Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Belirli Pcleri wan2'den nasıl int. çıkarabiliriz.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    17 Posts 3 Posters 3.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      teknokolik
      last edited by

Konuya okudugunuz için öncelikle tşkler.

SGTR  abimiz geçen bir sorunumu çozdu burdan kensine yine çok tşk ediyorum. bu konu hakkında yardımda bulundu ama bugun birşey dikkati geçti sürekli cihazlar wan2'den cıkıyor wan1'den çıkmasını istediğimiz cihazlarda wan2'den cıkıyor. Aliases ve rules kısımlarının ekran alıntıları aşşadağıdadadır. şimdiden yardım eden etmeyen herkese tşkler.

1.JPG
      1.JPG_thumb
      2.JPG
      2.JPG_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        ozzani
        last edited by

SrvNas grubunda belittiğiniz iplerin mi wan 1'den çıkmasını istiyorsunuz? öyle ise LAN'a en üste 1 adet kural oluşturup source kısmına SrvNas aliases'ini seçip gateway olarakta wan1'i seçmeni gerekmekte

• T
          teknokolik
          last edited by

@ozzani:

SrvNas grubunda belittiğiniz iplerin mi wan 1'den çıkmasını istiyorsunuz? öyle ise LAN'a en üste 1 adet kural oluşturup source kısmına SrvNas aliases'ini seçip gateway olarakta wan1'i seçmeni gerekmekte

abi biraz daha acıklayıcı olsan :) pfsense çok fazla bilmiyorum :)

• O
            ozzani
            last edited by

:)
            şimdi elinde 2 adet wan var. bununla yapmak istediğin belirli ipler wan1den, diğer herhangi ipler wan2 çıksın mı? yoksa belirli grup ipler wan1den diğer grup ipler wan2den çıksın, tanımlamadığım ipler internete çıkamasın tarzında mı?

• T
              teknokolik
              last edited by

@ozzani:

:)
              şimdi elinde 2 adet wan var. bununla yapmak istediğin belirli ipler wan1den, diğer herhangi ipler wan2 çıksın mı? yoksa belirli grup ipler wan1den diğer grup ipler wan2den çıksın, tanımlamadığım ipler internete çıkamasın tarzında mı?

4 tane makine sürekli wan2'den yanı kablonet çıksın istiyorum. diğer ağdaki pc'ler ise ttnet'ten çıksın istiyorum. 4 tane ip ailes oluşturdum. sorun yok tmm

sizin yazdıgınız cvp'dan sonra ise rules kısmından lan sekmesinden yeni bir kural oluşturdum ve Source kısmına SrvNas yazdım. burdada hata yok ethetnet olarak kablonet sectim buda tamam rules-lan sekmesinden SrvNas ustune geldiğimde istedeiğim ipler cıkıyor. ama herkes kablonet üzerinden cıkış yapıyor :) şuan

• T
                teknokolik
                last edited by

pfsense restart edince düzeldi ilginizden dolayı çok tşk ediyorum. birde bir tane access point almayı duşunuyorum tp-link 941 nd modeli hakkında bilginiz varmı ? veya tavsiye ettiniz ev kullanıcısı bir ap varmı ?

• O
                  ozzani
                  last edited by

sorununuz çözüldüyse ne mutlu :) access point kısmına gelirsek marka model pek fark etmiyor gibi geliyor bana. şimdiye kadar onlarca farklı cihaz kullandım hiç birinde sorun yaşamadım ama sonuçta pek uzman sayılmam. arkadaşlar yardımcı olacaktır size

• S
                    sgtr
                    last edited by

@teknokolik:

pfsense restart edince düzeldi ilginizden dolayı çok tşk ediyorum. birde bir tane access point almayı duşunuyorum tp-link 941 nd modeli hakkında bilginiz varmı ? veya tavsiye ettiniz ev kullanıcısı bir ap varmı ?

Selam,

Bir de işin bütçe tarafı var. Bu noktada fiyat mı önemli performans mı?

Esenliklerimle,
                    SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• T
                      teknokolik
                      last edited by

@SGTR:

@teknokolik:

Selam,

Bir de işin bütçe tarafı var. Bu noktada fiyat mı önemli performans mı?

Esenliklerimle,
                      SGTR

abi ev kullanıcısıyım tek istediğim nokta antenleri sökülebilir olması elimde tp-link 8dbi antenleri var onları takacağım. fiyat en fazla 200tl

• S
                        sgtr
                        last edited by

Selam tekrar,

Söylediğine (ev kullanıcısı olduğuna) göre "TP-LINK TL-WR941ND Kablosuz 4-ports 2dBi değiştirilebilir antenli router" üzerinde 3 adet (2dbi) antenle birlikte geliyor. Bahsettiğin aralıkta bir bütçede seninde işini göreceğini düşünüyorum.

SGTR

• T
                          teknokolik
                          last edited by

@SGTR:

Selam tekrar,

Söylediğine (ev kullanıcısı olduğuna) göre "TP-LINK TL-WR941ND Kablosuz 4-ports 2dBi değiştirilebilir antenli router" üzerinde 3 adet (2dbi) antenle birlikte geliyor. Bahsettiğin aralıkta bir bütçede seninde işini göreceğini düşünüyorum.

SGTR

abi tp-link archer c5 almayi duşunuyorum sana zahmet inceleyebilirmisin ve bu urunu tavsiye ederimisin ?

http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c5-1200mbps-kablosuz-dual-band-4-port-802-11ac-2-usb-portlu-3x5dbi-degistirilebilir-antenli-gigabit-router-p-BD801592

• S
                            sgtr
                            last edited by

Selam tekrar,

Fazlasıyla işini görür. Tek sıkıntı planladığın bütçenin biraz üstünde (%22,5 kadar)

Esenliklerimle,
                            SGTR

• T
                              teknokolik
                              last edited by

@SGTR:

Selam tekrar,

Fazlasıyla işini görür. Tek sıkıntı planladığın bütçenin biraz üstünde (%22,5 kadar)

Esenliklerimle,
                              SGTR

abi ürünü sipariş ettim. şimdi sormak istediğim bir soru :) bunun lan bacaklarına ve wireless dan bağlanan cihazlarda pfsense'den ip almasını istiyorum access point'in dhcp kapattıgım zaman direk pfsense ip dağıtır mı ?

• S
                                sgtr
                                last edited by

Selam,

Dağıtır. Tek dikkat etmen gereken nokta wan portunu kullanmamalısın. Lan1, Lan2, Lan3 ve Lan4 portlarını kullanman yeterli olacaktır. Ve dediğin gibi ap üzerinden dhcp hizmetini kapatmalısın ki aynı ortamda 2 dhcp sunucusu olmasın.

SGTR

• T
                                  teknokolik
                                  last edited by

@SGTR:

Selam,

Dağıtır. Tek dikkat etmen gereken nokta wan portunu kullanmamalısın. Lan1, Lan2, Lan3 ve Lan4 portlarını kullanman yeterli olacaktır. Ve dediğin gibi ap üzerinden dhcp hizmetini kapatmalısın ki aynı ortamda 2 dhcp sunucusu olmasın.

SGTR

peki abi wan portuna kullandıgım zaman nasıl wireless sinyeli yapacagım ? lan portundan birine giriş yaptıgım zaman wireless yayını yapabilecek miyim ?

• S
                                    sgtr
                                    last edited by

@teknokolik:

peki abi wan portuna kullandıgım zaman nasıl wireless sinyeli yapacagım ?

Wan portuna taktığında cihaz üzerinde de tanımlamalar yapman gereklir. Dhcp açman gerekir cihazlarının ip alabilmesi için. Bu konuya burada girmeyeyim.

@teknokolik:

lan portundan birine giriş yaptıgım zaman wireless yayını yapabilecek miyim ?

Wireless yayınında herhangi bir şey yapmayacaksın. Normal yapılandırmanı (pfSense üzerinde ip dağıtımı, ip kısıtlama, limitleme, engelleme vs) yaparak devam edeceksin. Takıldığın başka konu olursa yardımcı olmaya çalışırız.

SGTR

• T
                                      teknokolik
                                      last edited by

@SGTR:

@teknokolik:

peki abi wan portuna kullandıgım zaman nasıl wireless sinyeli yapacagım ?

Wan portuna taktığında cihaz üzerinde de tanımlamalar yapman gereklir. Dhcp açman gerekir cihazlarının ip alabilmesi için. Bu konuya burada girmeyeyim.

@teknokolik:

lan portundan birine giriş yaptıgım zaman wireless yayını yapabilecek miyim ?

Wireless yayınında herhangi bir şey yapmayacaksın. Normal yapılandırmanı (pfSense üzerinde ip dağıtımı, ip kısıtlama, limitleme, engelleme vs) yaparak devam edeceksin. Takıldığın başka konu olursa yardımcı olmaya çalışırız.

SGTR

abi şunu demek istedim ben bildiğin üzere pfsense'yi sanal makine üzerinde çalıştırıyorum. sanal makinde oldugu için wireless kartı takarak wireless yayını yapamıyorum pfsense üzerinden bundan dolayı bir ap alıp wireless yayını yapmak istiyorum. bunun içinde  archer'ı sipariş verdim. lan bacagından girip archer uzerinden wireless yayını yapmak istiyorum. hepsiburadadan sipariş verdim yarın elimde olur. cihaz geldikten sonra takıldıgım yer olursa yine seni rahatsız ederim.

• First post
                                        Last post
                                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.