Tılgın Fiber Modem Üzerinden Pfsense'e Port yönlendirme Yapmak
-
Merhaba arkadaşlar, normal internetin olduğu bir networkte pfsense 2.1.5 kurup port yönlendirme yaptım sorunsuz çalıştı, ama tılgın router lı fiber internetin olduğu bir networkde aynı nat ayarlarıyla port yönlendirme yaptığımda malesef nat kuralları çalışmıyor log'a baktığımda bazen firewall logda gelen isteklerin bloklandığını görüyorum. problem tılgındanmı kaynaklanıyor yoksa pfsense sunucuda bir ayarımı var.
nat kurallarını kamera izlemek için ekledim. açılan portları tcp/udp olarak açıyorum, rules'de kurallar otomatik tanımlanıyor.
-
Tılgın Router Bridge modda mı kullanıyorsunuz ?
-
hayır normal modda kullanıyorum
-
Tılgın Router 'dan pfSense WAN Bacağına DMZ yapmanız gerekir veya açmak istediğiniz portları aynı zamanda Tılgın üzerinden de pfSense wan bacağına natlamanız gerekiyor.
-
modemden pfsense wan adresine nat yapıyorum daha sonra da pfsense wan bacağına gelen istekleri kameralara yönlendiriyorum. normal modem kullandığımda aynı ayarlarlar ile dışarıdan kameraya erişebiliyorum tılgın kullanılınca problem yaşıyorum.
modemden pfsense (192.168.2.1521) yönlendiriyorum daha sonra
wan adress 81 den 192.168.2.201:81
wan adress 37777 den 192.168.2.201:37777 şeklinde nat yapıyorum bazen loglarda gelen isteklerin bloklandığını görüyorum.![Ekran Al?nt?s?.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG)
![Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb) -
pfSense tarafınında Ekran goruntülerini paylasabilirmisiniz veya Teamviewer 8 ID ve Pass verin bakalım 2 dk. Saat geç oldu forumu costurmayalım : )
-
pfsense işyerinde uzaktan bağlanamıyorum malesef :) halledemedim pazartesi en erken bakabilirseniz olabilir tabi müsait olursanız
-
Tılgın'i Bridge moda alsaniz daha iyi olmaz mı ? İki tarafta böyle uğramak zorunda kalmazsiniz. Servis sağlayıcınızı arayip bilgileri edindikten sonra bunu yapabilirseniz sizin için ileriye dönük daha iyi olacaktır.
Pazartesi PM olarak bilgileri iletirsiniz. İyi geceler
-
teşekkürler. pazartesi mesaj atarım size.