsuz çalışıyor.
3 Tane modemim bağlı ve hepsi dengeli şekilde çalışmakta Hız birleştirme dengeleme hepsi süper.
Fakat takıldığım tek bir nokta var WIFI.WiFi olan modemi normal olarak çalıştırıp kablo ile internet alıyorum fakat bunu bir türlü wifi olarak alamıyorum.
Bağlanıyor ip alıyor ama internete girmiyor. Modem köprü modunda kurulu normal PPPoE kurduğumdada pfsense bu seferde kablo ile interneti kesiyor :)Bana yardımcı olacak olursanız çok sevinirim yalnız lütfen şu bacak bu bacak gibi açıklamayızınız :) daha anlaşılır olsun şimdiden teşekkür ederim.
-
Bahsi gecen modemi "kopru" moduna alınca modem ip almaz internet dağıtmaz.
Modemin dhcp sini kapattığına emin ol, modemin 1. portunu pfsense üzerine red (1-2-3) ten birine bağla.İçerideki switchden herhangi bir portuda modemin diğer portuna İKİNCİ kablo ile tak.
Mesela aynı anda switcden gelen İKİNCİ kabloyu modemin 4. portına tak.
WİFİ ile bağlanırsan kablosuzların nete firewalldan çıkacaktır. -
Şimdİ akula yardımın için teşekkürler ama şöyle bir sıkıntı var benim wifi modem tek portlu :)
3 Modemide köprü modunda pfenseye tanıttım çalışıyor.
Wifili modemde landan giriyor köprü modda iken ama wifi doğal olarak modemde PPPoE olmadığından giremiyor.
Diğer türlüde modemden kursam pfsenseden ayarlayamıyorum.
Söylediğin gibide tek portlu olduğundan yapamıyorum nasıl çıkıcam işin içinden.
Bunun daha kolay bir yolu yokmu mesela ben bu pfsense serverına usb wifi alıcımıdır dağıtıcımıdır alsam taksam o zaman sonuç alabilirmiyim yani gerekirse parçada almaya razıyım yeterki olan özelliği kullanalım boşa durmasın.. -
anladığım kadarı ile 3 modeminde pfsense'in önünde ve bridge modda ayarlı. Bu şekilde o modemlerin wifi sini kullanamazsın.
illada bu modemin wifi sini kullanacaksan modem'i bridge moddan çıkartıp normal ppp ayarlarını yapıp pfsense'te de gerekli düzenlemeyi yaparsın. fakat wifi pfsense'in arkasında değil önünde çalışır. wifi den bağlananlar pfsense'e uğramadan çıkar. Wifi den kullanıcıların ip alması içinde modemden dhcp yi açman gerekir. -
modem normal çalışşın
bridge değil
modemde
vlan1 portlar 1 2 3
vlan2 portlar 4 ve wifi1 portan pfsense
switch den modemin 4 nolu portuna ver sıkıntısız çaışıyor ben böyle yaptım tek sıkıntım wifi arada kopuyor nedeninş bulamadım =)