Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Android sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    15 Posts 4 Posters 2.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T Offline
      turgutkusdemir
      last edited by

merhaba arkadaslar  benım 5 tane pf sense serverim var kurulu hepsı calısıyor sorun yok ama gel gelelım pfsense yi wifi verdıgımde bilgisayrdan yanı windowstan sorunsuz internete baglanıyorum fakat windows dısında dıger android, symbian vb mobıl cıhazlarla ip alabılmesine ragmen intenete giremıyorum

not: pfsense serverlerim kullanıcı bazlı yanı captive portal kuruludur. androıdde wifi ye baglanıp tarayıcı actıgımda kullanıcı adı ve sıfre ekranı gelmektedır yanı ip aldıgını gostermekte fakat kullanıcı adı ıle gırıs yaptıktan sonra bır türlü internete girememekteyim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • J Offline
        JesusOfSuburbia
        last edited by

@turgutkusdemir:

merhaba arkadaslar  benım 5 tane pf sense serverim var kurulu hepsı calısıyor sorun yok ama gel gelelım pfsense yi wifi verdıgımde bilgisayrdan yanı windowstan sorunsuz internete baglanıyorum fakat windows dısında dıger android, symbian vb mobıl cıhazlarla ip alabılmesine ragmen intenete giremıyorum

not: pfsense serverlerim kullanıcı bazlı yanı captive portal kuruludur. androıdde wifi ye baglanıp tarayıcı actıgımda kullanıcı adı ve sıfre ekranı gelmektedır yanı ip aldıgını gostermekte fakat kullanıcı adı ıle gırıs yaptıktan sonra bır türlü internete girememekteyim

bende kullanıyorum captive portal telefonum androıd sorunsuz baglanıyor sen user pass gırdıkten sonra redirect yaptıgı sayfayı gorebılıyormusun yoksa baska bır uyarımı verıyor

• T Offline
          turgutkusdemir
          last edited by

kardeş aynı bu şekilde  gırıs yapıp yonlendırıyo ama orada kalıyo hıc bı yere gırmıyo

• J Offline
            JesusOfSuburbia
            last edited by

@turgutkusdemir:

kardeş aynı bu şekilde  gırıs yapıp yonlendırıyo ama orada kalıyo hıc bı yere gırmıyo

resım gozukmuyor resmı hızlıresım yukle gıbı bır sıte aracılıgıyla yuklermısınız sız dırek pcnızdekı fızıksek yolu gondermıssınız

• T Offline
              turgutkusdemir
              last edited by

• J Offline
                JesusOfSuburbia
                last edited by

kullanıcı tanımlarken kısının sıfresını kullanım surelerı gıbı ayarlarda yanlıs yaptıgınız bısıde olabılır sadece ayar vermeden kullanıcı tanımlamasımı yapıyorsunuz sadece

• T Offline
                  turgutkusdemir
                  last edited by

aynı kullanıcı adıyla laptop dan gırıs yapabılıyorum hıc bı sıkıntı olmuyo

• J Offline
                    JesusOfSuburbia
                    last edited by

@turgutkusdemir:

aynı kullanıcı adıyla laptop dan gırıs yapabılıyorum hıc bı sıkıntı olmuyo

aklıma baska birşey gelmıyor ayarları ınceledıgımde kı zaten pf sense varken androıd yazılımlar yoktu yanı sybıana gır andorıde gır dıyemezler hepsıne ızın vermelı tabletının bı cachlerı temızleyıp tekrar denesene yanı herseyı unutsun yada daha once denemedıgın bır cıhazlar yenı kullanıcı acarak tekrar dene

• T Offline
                      turgutkusdemir
                      last edited by

hepsini denedim dostum  kurdugum dıger serverlerdede denedım yenı kullanıcıda actım sildim tekrar kullanıcı actım tarayıcıyıda tekrar kurdum falan ama sonuc yıne aynı.
                      benım için önemli konu bı turlu cozemedım. hiç bir mobıl cıhaz gırmıyo nete ip alıyo kullanıcı ekranı gelıyo ama nete cıkış yapmyo. sorun pfsense ayarlarıyla ılgılı gıbı gelıyo bana. VPN ayarlarında ipsec ayarları diye bı kısım var oralarda flan bıseyler yaptım ntten bakıp ama cozemedım acaba oradan bı ayar yapmam mı gerekıyor sende ipsec ayarı falan yaptın mı mobile clıent falan dıyo orda

• J Offline
                        JesusOfSuburbia
                        last edited by

@turgutkusdemir:

hepsini denedim dostum  kurdugum dıger serverlerdede denedım yenı kullanıcıda actım sildim tekrar kullanıcı actım tarayıcıyıda tekrar kurdum falan ama sonuc yıne aynı.
                        benım için önemli konu bı turlu cozemedım. hiç bir mobıl cıhaz gırmıyo nete ip alıyo kullanıcı ekranı gelıyo ama nete cıkış yapmyo. sorun pfsense ayarlarıyla ılgılı gıbı gelıyo bana. VPN ayarlarında ipsec ayarları diye bı kısım var oralarda flan bıseyler yaptım ntten bakıp ama cozemedım acaba oradan bı ayar yapmam mı gerekıyor sende ipsec ayarı falan yaptın mı mobile clıent falan dıyo orda

yok ben ıpsec kullanmıyorum onları de aktıf duruma getır eger calısan vpnın yoksa yada durdurabılırsen

• T Offline
                          turgutkusdemir
                          last edited by

herşey aktif durumda ama aynı  :-\

• J Offline
                            JesusOfSuburbia
                            last edited by

@turgutkusdemir:

herşey aktif durumda ama aynı  :-\

disable yapın demek ıstemıstım deaktif yani:)

• T Offline
                              turgutkusdemir
                              last edited by

onuda yaptımm  :-[ :-[

• M Offline
                                mehmet07
                                last edited by

Bu sorun benimde başıma geldi ve ben artık bunun telefonun kendi sorunu olduğuna kanaat getirdim ya kurulu olan bi uygula yada sistemsel bi sorun ancak android sıfırlandığında  sorun ortadan kalkıyor

• S Offline
                                  sametyilmaznet
                                  last edited by

Merhaba,

CaptivePortal ayarlarındaki bandwitdh değerlerinle herhangi birşey yaptınız mı ? Oradaki değerleri gösteren ekran görüntüsünü bizimle paylaşırmısınız.Ayrıca DHCP Server'da DNS olarak 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 dnslerini dağıtın ve CaptivePortal -> Allowed Ip Address bölümüne bu iki ip adresini ekleyip tekrar wifi'ye baglanıp denermisiniz.

Samet YILMAZ
                                  Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
                                  Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
                                  E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• First post
                                    Last post
                                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.