Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Firewall: Rules LAN kuralları neden çalışmaz

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 3 Posters 2.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sahtecihaneso
      last edited by

network üzerindeki clientlerden birinin  wan3 den çıkış yapmasını istiyorum kuralı olusturuyorum Source ip kısmına client ipsini network seçerek ekliyorum sonunda da  /31 yazıyor bunun ne işe yaradıgını daha anlamıs değilim

sonrada gateway kısmından Wan3 secip kaydediyorum  dış hat ip kontrolü yapıyorum hala wan1 kullanıyor bu ayarları görmezden gel diye farklı bir sayfada bir yermi var acaba benmi atlıyorum orayı bir türlü başaramadım tek hattan cıkış saglamayı

System: Advanced: Firewall and NAT kısmında sanki bir hata var gibi geliyor bana yardımcı olabilirmisiniz Firewall: Rules ekledigim kurallar çalışmıyor

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        netugur
        last edited by

alias oluştururken kurala dahil olacak bilgisayar ip adreslerini "host" olarak tek tek ekleyin.

floating sekmesindeki kuralları kontrol edin.

lan kurallarında eklediğiniz kuralı üste çıkartın.

• K
          karakas
          last edited by

/31 burada yazılan tek ip kullanabilirsin burada anlatmak istediğim subneting hesaplarını biraz bakmanı tavsiye ederim. Soruna gelince /31 yerine /32 yaparsan düzelecektir.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.