Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Yurt İnterneti

Turkish
    6
    15
    2.7k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tam3535
      last edited by

Merhaba arkadaşlar, ben yurduma pfsense kurmak istiyorum elimde ki malzemeler
      airties rt5650 modem
      ve incanın access pointli 3 modemi bunları 3 kata dağıtıcam
      şimdi sorularım şöyle

1- Bunların bağlantı şeması tam olarak nasıl olmalı
      2- bunları 3 kata nasıl dağıtabilirim bağlantıları nasıl olmalıdır
      3- buna göre pfsensenin ayarları nasıl olmalıdır

bunları bana cevaplarsanız çok sevinirim en çok merak ettiğim bağlantı şeması kablolar ne nereye bağlanacak

şimdiden çok teşekkür ederim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        geniusphp
        last edited by

acces pointlerin bağlantısı ile pfsense ayarlarını pek alakası yok.  siz öncelikle acces pointleri elinizdeki modem üzerinden çalıştırın. sonra pfsenseyi araya ilave edersiniz. Anladığım kadarıyla  access pointleride nasıl çalıştıracağınızı bilmiyorsunuz. Access pointlerinizi direk modeme bağlayabilisiniz. Yada cihazlarınız destekliyorsa kablosuz olarak bağlayabilirsiniz.

elinizdeki ürünlerin özelliklerini interntet araştıramınızda fayda var.  pfsense ayarları için ise forumda ir çok konu mevcut

• T
          tam3535
          last edited by

@geniusphp:

acces pointlerin bağlantısı ile pfsense ayarlarını pek alakası yok.  siz öncelikle acces pointleri elinizdeki modem üzerinden çalıştırın. sonra pfsenseyi araya ilave edersiniz. Anladığım kadarıyla  access pointleride nasıl çalıştıracağınızı bilmiyorsunuz. Access pointlerinizi direk modeme bağlayabilisiniz. Yada cihazlarınız destekliyorsa kablosuz olarak bağlayabilirsiniz.

elinizdeki ürünlerin özelliklerini interntet araştıramınızda fayda var.  pfsense ayarları için ise forumda ir çok konu mevcut

tamamdır bunu anladım.

peki bu wan lan kablo şemasını nasıl oluyo tam olarak

modem > wan girişi pfsense kasaya ?

modem > lan inca modemlere ?

• M
            mehmet07
            last edited by

Üstadım öncelikle kolay gelsin benim tavsiyem şöle öncelikle pfsense makinanı ayarlamanı tavsiye ederim en az 2 ethernet Kartlı Olmalı server herhangi bi markanın bütçene uygun bir server modeli olursa daha stabil Çalışır kurulum sonrası modemi server'ın ethernet kartına takmalısın dhcp açık olabilir modemin daha sonra diğer ethernet kartından çıkış alarak bir swich ile acces pointlere kablo ile network e dahil edersin ancak unutmamalısın server modem ve acces pointler yani tüm cihazlar farklı bir bacakta kurarsan daha sağlıklı olur daha Detaylı anlatmak isterdim ancak telefondan alel acele yazdım kolay gelsin

• F
              feridun ozturk
              last edited by

@tam3535:

Merhaba arkadaşlar, ben yurduma pfsense kurmak istiyorum elimde ki malzemeler
              airties rt5650 modem
              ve incanın access pointli 3 modemi bunları 3 kata dağıtıcam
              şimdi sorularım şöyle

1- Bunların bağlantı şeması tam olarak nasıl olmalı
              2- bunları 3 kata nasıl dağıtabilirim bağlantıları nasıl olmalıdır
              3- buna göre pfsensenin ayarları nasıl olmalıdır

bunları bana cevaplarsanız çok sevinirim en çok merak ettiğim bağlantı şeması kablolar ne nereye bağlanacak

şimdiden çok teşekkür ederim

Öncelikle yazılı veya kafanızda bir topoloji oluşturun nasıl bir sistem kurmak istediğinizi dolayısı ile bu durumda ihtiyaclarınız netleşecektir.
              kurulum için izmirden yardımcı olurum

• T
                tam3535
                last edited by

@mehmet07:

Üstadım öncelikle kolay gelsin benim tavsiyem şöle öncelikle pfsense makinanı ayarlamanı tavsiye ederim en az 2 ethernet Kartlı Olmalı server herhangi bi markanın bütçene uygun bir server modeli olursa daha stabil Çalışır kurulum sonrası modemi server'ın ethernet kartına takmalısın dhcp açık olabilir modemin daha sonra diğer ethernet kartından çıkış alarak bir swich ile acces pointlere kablo ile network e dahil edersin ancak unutmamalısın server modem ve acces pointler yani tüm cihazlar farklı bir bacakta kurarsan daha sağlıklı olur daha Detaylı anlatmak isterdim ancak telefondan alel acele yazdım kolay gelsin

Öncelikle teşekkürler hocam ben pfsenseyi kasama kurdum suan pfsense portalı acılıyor fakat internete cıkamıyorum + internete cıkınca yapmak istediklerim.
                Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılacak
                Sonra 3gb sınır ve 1mbps sınır koymak istiyorum bu konuda da yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim

Ama öncelik olarak internete cıkmam lazım oda olmadı anlayamadım..

• T
                  tam3535
                  last edited by

Arkadaşlar acaba bağlantıyı mı yanlış yapıyorum?
                  Ana modem airties rt5650 ben bundan wan girişinden pfsense kurulu kasamın wan girişine bağlıyorum
                  Kasanın lan çıkışını da modemin wan girişine bağlıyorum
                  Terslik varsa nerede var acaba ?

• M
                    mehmet07
                    last edited by

Kasanın lan çıkışını bir swich e girmelisin ve ordan access point cihazlara dağıtmalısın

• T
                      tam3535
                      last edited by

@mehmet07:

Kasanın lan çıkışını bir swich e girmelisin ve ordan access point cihazlara dağıtmalısın

anladım hocam access pointlerin lan girişine takıcam demi

• T
                        tam3535
                        last edited by

Arkadaşlar sorunu mu çözdüm access point inca modemi ap moda aldım ve baglandı. Fakat bundan sonra captive portal için yardım lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.

• kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptırdım oldu fakat
                          1-download ve upload hızını kısıtlamak istiyorum
                          2-her wifi baglantısı koptugunda yeniden k.adı şifresi sorsun
                          3-1 üye aynı anda sadece 1 yerde oturum açabilsin veya 2 yerde
                          4-kimin nereye girdiğini görmek istiyorum
                          Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)
                        • I
                          ilker04
                          last edited by

@tam3535:

Arkadaşlar sorunu mu çözdüm access point inca modemi ap moda aldım ve baglandı. Fakat bundan sonra captive portal için yardım lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.

• kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptırdım oldu fakat
                            1-download ve upload hızını kısıtlamak istiyorum
                            3-1 üye aynı anda sadece 1 yerde oturum açabilsin veya 2 yerde
                            4-kimin nereye girdiğini görmek istiyorum
                            Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Samet Yılmaz arkadaşımızın üzerinde çalıştığı netyum diye bir sistem vardı sanırım işinizi fazlasıyla görür bence irtibata gecmelisiniz
                          Bahsettiginiz bu işlemler captive portal-freeradius isbiriligiyle yapıldıgını forumda okumustum sunu incelemeni tavsiye ederim
                          https://forum.pfsense.org/index.php?topic=72260.0

kolaygelsin

• A
                            aydemir_07
                            last edited by

Bence Ghost yazılımı işinizi görecektir. Sizin istediğiniz çoğu şeyi ben kullanıyorum.
                            1-"download ve upload hızını kısıtlamak istiyorum" Burayı bir kural oluşturup yapabilirsiniz. https://forum.pfsense.org/index.php/topic,52618.0.html
                            3-"1 üye aynı anda sadece 1 yerde oturum açabilsin veya 2 yerde" captive portalda simultane diye bir seçenek var eğer burayı seçerseniz bir üyelik adıyla bir yerde kullanılabilir.
                            4-"kimin nereye girdiğini görmek istiyorum" burasını da lightsquid kurarak halledebilirsiniz.http://www.serdarbayram.net/pfsense-light-squid-ile-network-raporlama.html

Ben de yurtta kullanıyorum. yaklaşık 100-150 kullanıcım var. DHCP serverdan mac-ip alaşmesi yaptım. Böylece kayıtsız olanların sisteme girişini engelledim. squid+squidguard kurarak web filtreleme yaptım. lightsquid kurarak kim ne zaman nereye girmiş bunların loglarını tuttum. Freeradius+captiveportal+ghost kullanarak kullanıcı girilerini ayarladım. Bir tane de rules oluşturarak hızlarını sınırladım. Bence çok rahat işini görür bu söylediklerim.

• T
                              tam3535
                              last edited by

@aydemir_07:

Bence Ghost yazılımı işinizi görecektir. Sizin istediğiniz çoğu şeyi ben kullanıyorum.
                              1-"download ve upload hızını kısıtlamak istiyorum" Burayı bir kural oluşturup yapabilirsiniz. https://forum.pfsense.org/index.php/topic,52618.0.html
                              3-"1 üye aynı anda sadece 1 yerde oturum açabilsin veya 2 yerde" captive portalda simultane diye bir seçenek var eğer burayı seçerseniz bir üyelik adıyla bir yerde kullanılabilir.
                              4-"kimin nereye girdiğini görmek istiyorum" burasını da lightsquid kurarak halledebilirsiniz.http://www.serdarbayram.net/pfsense-light-squid-ile-network-raporlama.html

Ben de yurtta kullanıyorum. yaklaşık 100-150 kullanıcım var. DHCP serverdan mac-ip alaşmesi yaptım. Böylece kayıtsız olanların sisteme girişini engelledim. squid+squidguard kurarak web filtreleme yaptım. lightsquid kurarak kim ne zaman nereye girmiş bunların loglarını tuttum. Freeradius+captiveportal+ghost kullanarak kullanıcı girilerini ayarladım. Bir tane de rules oluşturarak hızlarını sınırladım. Bence çok rahat işini görür bu söylediklerim.

hocam çok teşekkürler şuan tek sorunum şimdi kasadan cıkan ap herkese şifre soruyor fakat diğer ap'ler internet'e şifre sormadan giriyor

• A
                                aydemir_07
                                last edited by

@tam3535:

@aydemir_07:

hocam çok teşekkürler şuan tek sorunum şimdi kasadan cıkan ap herkese şifre soruyor fakat diğer ap'ler internet'e şifre sormadan giriyor

Tam emin olamamakla beraber bu sorunun ap ile ilgili olduğunu düşünüyorum. ayarlarına bir bakın isterseniz. Veya şifresiz çıkan apyi bir de kasaya bağlayın.

• T
                                  tam3535
                                  last edited by

@aydemir_07:

@tam3535:

@aydemir_07:

Tam emin olamamakla beraber bu sorunun ap ile ilgili olduğunu düşünüyorum. ayarlarına bir bakın isterseniz. Veya şifresiz çıkan apyi bir de kasaya bağlayın.

yok hocam aynı ya modem ayarı mı gerekiyor nedendir anlamadım

modemlerim inca iap 700nr

• First post
                                    Last post
                                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.