Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Multiwan ile mac adresi ile wan yönlendirmesi?

Turkish
    5
    5
    1.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • X
      xeuy
      last edited by

Multiwan ile belirlediğim mac adresleri 10.0.0.x bloktan ip alıp fiber internetten çıkarmak istiyorum. ziyaretçiler internete girince 192.168.2.x bloktan ip alıp adsl modemden çıkarmak istiyorum. Nasıl Yapa bilirim acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        susamlicubuk
        last edited by

iç networkünde 2 ayrı subnet oluşturup 2 farklı ip dağıtmak istiyorsun
        tek ap ve tek routerla bunu yapamazsın
        pfsense te 2 ayrı wan 2 ayrı lan için toplamda 4 ethernet olması gerekli
        ve ap lerinde 2 adet olması gerekli

• A
          ahmetyum
          last edited by

@xeuy:

Multiwan ile belirlediğim mac adresleri 10.0.0.x bloktan ip alıp fiber internetten çıkarmak istiyorum. ziyaretçiler internete girince 192.168.2.x bloktan ip alıp adsl modemden çıkarmak istiyorum. Nasıl Yapa bilirim acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar

merhabalar; donanımız ve yapınız hakkında biraz daha geniş bir bilgi verebilirmisiniz.

www.netyum.com.tr

• S
            StrGt
            last edited by

@susamlicubuk:

iç networkünde 2 ayrı subnet oluşturup 2 farklı ip dağıtmak istiyorsun
            tek ap ve tek routerla bunu yapamazsın
            pfsense te 2 ayrı wan 2 ayrı lan için toplamda 4 ethernet olması gerekli
            ve ap lerinde 2 adet olması gerekli

Yanlış bilgilendirme olmasın VLAN ile bu işi hallede bilinir. Access Point Multi SSID ve vlan yapılandırılma özelligi var ise pfsense ve access arasında switch yok ise kolay olur. eger switch var ise switch de yönetile bilinir switch olması lazım.

Kolay gelsin.

• T
              tcjackal
              last edited by

merhaba,
              talebiniz için iki seçenek var.
              1. vlan yapısı ile local ağınızı bölmek ve ap,switch vb. ürünlerin yapılandırmasını sağlamak
              2. yine vlan yapısı, ancak dinamik vlan kullanarak çözüm üretebilirsiniz.

her iki çözüm için birçok kaynak mevcut, google üzerinde.
              iyi günler

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.