Pfsense 2.2 5651 kurulumu hk.
-
Merhaba,
PFsense 2.2 sürümünü kurdum ve proxy ile birlikte çalıştığım firmada aktif hale getirdim. Fakat 5651 kurulumu için 2.1.5 te çalışan işlemleri uygulayamadım. paket kurumunu yapamıyorum. Bir fikri olan var mı?
-
putty ile bağlandığını varsayaraktan öncelikle komut satırından pkg yazıp enterle ve komut paketini kur.kurarken y/n sorularına y diyeceksin.paketleri kurarkende soracak y/n onlarıda y diceksin.. yükleyeceğin paketleri "pkg install paket adı örnek pkg install samba36 sadece paketin adını yazıyorsun. versiyon yazmıyorsun. ben 2.2 de sorunsuz kurdum denedim loglamayı. sıkıntı yok
-
Üstad teşekkür ederim. paket kurulumunu hallettim verdiğin bilgi doğrultusunda. saolasın
-
Merhaba,
2.2 sürümüe güncelledim sorunsuz çalışan lightsquid hiç çalışmıyor
sıfırdan kurulum yaptım yine çalıştıramadım
loglamayı 2.2 Sürümünde çalıştıramadım services kısmında stopped squidguad yazıyor
Sizin Dediğiniz işlemi yaptım putty ile bağlanıp shell kısmından pkg install squid, squidguard, lightsquid yüklendim fakat nasıl aktif edeceğiz ve web arayüzde göremedim
Teşekkürler
-
Ben 2.2 ye sıfırdan kurulum yaparak geçtim. fakat daha önceki sürümdeki yedeği açtım. ayarları yeniden yapmadım. sguid ve sguidguard sorunsuz çalıştı. 5651 içinde putty ile bağlanıp pkg intstall samba36-client komutuyla sambayı yükledim talloc paketi de otomatik yüklendi. 5651 de şu an çalışıyor.
aşağıdaki işlemi denediniz mi?
Re: Sıfır Kurulum sonrası Squid ve Squidguard Start etmiyor
« Reply #3 on: July 27, 2012, 11:24:25 am »
Thanks!
kardeş pfsense makinaya putty ile bağlan
sonra komut satırında squid çalıştırmaya çalış.
Code: [Select]
squid -z
komutuyla tekrar squid'i başlat -
Denedim squid -z komutunu çalışmadı servisler
lightsquid 404 hatası veriyodu puty ile bağlanıp light squid yükleyince farklı bir hataya dönüştü
Acaba proxy server filter ayarlarındanmı başlamıyor
-
Ayarlarından farklı olarak bende proxy serverda "Log Rotete" alanında "7" yazıyor. diğer ayarlarımız aynı
-
Yok olmuyor denedim herşeyi
Sizin yaptığınız gibi 2.2 temiz kurup 2.1.5 backup dosyasını restore ettim yine olmadı
2.1.5 geri dönücem artık
Cevaplarınız için çok teşekkürederim