Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

LOL Ping - DNS ve Sunucu Lokasyon Durumu

Turkish
    3
    6
    5.5k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      Liderweb
      last edited by

Bu konuyu ayrı bir başlıktada açarak fikir almanın daha basit olacağını düşündüm. Ben cafemde kontrol ettiğimde TR sunucularda oynayanlar oyuna bağlandığında ABD lokasyon sunucularda oynuyorlar. Google DNS kullanmaktayım. Mecburende ping süresi 75-80ms den aşağı olmuyor. Ortalamada 90-100mslerde.

Şimdi düşüncem ben Google DNS kullandığım için oyun sistemi beni direk ABD sunuculara atıyor olabilirmi. TTNET dns kullananlar hangi IP lere bağlanıyorlar. IP durumunu kontrol edip mesaj altına yazarlar ise DNS lerin oyuna bağlanılan sunucuya etkisini çözebiliriz.

Nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsanız. Biraz uğraştıracak ama 2 dakikayı geçmez. Altta anlatım sırası ile.

• Pfsense web panelden Diagnostic->States e tıklayın.
      • CTRL+F ile udp yazarak aratın.
      • O an LOL oynayan masanızın IP adresine (adisyon programınızdan yada filtrenizden bakabilirsiniz) bakın.
      • Stateste UDB bağlantısı ile LOL oynayan IP adresinin 5000-5500 arasında porttan bağlı olduğu IP numarasını alın ve buraya kopyalayın.

Örneğin tablo şu şekil olabilir.
      UDB | 10.0.025->192.168.1.4->XXX.XX.XX.XXX:5103

Üstteki rakamlar kendi lan ve wanıma göre yazılmıştır.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Y
        yigitorhan
        last edited by

Merhaba;

Çift yada daha fazla hattınız varsa bunlarla uğraşmayın.

Resimlerdekini yapıp stabil yönlendirme yapabilirsin.

2.png
        1.png_thumb
        1.png
        2.png_thumb
        3.png
        3.png_thumb
        4.png
        4.png_thumb

Herhangi bir sitenin DNS adresini ögrenmek için;

Başlat–-Çalıştır---Cmd
        nslookup -q=ns siteadresi.com :)

• L
          Liderweb
          last edited by

@yigitorhan:

Merhaba;

Çift yada daha fazla hattınız varsa bunlarla uğraşmayın.

Resimlerdekini yapıp stabil yönlendirme yapabilirsin.

Hocam yönlendirmem zaten var. Ayrıca alias oluşturmaya gerek yok. Rules Lan kısmından daha bsitce hallediliyor işlemler.

Resmide ekleyeyim. Yapılacka olay Destination port range burada other seçip başlangıç ve bitiş portları eklemek gerisi normal kurallar ile aynı.

• Y
            yigitorhan
            last edited by

Böyle yapınca rules –- lan dan (lol) de mesela 3-4 kural yazman lazım benim yaptıgım gibi yapınca aliesten grup oluşturup, rules --- landan tek kuralla çözülüyor :)

Herhangi bir sitenin DNS adresini ögrenmek için;

Başlat–-Çalıştır---Cmd
            nslookup -q=ns siteadresi.com :)

• L
              Liderweb
              last edited by

@yigitorhan:

Böyle yapınca rules –- lan dan (lol) de mesela 3-4 kural yazman lazım benim yaptıgım gibi yapınca aliesten grup oluşturup, rules --- landan tek kuralla çözülüyor :)

Hocam okadar portu tek tek eklemektense bir kural oluşturup yanındaki + işaretine basıp rulesdeki portu değiştirmek yetiyor :D

• T
                thilo132
                last edited by

her iki yoluda denedim ama neticede farkettimki 20 kullanıcı lol e girdiğinde ping fırlıyor , 20 ve altında 78-88 aralığında , 23-24 geçtiğinde 400-500 lere fırlıyor , 3 mbit kullanım görüyorum , sanırım upload yetersiz geliyor , 8 mbit akk sız adsl (ttnet) , vdsl2 16 mbit ile deneyeceğim birde

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.