Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PFSense Ghost Hot Spot Modülü Kurulumu ve İlk Ayarlar

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    180 Posts 49 Posters 111.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      carmageddon63
      last edited by

@mendilli:

@Samet:

Soap Kurulumu

pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/uname -m/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz

touch /etc/php_dynamodules/php-soap

samet hocam sadece bu komutlarla bende çalıştıramadım ama

pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/i386/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
      touch /etc/php_dynamodules/soap
      /etc/rc.php_ini_setup
      /etc/rc.restart_webgui

komutlarını koşturunca çalıştı

/etc/rc.php_ini_setup yazıp  aşağıdaki hatayı alanlar için ;

Shared object "libxml2.so.5" not found, required by "soap.so"  ne alaka diyebilirsiniz fakat bende 4 günün sonunda çalıştırabildim.

killall php

ile tc kimlik doğrulamayı yaptım. Saop Hatası alan arkadaşlar deneyebilirler. yanlız şöyle bir durum var. makinanızı restart ettikten sonra yine aynı sorun devam ediyoru. killall php yazıyorsunuz sorun düzeliyor. killall php yi açılışta çalıştırırsam bu sorunuda aşmış oluruz diye düşünüyorum.
      kilall php yi açılışa eklemek için yada schedule şeklinde çalıştırmak mümkün mü ? forumda bir yerde bilgi vardı fakat sonuç alamadım konuyuda hortlatamadım. çok eski tarihliydi.

kolay gelsin

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        b_onat
        last edited by

merhabalar,
        pfsense 2.1.5 php5-soap5.4.13 versiyonu yuklu ghost calısıyor fakat tc kımlık ıle kayıt bır turlu olmuyor sureklu bılgılerınız dogrulanamadı hatası alıyorum kafayı yemek uzereyım yaw acaba sorun nerde _?

• T
          tamirister
          last edited by

CAPTİVE PORTAL DA ZONE İÇİNE GİR BİLGİLERİ Bİ KONTROL ET EĞER SORUN GÖZÜKMÜYORSA SAVE DE… SONRA YENİDEN DENE...
          BENİM TC DE PFSENSE REBOOT ETTİKTEN SONRA ÇALIŞMIYOR ZONE HİÇBİRDEĞİŞİKLİK YAPMADAN SAVE DİYORUM DÜZELİYOR.. Bİ DENE DERİM

• B
            b_onat
            last edited by

malesef denedim ama olmadı tc kımlık no ıle kayıt et dedıgımde bılgılerınız dogrulanamadı deyıp kalıyor

• B
              b_onat
              last edited by

merhaba
              sorunu baska bı makıneye yenıden kurulum yaparak cozdum fakat arkadasın dedıgı gıbı captıval portala gırıp zone ye edıt save dedıkten sonra tc kımlık sorgulaması calısıyor .
              bırde kullanıcı gırıs yaptıktan sonra orn. 192.168.1.1:8000 olarak url de takılı kalıyor otomatık yonlendırme yapmıyor bunu nasıl asabılırız.

• B
                blasterreal
                last edited by

Samet Bey Merhaba;

Loglara baktığım an şöyle bir hata alıyorum.

logportalauth[48742]: FAILURE: Fatal error: Class 'SoapClient' not found in /var/db/cpelements/captiveportal-tc.php on line 45, 20:68:9d:9a:4c:75, 192.168.3.62

php -m komutu ile baktığım an soap modülünün yüklü olduğunu görüyorum.

sizce nerede hata yapış olabilirim

• Q
                  QwL
                  last edited by

merhaba arkadaşlar. sistemi kurdum freeradius da kullanıcı adı ve şifre tanımlayarak client oluşturup internete çıkabliliyorum. Bu  client'i ghost da online kullanıcılardada görüyorum fakat ghost üzerinden yeni kullanıcı ekleyemiyorum. süresiz kullanıcı eklemek istediğimde "Field 'tarih' doesn't have a default value" hatasını veriyor, günlük veya süreli eklemek istediğimde ise boş ekran çıkıyor karşıma. 4 defa makineyi baştan kurdum ama sorun devam ediyor nerde hata yapıyorum. yardımlarınızı bekliyorum

• K
                    kemalgok
                    last edited by

Merhaba,
                    MySQL de "tarih" field inin ozniteligini "allow null" yapmalısınız. Başka fieldlerde de hata alırsanız onları da allow null yapın.
                    MySQL e erisebilek için "phpmyadmin" kullanabilirsiniz kurulumu forumlarda var.

• S
                      sametyilmaznet
                      last edited by

HeidiSQL ilede bağlanıp yapabilirsiniz. veya Kemal arkadasin dediği gibi PhpMyAdmin kurmanız gerekmektedir. Bir guncelleme sart oldu sanırım ve otomatik kurulum.

Samet YILMAZ
                      Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
                      Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
                      E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• A
                        aydemir_07
                        last edited by

Tam yeri gelmişken ben sorayım. www kalsörünün altına phpmyadmin klasörünü attım. ipadresim/phpmyadmin yazınca 404 hatası veriyor. Neden olaki?

• S
                          SVSKR
                          last edited by

@aydemir_07:

Tam yeri gelmişken ben sorayım. www kalsörünün altına phpmyadmin klasörünü attım. ipadresim/phpmyadmin yazınca 404 hatası veriyor. Neden olaki?

ip adresin/phpMyAdmin

yazarak girmeyi dene. Büyükküçük harf duyarlı. .

• S
                            SVSKR
                            last edited by

Arkadaşlar pfsense 2.1.X amd64/i386 üzerinde eğer php5-soap-5.4.13.tbz kurarsanız (ki göze çarpan başka versiyon gözükmüyor freebsd de.)  unable to load dynamic library yada cannot open soap.so hatası veriyor sistem. sebebide /usr/local/lib/php/20090626 içersine soap.so oluşturamaması.  php.ini içerisine extension=soap.so oluşturmamıza rağmen restart ettiğimizde bu komut kaybolmaktadır ve soap çalışmamaktadır.

Bunun yerine php5-soap-5.4.13.tbz delete ederek yerine php5-soap-5.3.10_1.tbz sürümünü kurdum

pkg_add -rfi ftp://ftp.netlab.is.tsukuba.ac.jp/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/net/php5-soap-5.3.10_1.tbz

touch /etc/php_dynamodules/mysql
                            touch /etc/php_dynamodules/php-soap

bu işlemler sonrasında sistemi restart ettiğinizde soap çalışır duruma geliyor ve tc no https://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx?WSDL sitesi üzerinden otantik oluyor.

fakat buradan sonra şöyle bir sorunla karşılaştım :)

TC-NO ile giriş yapmaya çalıştığımızda Doğrulamayı yapıyor ve bize örn: Aahmet58;  kullanıcı adını tanımlıyor  (isim ilkharfi+soyisisim+random 2 haneli rakam) ve giriş yapılamıyor. Ghost üzerinden kontrol ettiğimizde ise böyle bir kullanıcı ghost üzerinde  gözükmüyor. Yani TC-NO doğrulama yaptıktan sonra mysql üzerinde bu kullanıcı oluşturamıyor ve dolayısı ile giriş yapılamıyor.
                            captiveportal-tc.php yi inceledim aşağıdaki komutları farklı şekillerde bir çok defa editledim fakat yinede mysql üzerinde kullanıcıyı oluşturamadı. Çözüm için yardımlarınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu ama anlaşılır olması için :)

captiveportal-tc.php komutları ;

$baglan = new SoapClient("https://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx?WSDL");
                                    $sonuc = $baglan->TCKimlikNoDogrula($veriler);

if ($sonuc->TCKimlikNoDogrulaResult){

$user =  substr(karakter_duzeltme2($ad),0,1).karakter_duzeltme2($soyad).rand_numstring(2);
                            $pass =  rand_string(5);
                            $bugun = date("Y-m-d");
                            $yenitarih = strtotime($expdate.' day',strtotime($bugun));
                            $tarih = date('j M Y' ,$yenitarih );
                            mysql_query("INSERT INTO radcheck(username,attribute,op,value,tip,tcno,adsoyad,tarih,sifre,dtarih) values('".$user."','User-Password','==','".$pass."',2,'".$tc_no."','".$ad.' '.$soyad."', '".$bugun."','".$pass."','".$dogum_yili."')");
                            mysql_query("INSERT INTO radcheck(username,attribute,op,value) values('".$user."','Expiration','==', '".$tarih."')");
                            // eger islem basariliysa –>
                            echo $user.','.$pass;
                            //echo $user.$pass.$tarih;

• M
                              mbkeskin
                              last edited by

Ben ilk kurduğumda (tüm şifreleri admin olarak kurdum) tc kimlik doğrulama dahil herşey çalıştı,

Ancak sonra 4-5 kere daha kurdum (şifreler değişik) çalıştıramadı,

Lütfen yardımcı olurmusunuz,

• M
                                mbkeskin
                                last edited by

Sorunu buldum 8)

captiveportal-config.php dosyasında aşağıdaki satırı editlemeyi atlamışım,

$sifre=

• C
                                  cemonur
                                  last edited by

arkadaşlar conuryilmaz@gmail.com a portal.rar ı elinde olan arkadaş bana atabilirse gerçekten çok ama çok sevineceğim şimdiden teşekkürler.

• Q
                                    Qbilay
                                    last edited by

Arkadaslar Samet kardesimizin konu hakkında aciklamasi asagidaki gibidir.
                                    http://sametyilmaz.com.tr/ghost-ucretsiz-surum-hakkinda-bilgilendirme.html

Saygilar.

• C
                                      cemonur
                                      last edited by

evet bende ona istinaden eğer elinde olan varsa diye yazmıştım

• S
                                        salihbilgin
                                        last edited by

Daha önce indirdiğim dosyayı yandexe yükledim. Aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

https://yadi.sk/d/U7RZcv77dnzZh

• M
                                          micromedia
                                          last edited by

Farklı SMS gönderme servisleri ile sms göndermeyi deneyen oldu mu? Örn. Posta güvercini.
                                          captiveportal-sms.php dosyasında gönderme işlemi yapıldığını görüyorum. Ama yeterli Php/xml vs. bilgim olmadığından işin içinden çıkamadım.

• B
                                            bsca
                                            last edited by

Teamviewer uzerinden pfSense-memstick-2.1.3-RELEASE-i386.img kurulu sisteme hotspot kurulumunda yardimci olacak varmi ? Tesekkurler

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.