Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense kendi içinde ki bazı pc lere ping atmıyor? Sorun Çözülmüştür.

Turkish
    2
    6
    2.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hanifimehmet
      last edited by

Merhabalar,

Yaklaşık 3 hafta önce pfsense locade bulunan bazı pc ve cihazlara ping atmamaya başladı. Ne yaptımda böyle oldu hatırlamıyorum.
      Local network ip: 192.168.10.0/24
      ortamda 70 pc ve network cihazı var. Bu cihazlardan 192.168.10.2, 192.168.10.10, 192.168.10.97,192.168.10.40 iplerine ping atamıyorum. Bu cihazlarden biri parmak okutma cihazı, diğeri ip santral, bir tanesi NAS server ve diğeri de Fileserver.
      Pfsense dışında, localde bulunan herhangi bir pc den yukarıda bulunan ip lere ping atabiliyorum. Sadece pf ten atamıyorum.
      ping atamadığım içinde diğer lokasyonda bulunan arkadaşlar vpn ile bu cihazlara ulaşamıyorlar ve ip telefonlar çalışmıyor, parmak okutma cihazından veri alamıyoruz. Sıkıntılı bir durum oldu bizim için ama pf'in bu cihazlara neden ping atamadığını çözemedim.

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sametyilmaznet
        last edited by

@hanifimehmet:

Merhabalar,

Yaklaşık 3 hafta önce pfsense locade bulunan bazı pc ve cihazlara ping atmamaya başladı. Ne yaptımda böyle oldu hatırlamıyorum.
        Local network ip: 192.168.10.0/24
        ortamda 70 pc ve network cihazı var. Bu cihazlardan 192.168.10.2, 192.168.10.10, 192.168.10.97,192.168.10.40 iplerine ping atamıyorum. Bu cihazlarden biri parmak okutma cihazı, diğeri ip santral, bir tanesi NAS server ve diğeri de Fileserver.
        Pfsense dışında, localde bulunan herhangi bir pc den yukarıda bulunan ip lere ping atabiliyorum. Sadece pf ten atamıyorum.
        ping atamadığım içinde diğer lokasyonda bulunan arkadaşlar vpn ile bu cihazlara ulaşamıyorlar ve ip telefonlar çalışmıyor, parmak okutma cihazından veri alamıyoruz. Sıkıntılı bir durum oldu bizim için ama pf'in bu cihazlara neden ping atamadığını çözemedim.

Teşekkürler.

Merhaba,

Ping atamadığınız bilgisayarlar veya cihazların gateway olarak pfSense'i gördüğünden emin olun.Büyük ihtimal gateway'den kaynaklanıyordur.

Samet YILMAZ
        Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
        Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
        E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• H
          hanifimehmet
          last edited by

Samet bey,

ping atamadığım cihazların network ayarlarını kontrol ettiğim zaman

ip : 192.168.10.10/24
          GW: 192.168.10.1

olduğunu görüyorum.
          pfsensenin ip si ise 192.168.10.1.

ping atılamayan cihazlardan da pfsensenin ip sine ping atamıyorum. Cift taraflı bir sorun gibi.
          Anlayamadım.

• S
            sametyilmaznet
            last edited by

@hanifimehmet:

Samet bey,

ping atamadığım cihazların network ayarlarını kontrol ettiğim zaman

ip : 192.168.10.10/24
            GW: 192.168.10.1

olduğunu görüyorum.
            pfsensenin ip si ise 192.168.10.1.

ping atılamayan cihazlardan da pfsensenin ip sine ping atamıyorum. Cift taraflı bir sorun gibi.
            Anlayamadım.

Peki cihazlar internete çıkıyor mu ? Kablolarınızda bir sorun olmuş olabilir mi ? Cihazları DHCP'den ip almasını sağladığınızda PFSense'den otomatik ip alabiliyor mu ? + olarak Firewall -> Rules -> Lan bacağındaki kuralların bir resmini ekleyebilirmisiniz. ?

Switch tarafında herhangi bir işlem yapmadınız dimi. (Switch yönetilebilir değilse dikkate almayin.)

Samet YILMAZ
            Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
            Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
            E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• H
              hanifimehmet
              last edited by

Samet Bey Merhaba,

Ping sorunu yaşadığım cihazların ip ayarlarını otomatik ayarladığım zaman, pfsenseden ip alıyor ve pfsenseye ping atıyor, aynı zamanda pfsense de o cihazlara ping atıyor.
              statik olduğu zaman ping atmıyor hali ile de internet erişimi sağlanmıyor. Pfsenseyi devre dışı bırakıp modem ile ip dağıttığım zaman statik ip alan cihazlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sorunun pfsenseden kaynaklı olduğuna eminim ama çözümü bulamıyorum.

• H
                hanifimehmet
                last edited by

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim. Sorun çözülmüştür.

Pfsensede Servcies–-->Dhcp Server içinde static arp yazan bir bölüm var. Ben o kısmı aktif etmiştim. Aktif edince dhcp listesi dışında hiç bir cihaz pf den ip alamıyor. Beni statik ip verdiğim cihazlardan bazılarıda bu tabloda kayıtlı olmadığı için pf bunları tanımayıp ping atmıyor, bu statik ip alan cihazlarda pfsenseye ping atmıyordu.

static arp'ı pasif yapınca sorun düzelmiş oldu. Yada tekrar aktif edip statik ip verdiğim cihazların ip lerini dhcp liste tanımlamam gerekiyor.

Şimdilik static arp'ı pasif yapınca bu sıkıntıdan kurtulmuş olduk.

Tekrardan Herkese Teşekkür Ederim.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.