Pfsense'i Türkçeleştirelim
-
2.2 versiyonunda çıkacak pfSense geliştiricileri öyle uygun gördü.
-
Türkçeleştirme 2.1 sürümünde çok büyük sıkıntılara neden oluyor. Birçok türkçe açıklama config.xml dosyasına yazıldığı için hatalara neden oluyor ve son yedeklenen config'e geri dönmemize neden oluyor. Şimdilik tespit ettiklerimi ilgili site de düzelmeye başladım.
Kısaca cümleyi Türkçe karakter kullanarak Türkçeleştirmek bazen olumlu sonuçlar doğurmayabiliyor.
Tahmin ediyorum ki bu problemi çözme çalışmalarından dolayı 2.1 sürümüne dil desteğini eklemediler..
-
pfsense 2.2 versiyonu ne zaman çıkacak ??
-
pfSense 2.2 ALPHA testleri ile Türkçe dil seçeneği eklenmiş ama halen xml çökmeleri oluşuyor.
Sorun ile ilgili konu başlattım gelişmeleri linkten takip edebilirsiniz.
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=74808.0
-
pfSense 2.2 ALPHA testleri ile Türkçe dil seçeneği eklenmiş ama halen xml çökmeleri oluşuyor.
Bahsedilen hatanın sebebini php dosyaların UTF8 olarak oluşturulmamasına bağlamışlar ama bence konunun onunla ilgisi yok. Bunu en güzel anlama yöntemi şudur: config.xml dosyasını en son hatalı config.xml dosyası ile satır satır inceleyip (Meld Diff / WinMerge) aradaki farkı bulmak..
-
@AydinY:
Bahsedilen hatanın sebebini php dosyaların UTF8 olarak oluşturulmamasına bağlamışlar ama bence konunun onunla ilgisi yok. Bunu en güzel anlama yöntemi şudur: config.xml dosyasını en son hatalı config.xml dosyası ile satır satır inceleyip (Meld Diff / WinMerge) aradaki farkı bulmak..
Cevap yazsaydın başlığa :)
-
Teknik ingilizcem Profesyönel Olmasada Bilgi Teknolojileri Yönetiminde ihtiyaçlarımı Karşılayabilecek Kadar Vardır. Bende Elimden Geldiğinde Yardımcı Olmaya Çalışırım
-
En son snapshot ile (30.06.2014) test ettiğime göre türkçe karakter sorununu çözmüşler şu an sistem çökmesi olmuyor 2.2 sürümünde %95 oranla pfSense yi Türkçe Kullanacağız.
-
Selamlar,
En son snapshot ile (30.06.2014) test ettiğime göre türkçe karakter sorununu çözmüşler şu an sistem çökmesi olmuyor 2.2 sürümünde %95 oranla pfSense yi Türkçe Kullanacağız.
Çökme dışında bir diğer sorun ayar değiştirdiğinizde çıkan ve değişiklikleri uygulayan "Apply" butonlarının çıkmıyor olmasıydı. Eğer bunu çözmemişlerse kullanımda sorun yaşanabilir.
Saygılarımla…
-
Selamlar,
Çökme dışında bir diğer sorun ayar değiştirdiğinizde çıkan ve değişiklikleri uygulayan "Apply" butonlarının çıkmıyor olmasıydı. Eğer bunu çözmemişlerse kullanımda sorun yaşanabilir.
Saygılarımla…
Evet halen "Apply" Butonu çıkmıyor bunu da bildirelim bakalım.