Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Belirli İp veya Macleri sadece bir wandan çıkarmak.

Turkish
    3
    6
    1.3k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      teknokolik
      last edited by

Merhaba iyi çalışmalar.

Sistem Özellikleri

3-Wan
      3-a ttnet
      3-b kablonet
      3-c Gsm Mobil Modem

Pfsense Sürümü 2.2.4-RELEASE
      Sistemde 4 Adet ethernet kartı var

Şimdi yapmak istediğim olay belirli bir ipleri veya macleri sadece kablonet çıkırmak istiyorum. örnek 192.168.1.15 nolu bilgisayar sadece kablonet çıksın. diğer cihazlar ise ttnet çıksın.

2-) Diğer pc'ler ise ttnet gittiği zaman kablonet üzerinden int çıkışlarını yapsınlar (bunu Gateway Groups oluşturarak hallediyorum)

3-) Belirli cihazlar ise ttnet ve kablonet gittiği zaman gsm mobil modem üzerinden cıkış yaptırabilirmiyiz ?

4-) ttnet gittiği zaman kablonetten sabit çıkış yapmasını istediğimiz pclerin int cıkışlarını kesebilirmiyiz? ttnet geldiği zaman tekrardan kablonet üzerinden sadece çıkış yapan pcler tekrar internet bağlantısı sağlanması gerekli.

not: Bunlar benim istediklerim tabi sistem üzerinde yapılması imkansız olan olaylar olabilir detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Birde yukarıdakı 4 maddeyi proffesionel destek alarak ücreti mutakip yaptırabılırım. ( ev kullanıcıyım oyle abartı fiyatlar vermeyin lütfen)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

Birden fazla gateway grup oluşturun
        saorduğunuz sıraya göre yazıyorum
        1- FW kuralı yazın gateway olarak kabloneti seçin
        2- gateway grup oluşturun, tier1 olarak ttne, tier2 olarak kablonet olsun. Buna uygun fw kuralı yazın.
        3- gateway grup oluşturun. tier1 ttnet, tier2 kablonet, tier 3 gsm modem seçin. source olarak ilgili ip'leri yazarsınız. buna uygun fw kuralı yazıp gateway olarak bu grubu seçin.
        4- bu kısmı pek anlayamadım.

aslında istediklerinizin hepsi hemen hemen aynı şeyler :)

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• T
          teknokolik
          last edited by

@tuzsuzdeli:

Birden fazla gateway grup oluşturun
          saorduğunuz sıraya göre yazıyorum
          1- FW kuralı yazın gateway olarak kabloneti seçin
          2- gateway grup oluşturun, tier1 olarak ttne, tier2 olarak kablonet olsun. Buna uygun fw kuralı yazın.
          3- gateway grup oluşturun. tier1 ttnet, tier2 kablonet, tier 3 gsm modem seçin. source olarak ilgili ip'leri yazarsınız. buna uygun fw kuralı yazıp gateway olarak bu grubu seçin.
          4- bu kısmı pek anlayamadım.

aslında istediklerinizin hepsi hemen hemen aynı şeyler :)

cevap için tşkler pfsense acemiyim nasıl yapacabileceiğimi daha detaylı anlatan link verebilirmisiniz. ?

4'uncu soruya gelince kablonet sabit çıkmasını istediğim ip ornek 192.168.1.255 ttnet gittiği zaman bu bilgisayarın int bağlantısını kesmek istiyorum. çunku burda download server olacak torrent vs vs. ttnet gittiği zaman download otomatik kesmek istiyorumku int gezinebilelim :)

• S
            sgtr
            last edited by

Merhabalar,

4. sorunuzdan anladığım kadarıyla 2 farklı gateway group tanımlamalısınız. Ör: Belirli kullanıcılar metro giderse sadece kabloneti kullanabilecek bunun için bu gateway grubun üyeleri merto ve kablonet olacak. Ve sizin belirlediğiniz source network/Cihazlara tanımlayacaksınız. İkinci gateway gruba da üçünüde tanımlayacaksınız. Download server dediğiniz harici network kaynaklarına da bu gateway grubu tanımlayacaksınız.

Esenliklerimle,
            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• T
              teknokolik
              last edited by

@SGTR:

Merhabalar,

4. sorunuzdan anladığım kadarıyla 2 farklı gateway group tanımlamalısınız. Ör: Belirli kullanıcılar metro giderse sadece kabloneti kullanabilecek bunun için bu gateway grubun üyeleri merto ve kablonet olacak. Ve sizin belirlediğiniz source network/Cihazlara tanımlayacaksınız. İkinci gateway gruba da üçünüde tanımlayacaksınız. Download server dediğiniz harici network kaynaklarına da bu gateway grubu tanımlayacaksınız.

Esenliklerimle,
              SGTR

abi cvp için tşkler ama pfsense sadece kurulumundan başka bir şey bilmiyorum biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim ev kullanıcısıyım nihayetinde :)

• S
                sgtr
                last edited by

Selam,

Öncelikle çoğu sorunun cevabı https://forum.pfsense.org/index.php?topic=62334.0 burada mevcut. Daha da detaylı istersen https://forum.pfsense.org/index.php/topic,26793.0.html bu da işini görecektir. Bunlara bir bakıp takıldıgın yerde yine yardımcı olmaya çalışırız.

Exeliklerimle,
                SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.