Local cyberoam arkasındaki clienttan remotedeki pfsense captive portalını kullan
-
selam,
yardımcı olursanız cok sevinirim,
localdeki clientin onunde cyberoam fw var onun onunde de adsl modem var, cyberoam fwgateway modede calısıyor, remote lokasyonda bulunan pfsense in freeradiusu calısıyor, cyberoam arkası clienttan freeradiusa ulaşım testi de basarılı oluyor, cyberoama yazdıgım unauthenticated userları pfsense radiusun ipsini yazdıgım policyden authenticate edilen kullanıcıları username password girmeleri için captive portala yonlendirebiliyorum, ama bu captive portal cyberoamın captive portalı, benim yapmak istediğim localdeki bu kullanıcıları remotedeki pfsensein captive portalına yonlendirmek, bu işlemi nasıl yapabilirim, site to site vpn yapsam ve cyberoamın captive portalı eger kapatılabiliyorsa onu kapatsam, kimlik dogrulaması yapılamamıs kullanıcılar uzaktaki pfsense in captive portalını karsılarında bulabilirler mi, yoksa yine local broadcast domainindeki cyberoamın captive portalı mı gelir karsılarına?cozum için yol gosterebilecek misiniz?
tesekkurler
serhan -
selam,
ipsec vpn ile localdeki cyberoam fw arkasındaki clientları, clouddaki pfsense e ulaşabilir hale getirdim, ipsec vasıtasıyla bu clientlardan internete girmek isteyen kimliği dogrulanmamıs userların onune cyberoamın degilde, direkt cloud arkasındaki pfsense in captive portalını getirebilir miyim?
bu konuda deneyimi olan yardımcı olabilecekvar mı?serhan