Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive Portal "Idle timeout" çalışmamaya başladı

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 2 Posters 1.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      bkaragul
      last edited by

Merhabalar. Okulumuz bünyesinde 2.0.2-RELEASE (amd64) kullanıyorum. Sistemimizde 2 adet ADSL hattını ve  Layer2 switch üzerinden 11 adet VLAN ile interneti dağıtmaktam. Cache'lemek için Squid, yetkilendirme için Captive Portal + Freeradius kullanmaktayım. Sistem gayet güzel çalışıyordu. Captive Portal'da "Idle timeout" değeri 60 dakikaya ayarlı. 60 dakika sonra aktif olmayan kullanıcıların bağlantısı kesiliyordu.
      Yaklaşık iki haftadır  loglara şöyle bir hata düşüyor ve kesmiyor:

Feb 14 12:01:47 php: : Skipping CP prunning process because previous/another instance is already running

Sorunu çözemedim. Sistemi yeniden başlatmak da çözmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Çalışmalar.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • yakarY
        yakar
        last edited by

Captive Portal'da

"Reauthenticate connected users every minute" alanının işaretli olduğundan ve
        "stop/start accounting" seçili olduğundan emin olup tekrar kontrol ediniz.

Bilgi paylaştıkça artar!
        5651 sayılı kanun (güncel)
        pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• B
          bkaragul
          last edited by

Teşekkür ederim ama maalesef seçili. Son çare 2.1 testing versiyonunu kurmak zorunda kalacağım galiba. 2.0.1 versiyonu da bir süre sonra aynı hatayı vermişti. O yüzden temiz 2.0.2 yüklemiştim :) Bu da 1 - 2 ay sonra aynı hatayı vermeye başladı.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.