Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

BANANA PI R1 PFSENSE

Turkish
    4
    10
    3.4k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      bleade
      last edited by

iyi günler;
      bir çok yerde araştırdım fakat bulamadım. banana pi ye pfsense kurmak istiyorum yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

pfsense, ARM işlemcide çalışmıyordu.
        Hala çalışmıyor olabilir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
          bleade
          last edited by

elimizde kaldı cihaz tam istediğim gibi router yapacagım diyordum. cihaza openwrt kurdum onda da dosyada hata var çözemedim. uygun maliyetli ve pfsense gibi kullanabilecegim bir cihaz var mı?

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

"pfsense gibi kullanacağım cihaz" cümlesi çok belirsiz bir cümle.
            yapacaklarınızı tam olarak netleştirip öyle araştırmaya başlayın.

openwrt tarzı basit şeyler işinizi görecekse, Asus RT-N12D1'i 130Tl civarı fiyatı ile en ekonomik router olarak önerebilirim.
            Ancak pfsense gibi bir esneklik beklemeyin.
            openwrt ve türevlerinde de her şeyin bir arada olduğu firmwareler yok.
            openVpn kullanacaksanız başka birşeyden feragat etmek zorunda kalıyorsunuz vs.
            Rom büyüklükleri sınırlı olduğundan, bazı kısıtlamalarla karşılaşılabiliyor.

• B
              bleade
              last edited by

aslında istediğim;
              2 internet bağlayıp ağımda belirlediğim ip aralıklığına download upload ayarlayacagım.
              ve olursa belirli portları açık yapıp bağlantının daha rahat çalışmasını sağlamak istiyorum.
              genelde bu ve buna benzer iş için ya pfsense kurup çalıştırıyorlar. yada mikrotik benim için en uygun pfsense geliyor. zamanında programın yapısını araştırdığım için, banana pi ye bu sistemi kurlumu hakkında bilgi kaynak için yardımcı olurmusunuz?
              olmaz ise bile pfsense  cihazlarını 2. el bulunuru mu? yada pfsense yazılımı kurulabilen ufak ve verimi iyi olan cihaz var mı?
              İLGİNİZE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

pi türevlerinde pfsense çalışmıyor.
                şurada oldukça eski bir mesaj var, burdan yola çıkarak güncel cihazlara ulaşırsınız
                https://forum.pfsense.org/index.php/topic,36827.0.html

• K
                  kankabir
                  last edited by

küçük boyutlu bir şey kurmak istiyorsanız itx anakartlar tercih edebilirsiniz. Genelde itx anakartlarda sorunsuz çalışıyor.

• B
                    bleade
                    last edited by

hocam itx anakart dediğini link verebilirmisin?
                    bu arada bu zamana kadar araştırmalarımın sonucu FREBSD arm ye destek vermeye başladı. ama pfsense de birşey yok. bu çekirdekleri değiştirmek mümkün mü? yada pfsensede neyi güncellesem freebsd deki gibi çalıştırıabilirim.
                    kusura bakmayın bu zamana kadar imkansız nedir bilmedim mutlaka bir yolu olup bu cihaza istediğimi yapacağımı düşünüyorum. :) ama benim çok uzamnalık alanım değil sanırım sizin sayenizde olacagına inanıyorum umarım yardımlarıızı esirgemezsiniz. :)

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

@bleade:

hocam itx anakart dediğini link verebilirmisin?
                      bu arada bu zamana kadar araştırmalarımın sonucu FREBSD arm ye destek vermeye başladı. ama pfsense de birşey yok. bu çekirdekleri değiştirmek mümkün mü? yada pfsensede neyi güncellesem freebsd deki gibi çalıştırıabilirim.
                      kusura bakmayın bu zamana kadar imkansız nedir bilmedim mutlaka bir yolu olup bu cihaza istediğimi yapacağımı düşünüyorum. :) ama benim çok uzamnalık alanım değil sanırım sizin sayenizde olacagına inanıyorum umarım yardımlarıızı esirgemezsiniz. :)

itx anakartlar ile ilgili google'da bir araştırma yaparsanız, fazla vakit kaybetmemiş olursunuz.
                      Freebsd 2012'den beridir Raspberry pi'yi destekliyor.
                      Uzmanlık alanınız bunlar değilse, oldukça uzun bir süreç sizi bekliyor, çünkü uzmanlık alanı bu olanlar bile bu konuya el atmadılar hala.

Belki pfsense'in Rpi'de çalışmasına engel çok temel eksiklikler olabilir. Donanımsal bir sınır olabilir vs.
                      Önce bu noktayı netleştirin, olmayacak birşeyse boşa vakit harcamayın.
                      İlk aklıma geleni söyleyeyim Rpi2'de ki ethernet çıkışı, aslında dahili usb kontrolcüsü üzerinde ve diğer portlarla paylaşımlı çalışıyor. Böyle bir donanımdan, ne kadar performanslı bir router olur şüpheliyim.

Siz altyapıyı oluşturun, elimizden birşey gelecekse biz de acizane elimizden geleni yaparız.

• S
                        StrGt
                        last edited by

bende sizin gibi ilk başta rasperi boyut ve yaptıgı işleri göz önünde bulundurursak pfsense kurulup ufak caplı işler için kullanılır diye düşünmüştüm ama araştırmalar sonucu pek fazla bir döküman bulamamıştım. bende vazgeçmiştim.
                        onun yerine itx ve bolca ethernet çıkışı olan anakartlar var onları degerlendirin bence. hem 1u kasalar sıgdırmanız mümkün olabilir.

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.