Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense işletim sistemini koruma

Turkish
    5
    5
    1.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pandemi
      last edited by

Merhaba arkadaşlar

Ben şunu sormak istiyorum piyasada bir çok güvenlik karları satan şirketler var bu güvenlik kartları ne olduğunu soracak olursanız bunlar şu işe yarıyor pci slotuna takılıyor ve pc üzerindeki işletim sistemini koruyor benim araştırmalarıma göre bunlardan bazıları linüx ve unix sistemlerini de desteklediğini gördüm acaba bu karlar pfsense de işe yarar mı çalışırmı

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        mertbil
        last edited by

bildiğim kadarıyla bahsettiğin kartın driver ını kurmadan çalışmadığı  en mantıklısı pfsense yüklü bilgisayarın yedeğini almak olası bir durumda bu yedeği yüklersin yok daha basit birşey olsun diyorsan 1 adet hdd alıp pfsense yüklü hdd yi buna clonlamak ihtiyaç halinde 2. hdd yi pc ye takman yeterli

• technicalT
          technical
          last edited by

pfsense sistemini bu şekilde koruyamazsınız.

pfsense sistemi zaten windows tabanlı olmadığı için kolay kolay çökmez

elektrik kesintileri için gerekli önlemleri almanız yeterli.

ayrıca düzenli olarak backup/restore kısmından yedek alın bir sorun olduğunda yapılandırmanızı tamamen geri getirmenizi sağlar.

ayrıca forumda CARP ile ilgili araştırma yapınız.

Necati Selim GÜNER
          IT Technician

• O
            ondokuz
            last edited by

bu tarz bir kart t akarsan eger yeni bir kural girdiginde vs. ilk restartta kuralın uçar. sakın bu işlere girme. kendisi zaten firewall.

• yakarY
              yakar
              last edited by

Eliniz de kart var ise merakınızı gidermek açısından test edebilirsiniz. Araştırmanızı pfSense yerine "FreeBSD" için kullanılabiliyor mu şeklinde sürdürmeniz daha mantıklı olacaktır.

Bilgi paylaştıkça artar!
              5651 sayılı kanun (güncel)
              pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.