Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense wireless kurulum problemi

Turkish
    4
    5
    2.4k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cybersoldier
      last edited by

merhaba
      pfsense konusunda çok yeniyim yapmaya çalıştığım ise ethernetteki interneti wireless yoluyla dağıtmak ve trafik limitleyip proxy kullanmak ancak ne yaptıysam kurulumu başarıyla tamamlayamadım modem normal olarak çalışıyor herhangi bir ayar yapmadım  pfsense ilk açılşta şunları yapıyorum

böyle yaparsam web arabirimine ulaşabiliyorum ama kurulum sihirbazını bitirip reload dediğimde bağlantı gidiyor,sihirbaza girmeden tekrar fabrika ayarlarına alıp sihirbazı geçmek için pfsense logosuna basıp arabirime ulaşabiliyorum interfaces kısmından assign diyerek wireless açabiliyorum ama yine bağlantı gidiyor

-Valid İnterfaces Are
      bge0: 00:18:71:6d:6f:dd –-- Broadcom gigabit ethernet kartı
      ath0: a0:f3:c1:ed:d1:5e ----- atheros çipsetli pci wireless kartı

Do you setup VLAN's now : n diyerek geçiyorum
      Enter WAN interface name:kısmına ethernet kartını giriyorum bge0
      Enter LAN interface name: enter ile geçiliyor

WAN -> BGE0

Do you want to proceed -> y

wan yani bge0 192.168.2.204 ipsini alıyor ve arabirime burdan bağlanıyor herhangi bir ip ayarı yapmıyorum muhtemelen sorun buradan bu ip yapılandırması nasıl olmalı modem ipsi 192.168.2.1 kurulumla ilgili bakıyorum adamlar 10.0.0.1 yazıyor ben bunu anlayamadım?

böle yapınca ise arabirime hiç giremiyorum
      -Valid İnterfaces Are
      bge0: 00:18:71:6d:6f:dd ---- Broadcom gigabit ethernet kartı
      ath0: a0:f3:c1:ed:d1:5e ----- atheros çipsetli pci wireless kartı

Do you setup VLAN's now : n diyerek geçiyorum
      Enter WAN interface name:kısmına ethernet kartını giriyorum bge0
      Enter LAN interface name: ath0

WAN -> BGE0
      LAN-> ATH0
      Do you want to proceed -> y
      lan yani pci wireless kartı 192.168.1.1 ipsini alıyor ip almasa bile artık wandaki 192.168.2.204 ip si ile giriş mümkün olmuyor

bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim modemibridge moda alıp sihirbazdan poe ile bağlanmaya çalıştım ama sonuç yine hüsran

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        backdemir06
        last edited by

Selam

Bu topolojide mümkün değil.

Bir Access point alıp lan tarafına takmalısınız.

• C
          cybersoldier
          last edited by

yani bir lan kartı alıp ona da wireless access point takmalıyım yani?

• J
            JesusOfSuburbia
            last edited by

@cybersoldier:

yani bir lan kartı alıp ona da wireless access point takmalıyım yani?

benım sıstemımde her katta 24lu tplık swıtch var her katların ortasındada accses poınt var bunların kabloları 1 tane swıtchde toplanıyor onun ana kablosuda pfsensenın 3uncu ethernetıne gırıyor yanı wıfı adını verıdıgın ethernet kartına
            dahılı kartım wan modem bridge modda calısmakta
            agı ıkıncı ethernet lan agım192.168.1.1den baslayarak tum ıplerım pclerden statık olarak verık ıp dagıtma ıslemını serverım yapıyor pfsense degıl dhcp kapalı yanı
            3uncu ethernet wıfı agım ve oda 192.168.2.1
            bu sekılde kurulu bır yapı var bunun dns acık cunkı serverle baglantı saglamasını engellemek ıcın farklı ıp bloguna aldım fakat kullanıcı https://192.168.2.1 yazınca ara yuze gelıyor 1.1 dekı gıbı ornek 6542 gıbı bır acık porta yonlendırme olmadan gırmese guzel olacak sadece lan agına etkı edebılıyor 3unuc ethernete port veremıyorsun

• M
              mehmet07
              last edited by

oncelikle kurdugun sistem uzerinden access pointler çalışır şöle oncelikle makinanda 2 ethernet kartın olmalı birisi lan bacak diğeri wan bacak kartları dogru bi şekilde tanıtdıktan sonra wan kartına dls v.s gelen kablonu diğier lan bacagınada swich 'e giden  kablonu takmalısın yani sana bir adetde swich lazım modemin dhcp ozelliğiini kapama gerek yok lan bacagının dhcp özelliğiini aç başlangıç ve bitiş ip adreslerini tanımla daha sonra pfsense verdigin ip den herhangi bi makinadan bağilan  ve arayüz kurulumu yap cihazlar rahatlıkla ınternete çıkabilir

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.