Kısıtlı kullanıcılara belirli saat aralığında internet erişimini açmak.
-
Selamun Aleyküm,
Pfsense üzerinden 10-15 kişilik bir gruba öğle arası interneti aktif etmek istiyorum. Proxy Filtresinin Timer özelliğinden weekly ve All ı seçerek zaman dilimini girip Groups ACL den de bu istediğim 10 ip yi bir grup yaparak timer ı ekliyorum ancak işe yaramıyor eksik yaptığım bişey mi var acaba? Birde dağınık ip yerine bu kullanıcıları DHCP server dan sıralı ip verip böyle bir grup tanımlasam daha sağlıklı mı olur?
Teşekkürler,
İyi Çalışmalar. -
Aleykümselam,
Rules kısmından kural oluşturdun mu peki?
Ayrıca oluşturduğun kuralın üstlerde olması gerekiyor. -
Teşekkürler cevap için,
Pfsense kullanmayı hiç bilmiyorum desem yeridir. Forumlardan gördüğüm kadarıyla yeni yeni öğreniyorum. Hayır kural oluşturmadım. Orada zaten şuan kurallar var ama bu ayarlar ile nasıl bağlantı kuruluyor hiçbir fikrim yok. Var olan kurallara bakıyorum pek bişey anladığımı söyleyemem :s
-
Tekrar Selamun Aleyküm,
Sorunumu daha açık anlatabilmek adına ekran görüntüsü de atıyorum. Burada şöyle bir sorunla da karşılaştım. mesela dhcp server dan Mac adresi ile 170 e yönlendirdiğim ip ile internete çıkamazken 174 ile çıkıbiliyorum mesela ama timer olayını bir türlü aktif edemedim istediğim zaman dilimi dışında da nete çıkabiliyor makine.
Teşekkürler,
-
Hocam sizin dediğiniz gibi ben de kullanıcılara sadece 23:00-08:00 arası internete çıkmalarına izin veriyorum. Onun için de freeeradius kullanıyroum. Manuel oluyor çünkü bütün kullanıcılara tek tek yapmak zorundasın ama kesin çözüm. Eğer freeradius+captiveportal olarak düşünürseniz yardımcı olurum.
-
Oluşturduğunuz costom acl de times not defined yazıyor…
Orada oluşturduğunuz zaman aralığını vermelisiniz.
-
Oluşturduğunuz costom acl de times not defined yazıyor…
Orada oluşturduğunuz zaman aralığını vermelisiniz.
Sonrasında da "Target Rules List (click here)" yazan yere tıkalyın.
2 sütun açılır.
Target Categories ve Target Categories for off-time.
Sol taraftakinin en altındaki "Default access [all]"'u deny, sağdakini allow yapmanız gerekir. (ya da tam tersi [saat tanımlama mantığınıza göre]).
Bu değişklikleri yaptıktan sonra aktif olması için Squidguard'da, mutlaka "general settings" de en üstte bulunan Apply tuşuna bazmanız gerekir.
Her şey bitince de aynı ekranda en alttan Save edin. -
Tekrar Selamun Aleyküm,
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, ancak sıkıntı halen devam etmekte. Ekran görüntüsünde time uygulanmamış görünüyor ama aslında uyguladım yani time ı seçmeden ekran görüntüsü almışım. tuzsuzdeli hocam target rules ayarları sizin dediğiniz gibi değildi onları değiştirdim yine sonuç alamadım her seferinde apply ve save ediyorum bu arada. target rules ayarları daha önce sağ taraftaki time ile ilgili olduğunu göremediğim için iki sütun da allow şeklindeydi sizin dediğiniz gibi iki şekilde de denedim ancak sonuç yine aynı time olayını hiç dikkate almıyor sürekli net e çıkabiliyor kullanıcı :( . Yanlız denediğim hedef bilgisayarda saat formatı a.m. p.m. cinsinden bunun etkisi olabilir mi acaba ?
Teşekkürler.Yardımlarınızı bekliyorum.
-
Hocam sizin dediğiniz gibi ben de kullanıcılara sadece 23:00-08:00 arası internete çıkmalarına izin veriyorum. Onun için de freeeradius kullanıyroum. Manuel oluyor çünkü bütün kullanıcılara tek tek yapmak zorundasın ama kesin çözüm. Eğer freeradius+captiveportal olarak düşünürseniz yardımcı olurum.
Hocam freeradius eğer ek bir bileşense bizde kurulu olup olmadığı hakkında bir fikrim yok ama menülerde freeradius ile ilgili birşey görmedim.
Manuel yapıyorum derken birkereliğine mi kullanıcıları tanıtıyoruz yoksa saati geldiğinde manuel mi aktif ediyorsunuz?teşekkürler.
-
pfsense de sıkıntı mı var anlamadım ben bu işten birşey. Bakıyorum da bu sorun time ile alakalı da değil, benim yazdığım o kuralı hiç tınlamıyor pfsense time kaldırıp net erişimini de (default access) deny yapmama rağmen çatır çatır nete çıkabiliyorum. hayret birşey ya.
-
Tekrar Selam,
Squid i restart edince kural çalışmaya başladı. Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.
-
pfsense
system- general setup ekranda, aşağılarda bir yerde time zone vardır.
Sizde Europe/İstanbul mu seçili ?
Eğer öyle ise Asia/İstanbul yapın.
Muhtemelen düzelecektir.