Bilgisayarlar access point in ip ni aldıgı icin internete girmiyor
-
kolay gelsin arkadaslar pfsensenin ip 1.0.0.1 access pointlerin ip no 192.168.1…. dokuz adet farklı sayı bazen bilgisayarlar access pointin ip nonu aldıgı icin internete girmiyor bu sorunu nasıl haledebilirim yardımcı olabilirmisiniz access pointlerin modeli tp link
-
Ap lerin menüsünden dhcp lerini lapat. Böylece pfsense lan dan ip alırlar.
-
Cevaba ek olarak; Access Point'ler IP dağıtmazlar, elinizdeki cihaz Wireless Router. ;)
-
Cevaba ek olarak; Access Point'ler IP dağıtmazlar, elinizdeki cihaz Wireless Router. ;)
Cihazda dhcp relay diye bir seçenek varsa, belki bu kullanılarak pfsense üzerinden ip alması sağlanabilir.
-
Hadi konu konuyu açsın tuzsuz üstad.
Menülerde radius server seçeneği de var. O bizim freerad dan kul adı şifre kontrolü yapabiliyor mu peki?
-
bende Draytek Vigor AP800 var radius server var
ama kullanıcıları başka bir yerden okumuyor kendin içinde kullanıcı açıyorsun
muhtemelen bu işi de yapacak ap vardır.
-
Hadi konu konuyu açsın tuzsuz üstad.
Menülerde radius server seçeneği de var. O bizim freerad dan kul adı şifre kontrolü yapabiliyor mu peki?
Normalde yapar, bir süre önce buna örnek olacak bir makale okumuştum, baktım bulamadım şimdi.
Zaten pfsense'de bile, örneğin captive portal'ın kendi user managerının yetersiz olduğu durumda, istenirse freeradius ile haberleştiriliyor.
Biz bunu hep aynı server üzerinde yapıyoruz,
Ancak haberleşme ile ilgili parametreler doğru ayarladığında, bunu ikinci bir server üzerinden yapmak da mümkün. -
sivaslim bahsettiğim problem kullandığınız tplink aplerin yazılımlarının dandik olmasından kaynaklanır.resmi sitesinden firmware update yapmak gerekiyor.tabiki mutlaka ilk etapta ap lerin ip adreslerinden statik ip tanımlaması yapmak lazım.Ancak tplink yazılımı stabil olmadığı için cihazların üzerinden çok kişi bağlandığında yazılım sapıtıyor ve ap nin smart dhcp modu aktif hale geliyor ve sonuçta yine ip dağıtmaya başlıyor.
Bu sorunu çözmüştüm aşamalar şöyle;
tüm ap lere statik ip verilecek,
dhcp hepsinde kapalı olacak,
ap cihazın üzerindeki dhcp ip ayarlarında eğer dhcp açılırsa dağıtacağı ip,gateway,dns bilgileri kullandığınız pfsense yada mikrotik vb.konfigrasyonu olacak.böylece dhcp cihazda kendi kendine açılırsa yine sistemin dağıttığı ip yi ve gateway i verdiğinden sorun olmayacak. -
diğer postları okumadım, ancak bu cevap arkadaşın sorununu kesin çözmüştür. bi teşekkür edemeden geçemedim.
-
Pfsense 2.0 için
Services -> DHCP Server
Enable DHCP server on LAN interface (tık koy yani işaretle)
Range 10.0.0.5 - 10.0.0.254DNS Server :
Kullanmak istediğin DNS serverleri yaz.System -> General Setup
DNS : Bir önceki menüde girdiğin DNS IP leri yaz use gateway kısmındadna wanlarını seç. Kaydet.Wanların DHCP olsada pfsense DHCP IP dağıtır. Range kısmındaki ilk IP başlangıç IP si olacaktır. Bende pfsense ağ 10.0.0.2 4 numara ana masa onun için 5 ten başlatıyorum.