Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squid,Squidguard da outlook mail alma ve gönderme sorunu

Turkish
    2
    3
    1.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Y
      yavuztamkoc
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar;
      Pfsense de squid ve squidguard servislerini yükleyip sorunsuz şekilde çalıştırdım. sıkıntım bütün internet trafiğini proxy üzerinden yönlendirince Outlook ta mail gönderip alamıyorum.  bu arada mail sunucuları dışarıdan hosting hizmeti ile aldığımız için belirli bir ip adresi yok gelen posta için sunucu adresi "cmail.superonline.com " port 110 giden posta için ise "csmtpauth.superonline.com" port 587 kısacası internet çıkışını proxy sunucu üzerinden yaptırdığımda outlook iptal oluyor. konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyor olacağım. Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhaba,
        manual  / transparent proxy, hangisini kullanıyorsunuz ?
        manual proxy kullanıyorsanız, farklı bir sebepten sorun yaşayabilirsiniz,
        ancak transparent proxy tarafında sadece web trafiğine bakıldığından, sorun yaşamazsınız.
        squid tarafında, bypass dest. ip bölümüne,
        212.252.122.0/24  network bloğunu ekleyerek, tekrar deneyin.

• Y
          yavuztamkoc
          last edited by

merhaba;
          Manuel proxy kullanıyorum. bütün clientlarda internet seçeneklerinde proxy adresi yazılı.

212.252.122.0/24  network bloğunu ekleyerek, tekrar deneyin. bu nu bir deneyip dönüş yaparım.

yardımların için teşekkürler.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.