Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Video Cache Mümkün mü ?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 5 Posters 2.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      Kaskosa
      last edited by

Video cache yapabilirmiyiz pfsense de ne yaptıysam olmadı lusca denedim olmadı youtube cdn kullanan web arayüzlerini cacheye atamıyormuyuz bunu yapabilen varsa bana yazabilir mi ? ücretliyse bile beni yönlendirebilir mi yardımlarınızı bekliyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        AsPrEnS
        last edited by

youtube izlesene gibi video sitelerinin cache yapılabilir. Burada bunu yapmak için sunucunun (pfsense) kapasite limitleri önemlidir. i5 işlemcisi 6 GB ram li bir makine ile 10/20 kullanıcılı bir networkte yapabilirsiniz( sadece cache kullanılacak). Sorununuz ise depolama kapasitesi olacaktır. kullanıcılar video izlemeye başladıkları zaman depolama kapasitesi yetmeyecektir. Bu büyüklükte bir big data için storage server gibi alternatifleri kullanmanız gerekli ki maliyetleri yüksek olacaktır. Pfsense için ise kesinlikle ssd kullamanız tavsiye edirir.

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

video cacheleme de temel sorun videoların CDN üzerinden gelmesi.
          ancak bir üst mesajda bahsediliği gibi bir işlemci gücü veya RAM'e neden ihityaç olur onu anlamadım.

Pfsense üzerinde "kesinlikle SSD kullanın" gibi bir tavsiye fazla iddialı olur.
          Sürekli çalışan ve stabilitenin önemli olduğu yerlerde pfsense üzerinde SSD'den uzak durunuz

https://forum.pfsense.org/index.php?topic=47036.msg267989#msg267989

Optimizasyonun dibine vurayım diyorsanız, Softupdates opsiyonunu kullanırsanız, hissedilir fark görürsünüz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• F
            firatnemis
            last edited by

@tuzsuzdeli:

video cacheleme de temel sorun videoların CDN üzerinden gelmesi.
            ancak bir üst mesajda bahsediliği gibi bir işlemci gücü veya RAM'e neden ihityaç olur onu anlamadım.

Pfsense üzerinde "kesinlikle SSD kullanın" gibi bir tavsiye fazla iddialı olur.
            Sürekli çalışan ve stabilitenin önemli olduğu yerlerde pfsense üzerinde SSD'den uzak durunuz

https://forum.pfsense.org/index.php?topic=47036.msg267989#msg267989

Optimizasyonun dibine vurayım diyorsanız, Softupdates opsiyonunu kullanırsanız, hissedilir fark görürsünüz.

Merhaba,

Softupdate fonksiyonu hakkında biraz daha bilgi alabilirmiyiz veya nereden alabiliriz bu bilgiyi ?

Teşekkür ederim .

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

https://forum.pfsense.org/index.php/topic,43737.0.html

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• L
                Liderweb
                last edited by

480p bir dizi videosunun ortalama 350-500mb arası olduğunu düşününce video sitelerini cacheletmek mantık dışı kalıyor :)

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.