Pfsense 2.2 squid-squidguard-lightsquid Çalışmıyor
-
Merhabalar,
Pfsense 2.1.5 de sorunsuz çalışan loglama lightsquid 2.2'ye güncelledim fakat hiç bir şekilde loglamayı çalıştıramadım
2.1.5den 2.2'ye güncelledim olmadı Sıfırdan Kurlum Yaptım olmadı, pkg install squid, squidguard, lightsquid ile yükledim olmadı
2.1.5 Backup yaptım yine olmadı Servisler kısmında squidguard stopped yazıyor
Yaptığım ayarların resimleri aşağıda
lightsquid 404 hatası veriyordu putty ile bağlanıp pkg install lightsquid yazınca farklı hataya dönüştü
Kısaca 2.2 sürümün'de çalışmıyormu ?
Yardımlarınızı Bekliyorum Şimdiden Teşekkürler
-
Merhaba, Öncelikle hangi squid paketini çalıştırıyorsunuz? Bende squid3+squidguard paketleri kurulu. Daha once squid paketinide denemistim. Her iki paket de çalışıyor. Yanlız squid3 paketini kurunca clamd ve i-cap paketleri önce çalışmıyor. O paketleri nasıl çalıştıracagınız forumun sabit başlıklı bir konusunda var. Squidguard paketine gelince, squidguard-devel paketini kurarsanız sorunsuz çalıştığını goreceksiniz. Lightsquid paketini şuan bende çalıştıramıyorum.
-
Merhaba,
squid paketi çalışıyor versiyon squid Network 2.7.9 pkg v.4.3.6
fakat squidGuard çalışmıyor
squidGuard Beta 1.4_7 pkg v.1.9.10 platform: 2.2
squidGuard devel 1.5_1beta pkg v.1.5.6Bu 2 versiyonu denedim ikisinnde Status: Services Stopped çalışmıyor çalıştıramadım
Artık 2.1.5 versiyonuna geri döneceğim heralade
-
2.2 de squid 3 kullanmanız gerekli
-
2.2 de squid 3 kullanmanız gerekli
ıyıde sıstemde squid 3 calısıyor fakat squıdguard calısmıyor dıyeceksınızkı patch yapmanız gereklı forumda tam anlamı ıle hangı patch dosyası olacagı bulamadım ayrıca bende konu actım kımseler yardımcı olmuyor bu konuda
-
Bence hemen pes etmeyin ve tekrar temiz bir kurulum yapın. Bende sizin gibi önce squidguardı çalıştıramamıştım. Şuan Pfsense 2.2 kullanıyorum ve squidGuard devel 1.5_1beta pkg v.1.5.6 paketi kurulu. Gayet stabil çalışıyor. Squidguard için blacklist indirip ayarlarını yapıyorsunuz değil mi? Bazen bir kaç kez apply demeniz gerekebiliyor.
-
blacklist kullanmak zorunlumu _? ben normalde kullanmıoyurm onun ıcın ındırmıyorum blacklisti
-
Nihayet başlatabildim squidguard servisini 1 saattir çalışıyor
Fakat yeniden başlatınca squidguard servisi duruyor
Blacklist download kısmına basınca çalışıyor
yüklediğim paket versiyon resimleri aşağıdalightsquid 404 hatası veriyordu oda düzeldi
Kısaca hepsi sorunlu birşekilde şimdilik çalışıyor
-
problemin ne olduğu loglarda yazmıyor mu ?
-
evet bende de aynı sekılde blacklıstı ındırıyorsun hersey calısmaya baslıyor makıneyı restart edıyorsun squıgguard stopped ta takılı kalıyor onu gectım squıdı de stop ettırıp start ettırıp duruyor