Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense 2.0.1 Dual WAN / MultiWAN ?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    14 Posts 3 Posters 4.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      firatnemis
      last edited by

Merhabalar,

pfSense 2.0.1 amd64 kullanmaktayım. Bir adet ISDN hattım var Cisco Router üzerinden kurulu 192.168.2.1 gateway'ini kullanan bir adet de ADSL hattım var oda 192.168.10.1 Gateway'ini kullanmakta ve ayarlarım bu şekilde. pfSense 2.0.1 üzerinde gateway group yaptım ikisinide online olarak görüyor daha sonrasında Firewall Rules LAN kısmından oluşturmuş olduğumu gateway grubumuda seçtim ancak ben iki bağlantı hızınıda aynı anda kullanmak istiyorum ?

Bu konuda pfSense 2.0.1 için yeterli döküman / bilgi bulamadım internette maleseff, bu konuda bilgi veya fikir sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Teşekkürler,

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        OGUZ
        last edited by

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html buradaki makalede anlatılıyor

Oğuz BAYBAHAN | Computer Engineer

Vodafone IT Manager

• F
          firatnemis
          last edited by

Teşekkürler ancak bu şekilde ADSL / ISDN hızlarını ortak olarak kullanamıyorum bu sadece bildiğim kadarıyla yük dengelemesi yapmakta , ben ADSL 4Mbps ISDN + 2Mbps = 6Mbps hıza erişmek istiyorum ?

• F
            firatnemis
            last edited by

@OGUZ:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html buradaki makalede anlatılıyor

Kaldı ki birebir aynısını yaptım konuda anlatıldıgı üzere hiç çalışmadı … :(

• O
              OGUZ
              last edited by

Mutlaka yanlis yapıyorsunuz bir yerde ben bu sekilde 4 baglantiyi kullanıyorum.  Her hangi bir problem yok. Siz yapmış olduğunuz işlemlere ait ekran görüntüleri ni paylasirsaniz yardımcı olabilirim

Vodafone IT Manager

• F
                firatnemis
                last edited by

@OGUZ:

Mutlaka yanlis yapıyorsunuz bir yerde ben bu sekilde 4 baglantiyi kullanıyorum.  Her hangi bir problem yok. Siz yapmış olduğunuz işlemlere ait ekran görüntüleri ni paylasirsaniz yardımcı olabilirim

![Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.40 PM.png](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.40 PM.png)
                ![Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.40 PM.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.40 PM.png_thumb)
                ![Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.52 PM.png](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.52 PM.png)
                ![Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.52 PM.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.21.52 PM.png_thumb)
                ![Screen Shot 2013-01-12 at 4.22.06 PM.png](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.22.06 PM.png)
                ![Screen Shot 2013-01-12 at 4.22.06 PM.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.22.06 PM.png_thumb)

• O
                  OGUZ
                  last edited by

Firewall nat outbond kısmından goruntu verin ayrica mevcut wan1 wan2 ve lan baglantinizin bikgikerinide yazin

Vodafone IT Manager

• F
                    firatnemis
                    last edited by

@OGUZ:

Firewall nat outbond kısmından goruntu verin ayrica mevcut wan1 wan2 ve lan baglantinizin bikgikerinide yazin

Interface Bilgilerim Şöyle WAN  : 192.168.2.2    GW  :192.168.2.1 / Static
                                                      WAN2 :  192.168.10.2  GW  :192.168.10.1 / Static (ADSL MODEM)
                                                      LAN    : 192.168.1.1 DHCP Server pfSense üzerinde

Firewall NAT Outbound kısmında herhangi bir değişiklik yapmayıp Otomatikte bıraktım ?

• O
                      OGUZ
                      last edited by

Hataniz var su sekilde Hataniz lan kisminda load balance isimli gateway secmissiniz floating kisminda ise failwan1ofwan2 secmissiniz bunu load balance secin. Ayrica nat kismini ise kendiniz resimdeki gibi yaoarsaniz ileride daha sagkikli olacaktır

Vodafone IT Manager

• F
                        firatnemis
                        last edited by

@OGUZ:

Hataniz var su sekilde Hataniz lan kisminda load balance isimli gateway secmissiniz floating kisminda ise failwan1ofwan2 secmissiniz bunu load balance secin. Ayrica nat kismini ise kendiniz resimdeki gibi yaoarsaniz ileride daha sagkikli olacaktır

Her ikisinde de aynı gateway secili olacak anladıgım kadarıyla su anda onu yaptım her ikisinde de Loadbalance gatewayi secili ve su anda oradaki nat ayarlarınıda yaptım manuel olarak … sadece altı kırmızılı cizili yerleri yaptım  outbound da ...
                        bu arada ilginize Çok Teşekkürler … Deneyip size dönüş yapacağım ...

![Screen Shot 2013-01-12 at 4.41.54 PM.png](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.41.54 PM.png)
                        ![Screen Shot 2013-01-12 at 4.41.54 PM.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Screen Shot 2013-01-12 at 4.41.54 PM.png_thumb)

• O
                          OGUZ
                          last edited by

Ayrica firewall rules lan kısmı eklediğim goruntudeki gibi olsun. Yani lannet gateway kismi

rules2.png
                          rules2.png_thumb

Vodafone IT Manager

• F
                            firatnemis
                            last edited by

@OGUZ:

Ayrica firewall rules lan kısmı eklediğim goruntudeki gibi olsun. Yani lannet gateway kismi

yani default olarak kalsın orası diyorsunuz ?

• O
                              OGUZ
                              last edited by

Evet. Ayrica outbound kısmında eksikler var onkarida ilgili makaledeki gibi kendi ip bkogunuza gore ayarlayın

Vodafone IT Manager

• tuzsuzdeliT
                                tuzsuzdeli
                                last edited by

ayrica routing altindaki gateway ayarlarinda her bir gateway icin weight belirleyebilirsiniz. adsl hattiniz icin weight 2 ve isdnc icin de 1 olarak ayarlar iseniz farkli hizlarinizi asimetrik olarak dengelemis olursunuz

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                                  Last post
                                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.