Ip sorunu
-
Arkadaşlar pfsense sistemine yeni geçtik ve 3 internet hattımızı birleştirdik yani şöle 3 ethernet kartımıza bağlı 3 modem var ve hepsi farklı ip bloklarında 10.0.0.1 -10.0.1.2-10.0.2.1 dördüncü ethernet kartımız swiche bağlı 10.10.10.1 den 254 kadar ip dağıtıyor buraya kadar sorun yok load balance yapıyor ve kullanıcılar rahatlıkla İnternet'e çıkıyor ancak hergün sabah geldiğimde local bacak hariç diğer yani modemlere bağlı kartların ip alamadığını görüyorum makinayı kapatıp açınca sorun düzeliyor modeme bağlı kartların IP adreslerini static yazınca ara yüzden hem load balance özelliği devre dışı kalıyor hemde kullanıcılar İnternet'e çıkamıyor nerde yanlış yapıyorum bulamadım hergün bu makinayı açıp kapatmaktan nasıl kurtulabilirim cevaplarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla bu arada captive portalda kurulu oda static ip verince modeme bağlı kartlara oda uçuyor
-
Arkadaslar sorun hakkinda bilgisi olan varmi
-
İlk actigim konuya cevap gelmeyince modemlerin ip adreslerini dhcp den degilde static vereyim dedim ancak bu şekilde yapınca network deki tüm makinalar internet e çikmamaya başladi acaba modemlerin dhcp özelliklerinidemi kapamaliyim bu ip unutma sorunundan nasıl kurtulabilirim saygilarimla
-
Sorununuz hatalı DHCP konfigirasyonu alabilir LAN DHCP ayarlarınınızı kontrol edeniz. WAN bölümü DHCP off olmasına dikkat ediniz. Modem ve WAN kısmında sabit ip kullanıp DHCP kapalı kullanmanız çözüm olacaktır.