Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squid3 ile squid in farkı nedir ? Switch marka önerisi - pfsense zamanlayıcı

Turkish
    5
    17
    6.6k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      alcan01
      last edited by

Merhaba arkadaşlar ;
      Squid3 ile squid in farkı tam olarak nedir ? Ben squid kullanıyorum
      Bu arada pfsense i gün içinde kapatıp yeniden başlatacak bir paket varmıdır ? Zamanlayıcı gibi ? Yoksa yapacak bir arkadaş olursa herkes için makbule geçer.Sistem kendisi gün içinde belirli saatler kendini yenilerse harika olurdur.Sevgiler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

@alcan01:

Merhaba arkadaşlar ;
        Bu arada pfsense i gün içinde kapatıp yeniden başlatacak bir paket varmıdır ? Zamanlayıcı gibi ? Yoksa yapacak bir arkadaş olursa herkes için makbule geçer.Sistem kendisi gün içinde belirli saatler kendini yenilerse harika olurdur.Sevgiler

squid3 denemedim ama okudugum ve anladıgım kadarı ile https olayı var..
        makinayı bastan baslatma geregi neden duyuyorsunuz orasını anlamadım ama illa her gun belli bir saatte başlasın derseniz ( internetin hic kullanılmadıgı zaman diliminde bu gece veya sabaha karşı bir saat olabilir ) onun için cron paketini kurup gerekli ayarlamaları yapabilirsin.

• A
          alcan01
          last edited by

@StrGt:

@alcan01:

Merhaba arkadaşlar ;

makinayı bastan baslatma geregi neden duyuyorsunuz orasını anlamadım ama illa her gun belli bir saatte başlasın derseniz ( internetin hic kullanılmadıgı zaman diliminde bu gece veya sabaha karşı bir saat olabilir ) onun için cron paketini kurup gerekli ayarlamaları yapabilirsin.

Öncelikler teşekkürler.Modem ve switchi yeniden başlatırken o da başlasın istiyorum 3ünden birisi şişiyor ama hangisi bulamadım.Modem huawei s.online  switch 3com HP ? sizce sorun nerdedir ? Ben modemden şüpheleniyorum.Dediğiniz paketi denicem ama benim istediğim özellik hariö tam olarak ne paketidir bu ? sadece zamanmı yoksa ? Teşekkürler .Sevgiler

• S
            StrGt
            last edited by

@alcan01:

@StrGt:

@alcan01:

Merhaba arkadaşlar ;

Öncelikler teşekkürler.Modem ve switchi yeniden başlatırken o da başlasın istiyorum 3ünden birisi şişiyor ama hangisi bulamadım.Modem huawei s.online  switch 3com HP ? sizce sorun nerdedir ? Ben modemden şüpheleniyorum.Dediğiniz paketi denicem ama benim istediğim özellik hariö tam olarak ne paketidir bu ? sadece zamanmı yoksa ? Teşekkürler .Sevgiler

Deneme yanılma yönüne gideceksiniz.. 1. gün modemi resetleyip oyle kontrol edeceksiniz. sırası ile reset veya parça değişikligine gideceksiniz..
            ama pfsense şişecegini zannetmiyorum. hyper-v de üzün süreler resetlemeden kullanmışlıgım vardı..

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

ben de pfsense'de şişme diye birşey duymadım.
              ilk bakacağım şey modem olur böyle bir durumda.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                sgtr
                last edited by

Selam,

Bu şişme olayı Pencereler sisteminde olan bir durum. Linux, Unix, BSD gibi sistemlerde bu dediğiniz çok zor olan bir durumdur. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de squid servisi için disk boyutunuz oranında bir yer ayırmalısınız. Bir de ek olarak ethernet kartı da önemli faktörlerden biridir.

Sevgilerle,
                SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• A
                  alcan01
                  last edited by

@SGTR:

Selam,

Bu şişme olayı Pencereler sisteminde olan bir durum. Linux, Unix, BSD gibi sistemlerde bu dediğiniz çok zor olan bir durumdur. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de squid servisi için disk boyutunuz oranında bir yer ayırmalısınız. Bir de ek olarak ethernet kartı da önemli faktörlerden biridir.

Sevgilerle,
                  SGTR

ben switch ten şüpheleniyorum.3com hp satın aldı.ama gigabit değil.gigabit olarak ne tavsiye edersiniz pfense ten çıkıp sağlam çalışacak switch markası önerebilirmisiniz ? marka ve model ? mesela mikrotik olurmu ? yönetimli almama gerek yok sanırım pfsense zaten çok şükür yetiyor herşeye (torrent hariç :) )

• S
                    sgtr
                    last edited by

Selam,

Bu arada nasıl bir yapıya ve bütçeye sahip olduğunuzu bilmeden bunu söylemek biraz havada kalabilir. Bir de VLAN özelliği olacak mı? Kaç port olacak? Tüm bunlar biraz da fiyat ve performansı etkileyen faktörler.

Sevgilerle,
                    SGTR

• A
                      alcan01
                      last edited by

@SGTR:

Selam,

Bu arada nasıl bir yapıya ve bütçeye sahip olduğunuzu bilmeden bunu söylemek biraz havada kalabilir. Bir de VLAN özelliği olacak mı? Kaç port olacak? Tüm bunlar biraz da fiyat ve performansı etkileyen faktörler.

Sevgilerle,
                      SGTR

pfsense ten 100 kişiye internet verilecek şuan 50 de  hp 3com şişiyor gibime geliyor.gigabit switch değil bu modeli : hp 3com 3c16792c office connect
                      http://www.zdtronic.com/NETWORKING/3COM-NETWORKING/3COM-3C16792C-OFFICECONNECT-FAST-ETHERNET-SWITCH-16.html
                      400 tl ye kadar bütçe var
                      vlan özelliği ile işim olmaz diye düşünüyorum çünkü zaten pfsense ile ayrı ayrı herkese hız sınırı koyabiliyor sömürmesini engelleyebiliyorum.
                      bu 100 kişi kablosuz ap ve lan ile karışık bağlanacak.yani switche ap de takılacak 6-7 tane..
                      sormak istediğim zaten pfsense var yönetimli almama gerek yok galiba.
                      sağlam bi switch istiyorum  en az 1 hafta şişmeden kalsın istiyorum.

ubi marka  acces point kullanıyorum onlara özel swtichler var sizce özelliği nasoıl bi bakarmısınız rica etsem iyi birşeye benziyorlar
                      http://dl.ubnt.com/datasheets/toughswitch/TOUGHSwitch_PoE_DS.pdf
                      ilginize teşekkürler

• tuzsuzdeliT
                        tuzsuzdeli
                        last edited by

Switch şişmesi nedir?

• A
                          alcan01
                          last edited by

@tuzsuzdeli:

Switch şişmesi nedir?

şişmeden kastım kendi çevrem arasında kullanılan bir tabir olup , kilitlenme yada ağı yavaşlatma anlamına gelmektedir adminim.Yani en azından bizim memlekette böyle deniliyor    ::)

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by

Yok onu anladım da
                            Pfsense trafiği ile switch nasıl şişer onu diyorum.
                            Switch dediğin cihazın kapasitesi ile ilgili, benim bildiğim bir anahtarlama kapasitesi vardır, bir de arp table büyüklüğü mü ne.
                            Ama gigabitler seviyesinde bir trafiğiniz olmalı ki, bunları düşünesiniz.

Yani sizin durumda ben, kablolama, ya da modeme bakardım.
                            Modem'i brdige moda aldınız mı hiç ?
                            Belki modemin state sayısı yetersizdir. Atıyorum 5 kişi aynı anda torrent açsa, çoğu modem buna yetişemez.

• S
                              sgtr
                              last edited by

Selam,

Birde ağınızı dinlemenizi (sniffer ile) tavsiye ederim. Bir yer(ler)de arızalı bir network aygıtı varsa, viruslu bir bilgisayar var. Söylemiş oldugunuz sorunları yaşamanız çok olası.

Sevgilerle,
                              SGTR

• A
                                alcan01
                                last edited by

@SGTR:

Selam,

Birde ağınızı dinlemenizi (sniffer ile) tavsiye ederim. Bir yer(ler)de arızalı bir network aygıtı varsa, viruslu bir bilgisayar var. Söylemiş oldugunuz sorunları yaşamanız çok olası.

Sevgilerle,
                                SGTR

sniffer ı pfsense üzerinde olan darkstat olarak mı kastetiyorsunuz yoksa windows üzerinden ayrı bir kurulumla mı ?
                                bu arada darkstat ilgimi çekti bununla ilgili bi başlık açsak yada burada biraz kullanımı ile ilgili bilgi verirseniz çok seviniriz
                                bu arada linkteki switchi sipariş ettim.
                                adminim ve arkadaşlar modem için de s.online kullandığım için clonemac özelliği bir modem lazım çünkü s.online mac filtre uyguluyor.clone mac özellikli 200 kişi kapasiteli bir modem tavsiye edebilirmisiniz ? bütçe 300 tl civarı .teşekkürler.

• M
                                  MrPerFormance
                                  last edited by

Ağ üzerinde bir makinede çalışan yada bilerek çalıştırılan bir servis bütün ağa multicast yapıyor olabilir. Bazı programlar ağı öyle bir tarıyor ki bütün network ü kilitliyorlar. Şahsen başıma geldi. O program çalıştırıldığında internete bile çıkamıyorsun  :'(

• A
                                    alcan01
                                    last edited by

@MrPerFormance:

Ağ üzerinde bir makinede çalışan yada bilerek çalıştırılan bir servis bütün ağa multicast yapıyor olabilir. Bazı programlar ağı öyle bir tarıyor ki bütün network ü kilitliyorlar. Şahsen başıma geldi. O program çalıştırıldığında internete bile çıkamıyorsun  :'(

darkstat paketi ile ağı inceledim ama nasıl kullanılır bilmiyorum.detaylı bilgisi olan varmı ?
                                    bahsettiğiniz gibi bazı ip lerin yanında multicast yazıyor bu nedir ? nasıl çözülür ? kullanıcı bunu bilerek mi yapıyor  yapıyorsa ne  içi yapar ? yani tam olarak multicastin açılımı nedir ?
                                    teşekkürler

• S
                                      sgtr
                                      last edited by

Selam,

En kestirmeden şu kadarını söyleyebilirim; ağınızda virüslü/ağda aşırı trafik yapan bilgisayar(lar) var. Kaynağını tespit edip önleminizi alınız.

Sevgilerle,
                                      SGTR

• First post
                                        Last post
                                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.