Pfsense 2.3 duyuruldu.
-
Buechler; önemli değişiklikler, hata düzeltmeleri ve bir dizi yeni özellikle gelen sürümün test için indirilmeye hazır olduğunu ifade etti. Sürümdeki en önemli değişikliğin Bootstrap kullanan WebGUI’nin yeniden yazılması olduğunu belirten Buechler; taban sistemin kernel dahil FreeBSD’ye tamamen dönüştürüldüğünü söyledi. pfSense 2.3 RC hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve özellikler ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz
Sürüm Duyurusu - https://blog.pfsense.org/?p=1997
özellikler ve değişiklikler - https://doc.pfsense.org/index.php?title=2.3_New_Features_and_Changes
-
Pfsense 2.3.0 stabil surum download ve update olarak hizmete sunuldu. Deneyebilirsiniz.
İyi calismalar dilerim. -
Squid ve squidguarda problem yaşadım, paketler kurulu görünüyor ancak kurulu degil. Silmeye çalışıyorsun silinmiyor, paketi yenilemeye çalışıyorsun yenilenmiyor gibi. Bu konuda dikkatli olun birde 2.3 yükselmesini yapmadan önce buradaki https://doc.pfsense.org/index.php/2.3_Removed_Packages paketleri kaldırmanız ve sonrasında kurmanız tavsiye ediliyor.
-
squid için şunu bir deneyin
mv /var/squid/cache /var/squid/cache.old
squid -z
rm -rf /var/squid/cache.olddeneyenlerin geri dönüşü olursa iyi olur.
-
squid squidguard la ilgili bende merak ediyorum calisib calismiyormu?
-
yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra gayet normal çalışıyor
-
ipsec tarafında ciddi probemler var gibi.
2.2 de calısan 40 dan fazla site to site vpn im 2.3 upgrade inden sonra sac bas yoldurmakta.
phase 1 oturuyor lakin phase 2 lerden ses yok.
vpn leri silip tekrar yarattım lakin
invalid HASH_V1 payload length, decryption failed?
yada bilmemne buffer tastı gibi abidik hatalar ile phase 2 ler bir turlu oturmuyor.
IKE V1 V2 yada auto farketiyor.
yarın debelenecegiz bakalım. -
Bende 2.3 Sıfır kurulum yaptım HTTS siteler için 2.2.x sürümündeki gib Sertifika oluşturum Proxy ServerDan HTTS SSL yapılandırma yaptım ama HTTPS sitelere girerken resimdeki hatayı veriyor

-
Bende geçen sıfır kurulum yapıp 2.2.6 dan aldığım yedeklemeyi geri yükledim. Çökme hataları alıyordum. Dün de yine sıfırdan kurup yedekten geri yüklemeden tüm paketleri v.s yeniden kurup yapılandırdım. Bir sıkıntı yok şimdiye kadar.
Yalnız 2.3'te 15 dakikada bir loglara resimdekiler düşüyor ne anlama geldiğini bilemedim. Bu ne acaba? -
pfsense de sadece squid kurulu access loglarına bir veri düşmüyor neden olabilir acaba.
-
squid squidguard la ilgili bende merak ediyorum calisib calismiyormu?
Sıfırdan kurulum yatım squid + squidguard + lightsquid + forti ile ipsec vpn başarılı bir şekilde sistem çalışmakta
denedim çalıştı teşekkürlerr
-
bandwidthd , ntop Paketleri uyumlu değilmiş Kurulabilecek paketlerde çıkmadı :(
-
Merhaba,
Bende 2.1.5 den temiz kurulum yaparak. 2.3 sürümüne geçtim ancak firewall rule larda sorun yaşıyorum ekran görüntüsündeki ..Mola ve ..Limitli aliasındaki kullanıcılar ErisilebilirSiteler aliasındaki sitelere erişemiyorlar. Yani internete hiç çıkamıyorlar. Bir fikri olan var mı? ya da kurallarda bir sıkıntı var mı?
iyi çalışmalar.
-
Vatana Millete Hoyırlı Olsun !
-
…Mola ve ..Limitli aliasındaki kullanıcılar ErisilebilirSiteler aliasındaki sitelere erişemiyorlar. Yani internete hiç çıkamıyorlar...
Rule'larda geçerli gateway leri kullanarak başka bir kural oluşturup kendi makinenden deneme yaptığında internete çıkabiliyor musun?
-
IT ekibine hayırlı olsun diyelim
-
squid için şunu bir deneyin
mv /var/squid/cache /var/squid/cache.old
squid -z
rm -rf /var/squid/cache.olddeneyenlerin geri dönüşü olursa iyi olur.
Teşekkürler, işe yarıyor.