Proxy Raporlarında tek ip
-
Merhaba, benimde modem bridge modda rapor kısmında sadece dhcp'den mac adresi ile ayırdığım iki ip gözüküyor. Tüm ip'leri nasıl görebilirim?
merhaba,
istanbulccc'nin daha önce paylaştığı problem, private int. bridge mod'a aldığından, tek ip görmesi normal, çözümü de iletmiş.
private. int ile public int. bridge mod da olması aynı şeyler değil.
squid tarafında int. tabı kontrol edip, doğru olanın seçili olduğuna emin olun.
doğru int. ve report checkbox seçili ise, lightsquid raporlarınız doğru görünecektir.Aynı değil evet benzer olduğu için farklı başlık açmak istemedim. Dediğiniz yer burası mı?
Proxy Server içinde;
Bypass proxy for Private Address Space (RFC 1918) destination
-
tekrar merhaba,
bahsettiğim int. tabı, squid altında, proxy interface ve yapınıza göre eğer manual proxy kullanmıyorsanız, transparent proxy checkbox'larının seçili olması.
doğru int. seçimi sonrasında, squid altında yine enable logging seçili olmalı. -
tekrar merhaba,
bahsettiğim int. tabı, squid altında, proxy interface ve yapınıza göre eğer manual proxy kullanmıyorsanız, transparent proxy checkbox'larının seçili olması.
doğru int. seçimi sonrasında, squid altında yine enable logging seçili olmalı.transparent seçliydi ama bu şekilde;
-
Birde farkettiğim Transparent Proxy seçiliyken diğer pc'ler net'e çıkamıyor.
-
merhaba,
internete çıkamayan kullanıcıların aldığı mesaj nedir ?
squid / acl / allowed subnets bölümüne, local network yapılandırmanızı girerek test ettiniz mi ? -
merhaba,
internete çıkamayan kullanıcıların aldığı mesaj nedir ?
squid / acl / allowed subnets bölümüne, local network yapılandırmanızı girerek test ettiniz mi ?Uyarı gelmiyor. Açacakmış gibi yapıp kalıyor. Yükleniyorda kalıyor time out hatası veriyor sonra.
Birde şöyle bir durum var. Tabletten deniyorum. Sayfa açmıyor ama speedtest yapabiliyorum. Instangram'a bakıyorum, resimler gelmiyor ama yorumlar yazılar kısmı gözüküyor.
Access Control kısmında Allowed Subnets olarak 192.168.2.0/24 girip denedim değişmedi.
-
browser üzerine elle proxy girdiğinizde, erişim sağlayabiliyor musunuz ?
-
browser üzerine elle proxy girdiğinizde, erişim sağlayabiliyor musunuz ?
Proxy adresini nasıl yazmam lazım?
-
merhaba,
manual proxy için aşağıdaki link işinizi görecektir.
http://gazi.edu.tr/proxy/chrome2.htmlyada proxy server'ı geçiçi olarak hizmet dışı bırakabilirsiniz, test için.
- allow users on interface
- transparent proxy
checkboxlarını kaldırmanız yeterli.
-
merhaba,
manual proxy için aşağıdaki link işinizi görecektir.
http://gazi.edu.tr/proxy/chrome2.htmlyada proxy server'ı geçiçi olarak hizmet dışı bırakabilirsiniz, test için.
- allow users on interface
- transparent proxy
checkboxlarını kaldırmanız yeterli.
Demek istediğim pfsense de proxy yazımı nasıl oluyor? Mesela http://192.168.2.1:80 gibi mi?
-
Demek istediğim pfsense de proxy yazımı nasıl oluyor? Mesela http://192.168.2.1:80 gibi mi?
cümlenizi anlamamakla birlikte,
pfsense tarafında proxy port, proxy server / general tabında belirtilir.
varsayılan port 3128, istenirse değiştirilebilir. -
Merhaba;
pfSense üzerinde Bridge Mod Layer2 seviyesinde çalışır.Ayrıca Bridge edilmiş olan ağ arayüzleriniz üzerinde Squid ile Transparent Proxy hizmeti veremezsiniz.Daha önce Bridge mod üzerinde Squid ile transparent proxy hizmeti verebilmek için bir kaç araştırma yapmıştım ama sonuç için zaman ayıramadığım için bir çözüme ulaştıramamıştım.
Squid'i Transparent modda calistirmak ve Dansguardian ile blacklist uygulaması kullanmayacaksanız aşağıdaki şekilde bir çözüm deneyebilirsiniz.
pfSense üzerinde HTTPRY veya 80 portunu sniff edip bir log dosyasına yazdırabilirsiniz. Eğer raporlama ihtiyacı doğarsa bu almış olduğunuz logları squid'in oluşturmuş olduğu access log dosyası örneğine göre parsing işlemi ile lightsquid ile raporlayabilirsin veya Lightsquid'e bir parsing scripti geliştirebilirsin.
Lightsquid üzerinde sadece LAN arayüzünün ip adresini görme nedeninizde bu yüzdendir büyük ihtimal.
-
@Samet:
Merhaba;
pfSense üzerinde Bridge Mod Layer2 seviyesinde çalışır.Ayrıca Bridge edilmiş olan ağ arayüzleriniz üzerinde Squid ile Transparent Proxy hizmeti veremezsiniz.Daha önce Bridge mod üzerinde Squid ile transparent proxy hizmeti verebilmek için bir kaç araştırma yapmıştım ama sonuç için zaman ayıramadığım için bir çözüme ulaştıramamıştım.
Squid'i Transparent modda calistirmak ve Dansguardian ile blacklist uygulaması kullanmayacaksanız aşağıdaki şekilde bir çözüm deneyebilirsiniz.
pfSense üzerinde HTTPRY veya 80 portunu sniff edip bir log dosyasına yazdırabilirsiniz. Eğer raporlama ihtiyacı doğarsa bu almış olduğunuz logları squid'in oluşturmuş olduğu access log dosyası örneğine göre parsing işlemi ile lightsquid ile raporlayabilirsin veya Lightsquid'e bir parsing scripti geliştirebilirsin.
Lightsquid üzerinde sadece LAN arayüzünün ip adresini görme nedeninizde bu yüzdendir büyük ihtimal.
Yani normal şartlarda internet bağlantısı modem üzerinden yapıp gateway'i pfsense yaparak transparent proxy çalıştırabilirim öyle mi?
-
@Samet:
Merhaba;
Yani normal şartlarda internet bağlantısı modem üzerinden yapıp gateway'i pfsense yaparak transparent proxy çalıştırabilirim öyle mi?
Evet.
-
Modem'i bridge mod'dan çıkardım. Fakat bu şekilde de Transparent proxy de çalışmıyor. Başka bir konuda sarg report gördüm. Onu kullanabilir miyim acaba? Birde Squidguard servisi stop oluyor. Transparent proxy'nin çalışmasına engel mi?
-
Ben Bridge olarak Router'dan bahsetmemiştim. pfSense üzerinde interface'leri bridge yapıldığını söylemişsiniz ona istinaden cevap verdim.
Modeminizin Bridge modda çalışması pfSense üzerindeki Squid'i etkilemez.3 interface'im bulunuyor. Lan, Wifi ve Wan Lan ve Wifi bridge modda çalıştırıyorum. Herşey düzgün bir şekilde çalışmakta fakat sorunum Lightsquid raporlarında tek bridge interface IP'im görünmekte anladığım kadarıyla durum bridge moddan kaynaklanıyor. Yapıyı bozmadan neler yapabilirim.
-
@Samet:
Ben Bridge olarak Router'dan bahsetmemiştim. pfSense üzerinde interface'leri bridge yapıldığını söylemişsiniz ona istinaden cevap verdim.
Modeminizin Bridge modda çalışması pfSense üzerindeki Squid'i etkilemez.3 interface'im bulunuyor. Lan, Wifi ve Wan Lan ve Wifi bridge modda çalıştırıyorum. Herşey düzgün bir şekilde çalışmakta fakat sorunum Lightsquid raporlarında tek bridge interface IP'im görünmekte anladığım kadarıyla durum bridge moddan kaynaklanıyor. Yapıyı bozmadan neler yapabilirim.
Anladım. Pfsense tarafında bridge yapmadım. Rapor almak istiyorum. En basit ne kullanabilirim?
-
merhaba,
squid ile proxy server.
raporlama için, lightsquid veya sarg kullanabilirsiniz.
sarg ile ilgili tecrübem yok, ancak lightsquid hakkında bolca kaynak bulabilirsiniz.
http://www.serdarbayram.net/pfsense-light-squid-ile-network-raporlama.html -
merhaba,
squid ile proxy server.
raporlama için, lightsquid veya sarg kullanabilirsiniz.
sarg ile ilgili tecrübem yok, ancak lightsquid hakkında bolca kaynak bulabilirsiniz.
http://www.serdarbayram.net/pfsense-light-squid-ile-network-raporlama.htmlAslında o ayarları yapmıştım. Tekrar baktığımda setting kısmında save dedim hata verdi. Proxy server da interface loopback yap dedi yaptım. Transparent proxy'i seçtim. Onu aktif edince sayfa açılmıyordu açılıyor şimdi. Ama rapor sayfasında alakasız bir tane cep telefonu ip'si gözüktü sadece.
-
Rapor alamıyorum hala