Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Port Block(Acil yardım)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 3 Posters 2.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sasad
      last edited by

Browserdan  8888 portla girdiğim pfsense paneli sanırım admin dışındaki kişilere kapatılmış.Admin girişi yapmadan portu bilgisayarımdan kullanıma açabilmenin yolu varmı arkadaşlar yani o giriş panelini görmek istiyorum :)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

yok

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
          sasad
          last edited by

Pfsense ile daha önce uğraşmadım fakat bu port yönlendirme olayı veya blocklama Ip üzerinden mi yapılıyor.Eğer öyleyse ip çakışma problemini kendi bildiğim metodlarla gidererek varolan admin İp si ni PC'm de tanıtmaya çalışacagım.Fakat Mac adresi ise yapabileceğim pek fazla bir şey yok gibi.Bana port blocklama yada yönlendirme ne diyorsanız mantığını biraz açıklarsan daha mantıklı düşünmemi sağlayabilirsin diye düşünüyorum

• technicalT
            technical
            last edited by

sistem admini olmadığınız için yaptığınız yada yapacağınız şeyleri 'etik' anlayışına sığdıracak arkadaşlar size cevap verecektir tabi bulabilirseniz.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• S
              sasad
              last edited by

:D captive portal gibi bir geliştirmeye sahip olupta limitlenebilir veya usera çaktırmadan netini nasıl yavaşlatırım sorusuna cevap olarak türemiş etiklik kavramına  son derece bağlı programın üstad kullanıcılarından bunu istemem pekte garip görülmemeli bence

• technicalT
                technical
                last edited by

captive portal gibi kullanıcı başına bandwith yapılandırabildiğin sistemi kullanıcıların eşit internet kullanabilmesi torrent,emule, vb download porgramları ile tüm ağ hızını katletmemesi için ve sistem yöneticilerine bu direktifi veren şirket yetkililerinden daha iyi biliyorsunuz yani. etik anlayışınız beni cezbetti. (sadece kullanıcı tarafından olaylara bakmayın)

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

Captive portalı, ya da çeşitli limitlemeleri, o kullanıcının internetini tamamen kesmek yerine, en azından bazı kısımlarını kullandırtabilmek için, açan paketler olarak da düşünebilirsiniz

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.