Pfsense 2.2.2 SquidClamav Log Silme Hakkında
-
Merhaba Pfsense 2.2.2 SquidClamav kullanmaktayım, "c-icap.conf" dosyasında
ServerLog /var/log/c-icap/server.log
başında # olmasına rağmen log hala şişiyor, şu an log dosyası 30Gb boyutuna ulaşmış bulunmaktadır, bu dosyayı limitleme yada belirli bir boyuta gelince üzerine yazma gibi bir komut varmıdır ?
Not: Dosyayı silmem bir sorun çıkarırmı acaba ?
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden Teşekkürler
-
başında # olmasına rağmen log hala şişiyor, şu an log dosyası 30Gb boyutuna ulaşmış bulunmaktadır, bu dosyayı limitleme yada belirli bir boyuta gelince üzerine yazma gibi bir komut varmıdır ?
Şimdiden Teşekkürler
İlgili modülü incelemedim ayarları yaptıktan sonra servisi yeniden başlattığınız halde hala şişmeye devam ediyor ise son 500 kayıt kalacak şekilde uygun bir periyotta temizleyebilirsiniz:
temizle.sh
#!/bin/sh DIR=/var/log/c-icap SATIR=500 tail -$SATIR $DIR/server.log > $DIR/server.log.tmp rm -f $DIR/server.log mv $DIR/server.log.tmp $DIR/server.log
Bunu uygun bir klasöre oluşturup
chmod +x dosyayolu/temizle.sh
Ve cron modülü ile uygun pediyotta çalışacak şekilde ayarlarsanız daha kalıcı bir çözüm buluncaya kadar çözüm olabilir.
-
@AydinY:
Şimdiden Teşekkürler
İlgili modülü incelemedim ayarları yaptıktan sonra servisi yeniden başlattığınız halde hala şişmeye devam ediyor ise son 500 kayıt kalacak şekilde uygun bir periyotta temizleyebilirsiniz:
temizle.sh
#!/bin/sh DIR=/var/log/c-icap SATIR=500 tail -$SATIR $DIR/server.log > $DIR/server.log.tmp rm -f $DIR/server.log mv $DIR/server.log.tmp $DIR/server.log
Bunu uygun bir klasöre oluşturup
chmod +x dosyayolu/temizle.sh
Ve cron modülü ile uygun pediyotta çalışacak şekilde ayarlarsanız daha kalıcı bir çözüm buluncaya kadar çözüm olabilir.
Merhaba ilginiz için teşekkürler, verdiğiniz kodlar ile script oluşturup /sbin altına kopyaladım, çalıştırdığımda aşağıdaki gibi
hatalar almaktayım,Aşağıdaki şekilde bir script ile silme işlemini yaptım, yeni oluşan dosyalar şu an şişmiyor,
gözlemleyeceğim artık"
rm -f /var/log/c-icap/*
touch /var/log/c-icap/server.log
touch /var/log/c-icap/access.log"
İyi çalışmalar,
Teşekkürler