İnternet Cafede LOL için ayrı bağlantı kurulumu
-
Merhaba.
Dediklerinizi su sekilde toparlayabiliriz.
Tam emin olmamakla birlikte. Hatlari uygulamaya gore ayirma bildigim kadari ile Layer7 ile mumkun. Ama LOL icin bir cozum nasil sunulur bilmiyorum. Ama ben yaptigimi anlatayim. Sizin icin en uygun cozum bu olacaktir.Cafemde LOL Turnuvasi yapildigi zaman hafta sonlari cumartesi gunu cafem dolu oluyor zaten. Ister istemez ping oluyor. Normalde 2 adet 20 MBit Kablonetim var. Internette sikintisiz ama cafe dolu oldugunda sizin dediginiz gibi ping oluyor.
Bende alisas kisminda lol oynanan makineler ayri oldugu icin ip lerini gurup yaparak 2. hattan veriyorum. Lan networku default getawayden alisas i 2 wan dan verdigim zaman sorun duzeliyor. Sizde guncelleme yapacaginiz zaman 16lik olani normal zamanda isa 8 olani lol icin ayirsaniz sorunsuz kullanirsiniz diye dusunuyorum…Arzu ederseniz bukonuda uzaktan yardimci olurum. Birlikte ayarlari da yapabiliriz.
Elimden geldigince her turlu yardimci olurum... -
The following is a list of the required port access to run League of Legends effectively:
80 TCP - HTTP Connections
443 TCP - HTTPS Connections
2099 TCP - PVP.net
5222 TCP - PVP.net
5223 TCP - PVP.net
5100 - 5400 UDP - LoL Game Client
8393 TCP - PVP.net/Maestro203.116.132.10 - 203.116.132.51
Yukarıda yazılmış olan port numaraları ve toplamda 41 adet olan IP adres aralığını kendi sitesinden buldum.
Bu verilere göre; Örneğin: Şu port yahut IP numaralarını kullanan program olursa wan2 ye yönlendir gibi (Loadbalance ve Failoversiz sistemde) kural tanımlayabilirsek ana amaca ulaşabilir miyiz? Eğer böyle bir sistemi devreye sokamassam Lord2000 arkadaşın da bahsettiği gibi belirli IP deki makinaları wan2 yi kullanabilmeleri üzerine manuel olarak konfigüre etmek gerekecek sanıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum. Sanıyorum ki böyle bir sistemi yapabilmek çok fazla insanın işine yarayacaktır.
Şimdiden teşekkür ederim. -
Program üzerinde çalışmaya ve dökümanları kurcalamaya devam ettim.
LoL portları ve iplerini içeren bir alias oluşturdum Örnek: Alias kısmından PORTS'a gelerek 2099 TCP Portu yaptım ve kaydettim.Sanıyorum son adım olarak kurallardan bu aliası seçmem ve onu kullanan programı (LOL) wan1'den Wan2'ye aktartırmam lazım ama nasıl?
İşte bu noktada tıkandım ve çözüm bulamadım.
Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Teşekkürler. -
şu başlıkta size faydası olacak bilgiler olabilir
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=57021.0 -
Hocam takıldığınız yerlerde yardımcı olabilirim ultima_yardim@hotmail.com ekleyin skypeye gün boyu açıktır takıldığınız yerde tw verirseniz ayarları yaparım.
-
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sürekli takip etmeye ve araştırmaya devam ediyorum. Hafta sonuna denk geldiği için henüz sistemi devreye sokamadım. İnşallah yarın deneyeceğim. Sonucu başkalarının da faydalanması adına burada paylaşacağım.
-
Tekrar merhaba arkadaşlar
Son konfigürasyon aşağıdaki gibidir. Tecrübeli arkadaşlarımız varsa yanlışlarımızı söylerse bende dahil herkes faydalanabilir. (Hala deneyemedim)
Şimdiden teşekkür ederim.
Ek bilgiler:
Sürüm: 2.1.4 Release amd64
16mbit hat WAN1 (Öncelikli)
8mbit hat WAN2 (Sadece LOL'e ayırmak istiyorum ancak herhangi bir makinada lol oynanabiliyor IP lere göre ayrım yapamam)
burada tier değerleri doğrumu yoksa LOL'ün WAN2 de çalışmasını istediğim için WAN2 mi tier 1 olmalı?
LOL IP leri toplamda 41 adetti. ben bir satıra 203.116.132.10-203.116.132.51 yazdım ve aşağıdaki gibi bir sonuç ortaya çıktı tek tek IPleri girmelimiyim yoksa böyle görünmesi normal mi? -
Tierlerin yerlerini değişip wan2 e 1 diğerine 2 verin yani lole gelince wan2 kullan wan2 sorun olursa wan1 kullan demiş olursunuz.
Lol ipleri hepsini girmeden sorunu geçmek için 203.116.132.0 yapın bütün sıra ipleri karşılamış olur sorunsuz çalışır.
Diğer ayarlarda sorun yok sadece lanada 8mbps hattıda kullandırtmak istemezseniz lan kısmındaki gatewayi wan1 olarak ayarlarsanız lole yönelmiş olur diğer hattınız.
İyi çalışmalar -
Bu ayarlarla Sistem stabil çalışıyorken 2 gün önce lol ün yeni update i ile portlar yada ip ler değişti ve sorun oluşmaya başladı.
yeni portlarla veya iplerle ilgili bilgisi olan varmı acaba -
5100-5400-8393 Portları aktif olması lazım ipler kolay kolay değişmez.
-
Herkese tekrar merhaba aşağıdaki ayarlar ile internete çıkamadım acaba nerede yanlış yaptım?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim çok başınızı ağrıttım ama idare ediverin :)Ek bilgiler:
CCBOOT Server'im IP dağıttığı için DHCP server kapalı
DNS adreslerini boş bırakmadım kurulumda
8.8.8.8
8.8.4.4
208.67.220.220
208.67.222.222
Resimlerdeki gateway lerle oynadım değiştirdim uğraştım beceremedim -
2 adet modemim var biri sorunsuz bağlanıyor
Cisco 12729
Airties Air5050
airties modem ise ne köprü modunda nede normal olarak bağlanmıyor
pfsense dashboard da ip sini görebiliyorum Traphic Graph ta da ufak hareketler var ama makineler internete çıkmıyor. modemi bir kaç farklı firmware ile güncelledim ama yinede işe yaramadı sanırım modemle ilgili bir sıkıntı yada bilmediğim bir ayar var.
Öneriniz var mıdır? -
İnternetin gelmediği modemi normal kurup internet geliyormu denedinizmi onu test edin sonra pfsense ayarlarınızı kontrol ederek sonuca ulaşınız.
-
Son olarak aşağıdaki konfigüre ettiğim sistemden sonuç alamadım yanlış noktalarımı düzeltebilir misiniz ?
Loadbalance yok sadece failover var 1. hat HTTP trafiği 2. hat Online oyunlar 5-6 kişi lol oynamasına rağmen Traphic Graph,'da WAN2 üzerinde hiç hareket göremiyorum ve sanıyorum ki bu kurallar işlemiyor demek hatta wan2 üzerinde Packet Capture yaptım sadece 1 KBlik request ve reply leri var. Şimdiden teşekkürler. (Çok olduğumun farkındayım idare ediverin) -
kuralı yazarken portları hiç yazmayın
orası ANY olarak kalsın
nasıl olsa IP ile zatenbir ayrım yapıyorsunuz -
Herkese merhaba arkadaşlar
Yardımlarınız sonucunda çok güzel ve neredeyse sorunsuz bir sistemim oldu yardımcı olan herkesten ALLAH razı olsun.Cafe full olmasına rağmen oyunlarda ping kıpırdamıyor. sürekli sabit. Müşteriler çok memnun kaldı. Aynı sistemi yapmak isteyen olursa elimden geldiğince bende yardımcı olurum.
Detaylı olarak ayarlarıda paylaşabilirim.
-
Herkese merhaba arkadaşlar
Yardımlarınız sonucunda çok güzel ve neredeyse sorunsuz bir sistemim oldu yardımcı olan herkesten ALLAH razı olsun.Cafe full olmasına rağmen oyunlarda ping kıpırdamıyor. sürekli sabit. Müşteriler çok memnun kaldı. Aynı sistemi yapmak isteyen olursa elimden geldiğince bende yardımcı olurum.
Detaylı olarak ayarlarıda paylaşabilirim.
Firewall_aliases ve Firewall Rules teki resimleri kaba taslak paylaşabilirsiniz. Böyle oyunlara ait ip ve port ayarlarınızı görmüş oluruz.
-
Aslında internet üzerinden bir çok IP ve port numaraları toplamıştım çoğu işe yaramadı. Bende başka bir çözüm yolu ararken Pfsense nin Packet Capture özelliği gözüme takıldı. Sonra o anda online oyun oynayan makinaları Lan üzerinden dinlemeye başladım 146.66 ile başlayan son 2 bloğu sürekli değişen IP dizeleri içinde bağlantılar kuruyordu ve %95i de UDP üzerinden yürüyordu.
Bende aliasları 146.66.0.0 olarak oluşturdum, ne olur ne olmaz diyerek kullandığı portları da saptayarak 100 lük blok halinde yazdım (27000-27100) ve sistem tıkır tıkır işlemeye başladı ping 1 ms bile kıpırdamıyor müşteriler inanılmaz memnun oldu tabi bende.
Bu verdiğim örnek sadece 1 oyun içindi. Dota 2 ve LOL bu şekilde son 2 IP bloğu değişen aynı başlangıçlı IP leri kullanıyorlar. Bazı oyunlar ise farklı IP ler kullanıyor bende müşteriler oturdukça Yerel IP lerini dinleyerek alias topluyorum. Yani özel bir alias listesi yok kendiniz kolayca çıkarabiliyorsunuz.İnternet cafe için en ideal tasarım bence.
-
Herkesin faydalanabilmesi adına son ayarlarımı paylaşıyorum.
Çokca faydalandık. hiç bir şey bilmeden giriştik birçok arkadaşın başını ağrıttık ama güzel oldu. Herkese tekrar teşekkür ederim.
Bu pfsense bende hastalık olmaya başladı hergun farklı özelliklerini keşfediyorum sürekli kurcalıyorum herhalde 50 kez factory reset atmışımdır :)
İnşallah benimde insanlara faydam dokunur
buyrun
146.66.0.0 IP adresi Yerel ağı Packet Capture ile dinleyerek edindiğim IP dir. Tek başına yetiyor diğerleri internetten topladığım Iplerdi işe yaramadılar yinede silmedim. Yeni bulduğum IPleride altına ekleyerek devam ediyorum Wolfteam gibi..
162.249.0.0 da tek başına yetmektedir.
IP ve Port aliasları için tuzsuzdeli arkadaşımızın önerisi üzerine ayrı ayrı kurallar oluşturdum aynı kural içinde yazdığımda çalışmamıştı ve en üstte olmalılar
Packet Capture ile lan üzerinden Yerel bir IP yi dinleyerek o anda bağlandığı IP yi ve udp portlarını saptayarak online oyunlar için alias oluşturuyorum.
Ayrıca Show States kısmında da anlık olarak hangi IP hangi modem üzerinden nereye bağlanıyor canlı izleyebiliyorum. -
Harika çalışma.teşekkürler.