Pfsense 2.2.6 paket yukleme sorunu
-
sorunun neden kaynaklı olduğunu buldum paketleri yukledim fakat başka bir sorun ortaya cıktı HTTPS li sitelere giremiyorum.
-
sayın bymtk,
sorununuzu çözdüğünüz memnun olmakla birlikte, sorunun çözümünü de paylaşsanız, daha doğru olurdu sanki.
sonuçta burada herkes tecrübelerini paylaşıyor.sorularınızda, daha detaylı bilgi vermediğiniz sürece, çözüme ulaşamazsınız.
paketleri yukledim fakat başka bir sorun ortaya cıktı HTTPS li sitelere giremiyorum.
- hangi paketleri yüklediniz ?
- paketleri yüklemeden önce erişim sağlayabiliyor muydunuz ?
-
-squid
-squidGuard
paketlerini yükledim. paket yuklemeden önce internete giremiyordum. yukledim ayarlarını da internette anlatılanlar gibi yaptım fakat basta google olmak üzere https kullanan sitelere erişim sağlayamadım. -
ilk sorunumun çözümü.
-
paket yuklemeden önce internete giremiyordum. yukledim ayarlarını da internette anlatılanlar gibi yaptım fakat basta google olmak üzere https kullanan sitelere erişim sağlayamadım.
paket yüklemden önce erişim sağlayamıyorsanız, yükledikten sonrada erişim sağlamamanız normal değil mi ?
interface ve rules / lan ekranlarını paylaşın. -
-
merhaba,
üstteki trafik kuralında log checkbox'ı seçerek, erişim sağladıktan sonra, trafik kayıtlarını paylaşın. -
Biraz daha detayli anlatabilirmisiniz.
-
firewall / rules / lan tabında,
- IPv4 ile başlayan kuralda, log başlığını bulup, seçeneği işaretleyin.
- sitelere erişimi deneyin
- status / system logs / settings / Forward/Reverse Display seçeneğini işaretleyin
- devamında, status / system logs / firewall tabı, ekran görüntüsünü paylaşın
-
-
firewall loglarında 443 için erişim sağladığınız görünüyor.
browser tabanlı bir sorun olabilir mi ?
farklı bir browser üzerinde deneyin. -
Baska tarayicida denedim fakat yine sonuc alamadim
-
sorun lan kısmındaki gateway adresinin dolu olmasından kaynaklanıyormuş. "none" secilmesi gerekmektedir.
bu konuda bana yardımcı olan " tcjackal" tesekkur ediyorum.
herkese hayırlı günler.