Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

System Loglarda "Failed Password for Root From" Kayıtları **ÇÖZÜLDÜ**

Turkish
    4
    8
    2.5k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      seak
      last edited by

Son günlerde baya bi artış var.sürekli farklı ipler üzerinden oturum açılmaya çalışılıyor.Sizce ne yapmalıyım

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Bununla alakalı olarak 3 yöntem uygulanabilir;

1. SSH kuralında source (bağlanılacak ip adresi ya da aralığı) belirlersiniz.
        2. SSH bağlantısını kapatabilirsiniz,
        3. SSH bağlantı port numarasını değiştirirsiniz. (Benim önerim bu seçenektir.)

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• D
          DJM
          last edited by

Selam;

Bende ilk başlarda bu sorunu yaşıyordum çok sonra System: Advanced: Admin Access altındaki Secure Shell Server Enable Secure Shell kısmını kapattım kullancağım zaman açıp kapatıyorum böle çözdüm 5 aydırda hiçbir sorun yaşamıyorum bu konuda..

• S
            seak
            last edited by

fikirleriniz için çok teşekkürler.SSh ı kapattım bende.Artık loglarda sıkıntı gözükmüyor.

• D
              DJM
              last edited by

Selam;

Geri dönüş yapmanız iyi sorunu çözmenize sevindim. Konu başlığının sonuna "ÇÖZÜLDÜ" notunu düşerseniz iyi olur ;) böle sorun yaşayan arkadaşlar olursa yardımcı olur.

• S
                seak
                last edited by

Merakımdan bi avukata danıştım nöbetçi savcılığa dilekçe verin oradan da polis merkezine gidip loglarla birlikte şikayette bulunun takibini onlar yaparlar dedi.

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

@seak:

Merakımdan bi avukata danıştım nöbetçi savcılığa dilekçe verin oradan da polis merkezine gidip loglarla birlikte şikayette bulunun takibini onlar yaparlar dedi.

Bu konuda herhangi bir artniyet ve zarar ispatlayamayacağınız için bir sonuç alamazsınız.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                    seak
                    last edited by

@tuzsuzdeli:

@seak:

Bu konuda herhangi bir artniyet ve zarar ispatlayamayacağınız için bir sonuç alamazsınız.

sonuç almaktan ziyade bu işlerin yasal kısmı hakkında tam bir bilgim olmadığından danıştım bu iş sadece bahane oldu

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.