Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Lan Bacağında Accesspoint İp Alma Sorunu

Turkish
    2
    6
    2.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      baubote
      last edited by

Arkadaşlar foruma yeni üye oldum . pfsenseyi kurarken ,sadece WAN interfaceyi seçersem ,  web arayüzüne girebiliyorum.Ancak LAN interfaceyi işe kattığım zaman ne yaparsam yapayım bağlantı sorunu yaşıyorum. Ağ sistemini şekil olarak çizdim. yaşadğığm problem LAN bacağı tarafında. WAN bacağı ipsini Modemden alıyor.LAN bacağına ise DHCP özelliği kapatılmış modem kurulu(AP) olması için önceden yapmıştık. şemaya göre düzenlememi yaptım . ancak kablosuz istemciler bir türlü ping edipte WAN kısmına atlıyamıyor hemde web arayüzü de açılmıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle LAN bacağı kısmında …

Modem (192.168.1.1) (DHCP)
                                                                              |
      WAN Ethernet bacağı (DHCP v4)(192.168.1.56) (Virtualbox üzerinde Bridge olarak tanımlı)
                                                                              |
                                                                              |
      LAN ethernet bacağı (192.168.2.1) (DHCP olarak tanımladım .192.168.2.10-192.168.2.100 arasında )(Virtual box üzerinde internal olarak tanımlı)
                                                                              |
      Access point hale getirilien kablosuz modem (192.168.2.2) (DHCP kapalı) (LAN bacağına giden kabloya direk olarak bu modem bağlı)
                                                                              |
      Kablosuz istemci (192.168.2.15). Gateway (192.168.2.2 mi olur yoksa 192.168.2.1 mi?)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        backdemir06
        last edited by

Selam
        AP'nin gateway 2.1 olacak istemcide 2.1 olacak
        Zaten Ap'den ip aldığı zaman istemcide bi ayar yapmama gerek yok pfsense tarafın doğru yapılandırılmışsa..

• B
          baubote
          last edited by

backdemir06 cevabınız için teşekkür ederim. İşi kolaylaştırmak ve çözmek adına AP yi söküp yerine kablolu switch koydum . Ona rağmen sorun yaşıyorum. Sadece WAN interfaceyi kullanırsam pfsense web arayüzü açılıyor. LAN interface ile ilgili kurulum yapmaya çalışınca web arayüzünede bağlanamıyorum.Sorun LAN kısmında ama anlamadım gitti. Virtualbox da LAN kısmı için İç Ağ seçeneğini de seçiyorum.

• B
            backdemir06
            last edited by

@baubote:

backdemir06 cevabınız için teşekkür ederim. İşi kolaylaştırmak ve çözmek adına AP yi söküp yerine kablolu switch koydum . Ona rağmen sorun yaşıyorum. Sadece WAN interfaceyi kullanırsam pfsense web arayüzü açılıyor. LAN interface ile ilgili kurulum yapmaya çalışınca web arayüzünede bağlanamıyorum.Sorun LAN kısmında ama anlamadım gitti. Virtualbox da LAN kısmı için İç Ağ seçeneğini de seçiyorum.

Rica ederim.

Virtualbox'da bridge veya host only olacak şekilde ayarları varsayıp yapabileceklerinizi sıralayalım…

Pfsense üzerinden Lan tarafının ip adresini değiştirip deneyebilirsiniz.(ping atarak kontrol edin)

Lan tarafına bakan ethernet kartının özelliklerinden sadece ip4 ve bridge protokolü kalacak şekilde ayarlayıp deneyebilirsiniz..

Olmassa Lan interface' de kullandığınız ethernet kartı uyumsuz olabilir. (wan tarafıyla change edip deneyin)

• B
              baubote
              last edited by

Sorunu hala çözülmedi malesef. XP'de LAN bacağını taktığım ağ bağlantısı üzerine geldiğimde "gönderilen paket sayısı" artarken  , gelen paket sayısı "0" olarak görünüyor. pingle falanda ulaşılamıyor. Bir türlü çıkamadım içinden

LAN bacağı (VİA ethernet ) Virtual box da adapter type kısmında VİA ethertnet kartı için hangisini seçmeliyim "İntel Pro 1000MT Masaüstü" Mü yoksa ,PCnet-PCI-II mi? yoksa PCnet-FastIII mü?

• B
                baubote
                last edited by

Sorunumu çözdüm ama virtual boxtan vazgeçtim. Direkt olarak makinaya Pfsenseyi kurdum sorunum çözüldü

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.