Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Layer 7 sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 4 Posters 1.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      elektronikciler
      last edited by

Merhaba arkadaşlar;

Pfsense 2.2.4 son versiyonunu kullanıyorum.hiç bir eklenti kurulu olmadan sadece layer 7 kuralı uygulayarak rdp yapılmasını engellemeye çalıştım ancak; kurullar ne olursa olsun kuralı rules a eklediğim an internete çıkışım duruyor.firewalldan kuralı kaldırıyorum internete giriyor.Merak edip layer 7 den hiç kullanmadığım kurallarıda tek tek denesemde hangi kuralı koyarsam koyayım internete çıkışım duruyor.
      Konu hakkında fikirlerinizi rica edeceğim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        susamlicubuk
        last edited by

firewall rulesta belirli portlarada izin verebilirsiniz veya direk 3389 portunu blocklayabilirsiniz.
        başka portla rdp yapılıyorsa şayet snort kurallarında rdp ile ilgili kural olması gerekli snort kurarakta yapılabilir.

• E
          elektronikciler
          last edited by

Amacım rdp engellemek değil aslında herhangi Layer 7 uygulaması eklediğimde internet bağlantım duruyor.Konunun anlaşılması için rdp örneiği verdim.

• B
            blasterreal
            last edited by

Layer 7 malesef 2.2.x serisinde hiç çalışmıyor, veya anlamsız bir sürü hata ile harşılaşıyorsunuz. 2.1.5 ve önceside düzgün çalışıyor.

• E
              elektronikciler
              last edited by

2.1.5 sürümünü deneyip sizlere dönüş sağlıyacağım.

• E
                elektronikciler
                last edited by

tekrar merhaba arkadaşlar.

Blasterreal  arkadaşın dediği gibi 2.2.x sürümlerin hiç birinde layer 7 çalışmıyor.teker teker bütün dağıtımlarında denedim.Buna 2.2.5 development sürümde dahil.
                2.1.x sürümlerinde durum farklı; layer 7 filitre çalışıyor ancak çok kararsız.mesela rtsp streaming engelleyeceksiniz kuralı firewalla uyguladıktan 7-8 dakka sonra çalışmaya başlıyor.elle girilen patternde bazen hemen çalışıyor ,bazende hiç çalışmıyor.

daha da eski sürümlere geçiş yapamıyorum bu seferde yeni ethernet kartımı tanımıyor.
                konuyu aydınlatacak arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

• U
                  ugur
                  last edited by

2.1.5'te layer7 kullanıyorum, ek olarak SKYPE için bir patternim var.
                  sorunsuz çalışıyor.

-
                  Ugur.

• E
                    elektronikciler
                    last edited by

Uğur bey; dediğiniz doğrudur. ancak kararsız zannedersem durum birazda donanım uyumsuzluğu ile ilgili çünkü bir pc de çalışıyor aynı kurulumu yapıyorum diğerinde çalışmıyor.

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.