Pfsense pc ye usb ethernet problemi
-
ben 2 ayrı ethernet ile deneme ragmen düzfün calışan bir usb ethernwt bulamadım.s-link u60 ile bir kaç saat duzgun calisti.donra yine sapıttı.shell ekranında ue0 ip aldığı gözüküyordu ancak webconfigrator e ulaşamıyor ve ue0 üzerinden pfsense ping atmıÿrdu.
duzgun bır usb eth bulmak lazım dıye dusunuyorum.
-
3 WAN - 1 LAN calisiyoruz, sistem VMWare uzerinde.
ethernetlerimizden biri USB - DM9621A
zaman zaman down oluyor, farkettigimde VMWare den eth'i disconnect/connect yapiyorum.
Guc kaynaginin watt'i dusukse ondan bile kaynaklanabilir..
aslinda USB etherneten vazgeçmek lazim.Bir ada digitus marka usb ethernet takmistim onda galiba cok problem olmamisti.(oyle hatirliyorum-yanilabilirim.) o da pahali biraz.
kolayliklar.
-
Bende bir kaç model denedim ama malesef uygun güzel çalışan birini bulamadım
-
Bende bir kaç model denedim ama malesef uygun güzel çalışan birini bulamadım
usbler bu konuda iyi değil. Kaliteli ürünler bulmak lazım. onlarda pahalı. Yada usb ile hiç uğrasmayın direkt 2 veya 4 portlu ethernet kartları alın bence
-
Doğrudur kardeş bencede usb filan hikaye direk ana kart değiştirek biz
-
geçenlerde piyasa usb 3.0 gigabit ethernet adaptörü gördüm.aslında o stabil çalışabilir gibi geliyor bana.deneyen varsa bildirirse memnun olurum.tşkler
-
usb ethernetler başlarda sıkıntısız çalışsada sonradan sapıtabiliyor
mini pci-e slot varsa digitus mini pci-e kullanabilirsiniz.
veya dell marka pci-e quad ethernette kullanabilirsiniz. -
merhaba,
test ortamında usb eth. ile belki çalışılabilir. ancak prod. ortamına geçildiğinde stabil verim almanız mümkün değil, tavsiye edilen bir yöntemde değil.
pci slot yuvası için,- dual port eth. kart satın alarak, port sayısını arttırabilir
- pc değişimi yapabilir
yada eth. kartlarınız vlan desteği mevcut ise, yönetilebilir switch ile istediğiniz network sayısına ulaşabilirsiniz. ( konu ile ilgili forumda post mevcut )
keyifli çalışmalar
-
Belki alakasız ama 2.1.4 veya 2.1.5 versiyonunu kurup üzerine ayarlama yapmaya çalışıyorsun bazen bu şekilde sonuç alamıyorsun.
Durum dediğim gibi ise şimdi eski bir sürüm indirip kurulum yap ve ethernet'i çalıştır. Sonrasında herşey bittikten sonra sistem üzerinden güncelleme yap. Sorun olmayacaktır.
Daha da yapamazsan, Topkapı Bilgisayar isminde bir firma var. 2. el, sağlam ve ucuz dual ethernet bulabilirsin. Tercihin her zaman IBM marka Intel chipset'li olanlar olsun. %100 stabil ve sorunsuz çalışıyor. en az 8 tane dual ethernet aldım oradan. Hepsi'de sorunsuz… -
Belki alakasız ama 2.1.4 veya 2.1.5 versiyonunu kurup üzerine ayarlama yapmaya çalışıyorsun bazen bu şekilde sonuç alamıyorsun.
Durum dediğim gibi ise şimdi eski bir sürüm indirip kurulum yap ve ethernet'i çalıştır. Sonrasında herşey bittikten sonra sistem üzerinden güncelleme yap. Sorun olmayacaktır.
Daha da yapamazsan, Topkapı Bilgisayar isminde bir firma var. 2. el, sağlam ve ucuz dual ethernet bulabilirsin. Tercihin her zaman IBM marka Intel chipset'li olanlar olsun. %100 stabil ve sorunsuz çalışıyor. en az 8 tane dual ethernet aldım oradan. Hepsi'de sorunsuz…Topkapı Bilgisayar'dan ben de memnunum. Uygun fiyatlara dual ethernet almışlığım var.