Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense pf2ad kurulum sonrası internet problemi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 1.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      atom1983
      last edited by

Merhabalar

http://pf2ad.mundounix.com.br/en/index.html sistesinde yönergeleri uygulayarak Ad entegrasyonu yaptım ve sorun çıkmadan çalıştı.

ancak gün içinde internette bir yavaşlık , yada internete girmeme sorunu oluşuyor. Proxy kullananan userlarda.

bu sorunu ancak squid menüsüne girip save tuşuna bastığım zaman herşey normale dönüyor. ancak bunu gün içinde 3-4 kez yapmak zorundayım.

systemloglarda Listen queue overflow: 193 already in queue awaiting acceptance bu şekilde bir hata var sadece

konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

teşekkürler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhaba,
        pf2ad'nin desteklediği farklı pf versiyonlarında test ettiniz mi ?
        konu detaylı olarak bakılabilir, ancak en basit hali ile, squid start - stop tarafını cron ile zamanlayabilirsiniz.
        siz müdehale etmeden, gün içinde squid devre dışı kalır ve kısa sürede aktif hale gelir.

• A
          atom1983
          last edited by

Merhaba

3 versiyonda test ettim. en stabil 2.2.4 versiyonunda karar kıldım.

şu an için soruna net çözüm bulamadığım için cron ile zamanlama yapmıştım zaten. ancak çokta mantıklı bir çözüm gelmiyor bana.

teşekkürler cevabınız için

• T
            tcjackal
            last edited by

bu sorun ile ilgili paketi yazanlar ile yazışmanız daha hızlı cevap almanızı sağlar.
            ortamda ad mevcut ise,

• standart kullanıcıları pf üzerinden squid ile transparent olarak nete çıkartın.
            • network üzerinde sadece ad kullanıcıları için ek proxy server kurup, ldap üzerinden nete çıkartın
            • gpo ile bu proxy bilgilerini son kullanıcıya direk dağıtabilirsiniz.
            • First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.