PfSense Ghost Hotspot Kurulumu Hata (Baştan Sona Adım Adım Yaptıklarım)
-
FreeRADIUS kurulmadan daha bu hatayı veriyor kurulum aşamasında arkadaş yukarıda anlatmış aynısı bende oluyor hepsini tamamlayıp mı diyorsunuz ?
-
Teamviewer 8 açarmısınız bir bakalım.
-
pm attım size Samet Bey
-
pfSense sürümü 2.0 olduğu için PHP Sürümü'de 2.0 sürümünde 5.2 olarak gelmektedir. PHP'yi etkileyecek MySQL ve extensionları yüklerken sürümlere dikkat etmek gerekiyor.Bu yüzden bu tarz hatalarlar karşı karşıya kalabilirsiniz.
-
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
bunu kurmak bir mümkün olmadı ya :(
[2.1.5-RELEASE][root@pfsense.localdomain]/root(1): pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
Error: Unable to get ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz: File unavailable (e.g., file not found, no access)
pkg_add: unable to fetch 'ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz' by URL -
Take a look at this link:
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=78935.msg431084#msg431084
-
mrb arkadaslar
mysql icin yardımcı olan arkds a tkrar tsklr
tckimlik icin
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/mysql
touch /etc/php_dynamodules/php-soapyapıyorum arayüz halen sorunsuz calısmakta
shutdown –r now
yaptıktan sonra
500 - Internal Server Error
bu hatayı vermeye başlıyor.
ne yapmam lazım
-
pfSense sürümünüz nedir ?
-
@Samet:
pfSense sürümünüz nedir ?
2.1.5
-
32 Bit 64 bit mi ? Internal Server Error hatası vermesi garip. Ufak bir hata yapiyorsunuz gibi geliyor bana.
-
@Samet:
32 Bit 64 bit mi ? Internal Server Error hatası vermesi garip. Ufak bir hata yapiyorsunuz gibi geliyor bana.
64 ve 32 2 sindede aynı
sizin sitedeki adımları uyguluyorum
hatta php.ini değişiyor kurulumdan sonra onu tekrar degistiriyorum.
-
Makale alanından o kısmı duzenlemeyi unutmuşum.Php.ini doosyasına extension set etmeye gerek yok.Bir teamviewer 8 açın nerde kaldığınıza bir bakalım. Sanırım videolu bir kurulum çekmek şart veya paket haline getirmek gerekiyor daha kolay kurulum için.
-
samet bey ben tc yi istemedigim icin atladım orayı ama olsa fena olmaz tabi.
http://192.168.1.100/ghost/Login.php
admin
ghost ile giripParse error: syntax error, unexpected T_STRING in /usr/local/www/ghost/inc/db_settings.php on line 12
sql pw fln 2-3 kere kontrol ettim
:(
-
db_settings.php dosyasını Düzenlerken bir hata yapmışsınız büyük ihtimal.Orjinalini atıp deneyin düzelecektir.Tabi atmadan önce veritabanı bilgilerini kendinize göre düzenleyin.
-
samed bey ghost ta sms ve tc kimlik doğrulamayı nasıl iptal edebilirim hem ekran giriş yeri olmasın hemde o modüller çalışmasın
-
Portal.rar dosyasında yüklediğiniz index.html'di sanırım o dosyayı düzenleyin tckimlik ve istemediğiniz authentication divlerini silin.
-
mrb arkadaslar
mysql icin yardımcı olan arkds a tkrar tsklr
tckimlik icin
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/mysql
touch /etc/php_dynamodules/php-soapyapıyorum arayüz halen sorunsuz calısmakta
shutdown –r now
yaptıktan sonra
500 - Internal Server Error
bu hatayı vermeye başlıyor.
ne yapmam lazım
Aynı sorun bendede oluyor samet beyin sitesinde kurulumla ilgili verilen adımları eksiksiz tamı tamına belki 5-6 defa yaptım yeniden kurdum, bi yerimi atlıyorum diye- ama yok maalesef aynı sizdeki yere gelip pfsense i yeniden başlatınca bir daha webconfiguration a kesinlikle erişemiyorum. ama sshtan çalışmaya devam ediyor.
-
/tmp/mysql.sock hatası alan arkadaşlar
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh forcestart
komutunu denerseniz büyük bi ihtimalle sorun ortadan kalkacaktır.
-
mysql –p –u radius radius < /usr/local/www/ghost/ghost.sql
ERROR 1044 (42000) at line 20: Access denied for user '**********'@'localhost' to database 'radius'
burada takıldım arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse var mı?
teşekkürler. -
Parolayı yanlış giriyorsunuz değiştirmedi iseniz varsayılan "radpass"