2.1.5 güvenlik kamera ayarları
-
selam.pfsense 2.1.5 kullanıyorum. güvenlik kameramı dışardan izlemek için yapılan ayarları bir türlü yapamadım.rica etsem ayrıntılı bi şekilde anlatabilirmisiniz. cift hat kullanıyorum. ve bu hatlardan biri üzerinden dışarıdan kameramı izlemek istiyorum.
iç hatdan kameramı izleyebiliyorum sorun yok.wan1 üzerinden izlemem için ne yapmam gerek. örnegin statik ip numaram 88.11.11.11 olsun kamera portum da 34599 olsun ve dvr cihazının ip si ise 192.178.1.54 olsun bunu pfsense nasıl işlemem gerek lütfen yardım edin.
ayrıca modemim bridge mode olarak kullanmıyorum
saygılar. -
bu makeleyi okursan sanırım yapabilirsin.
http://sametyilmaz.com.tr/pfsense-port-forwarding.html
-
o makaleyi ve diğer bi cok yerden okudum.ama malesef yaptıklarımın hiç biri olmadı.
saygılar -
Merhabalar;
eğer modeminiz bridge mode ile çalışmıyor ise pfSense sunucunuza bakan ip adresini modem içerisinden DMZ vermeniz gerekmektedir. ( Ek'teki Resimde var) Ondan sonra Firewall Nat Bölümünden aşağıda resimde paylaşmış olduğum yapılandırmayı yaparsanız dışarıdan kamera görüntüleri alabilirsiniz. Ayrıca DVR Kayıt cihazınızın bulunduğu LAN grubunda bir hotspot bölgesi tanımlı ise Kayıt cihazınızın MAC adresini Pass geçirmeniz gerekmektedir.
iyi çalışmalar dilerim.