Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Openvpn kurulu iki lokasyon arasında ki bazı cihazlara ping atamama sorunu hk.

Turkish
    4
    7
    1.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hanifimehmet
      last edited by

Merhabalar,

iki farklı lokasyon arasında pfsense üzerinde openvpn yaptık. A noktasında ki cihazın ip si 10.60.0.1  B noktasında ki cihazın ip si ise
      20.60.0.1. Bu iki cihaz bir birlerine ping atıyorlar. A noktasında ki kullanıcılardan biri B noktasında bulunan ip santral yada elterminalleri
      cihazlarına ping atmak istediğinde atamıyor ama başka cihazlara ping atabiliyor. Dışarıdan ping atamadığımız cihazlara içeriden ping
      atabiliyoruz, cihazlar aktif bir şekilde çalışıyor. openvpn tarafında her kurala any tanımladık. ping atılamama sebebini bulamadım. Sizce neyi gözden kaçırmış olabilirim. A noktasında ki pfsense 2.2.1 B noktasında ki pfsense ise 2.0.3.

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Merhaba,

Belirttiğiniz kriterlere göre düşündüğümde normal şartlar altında ping atılamayan cihazların subnet mask değerleri farklı olabilir mi?

Esenliklerimle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• H
          hanifimehmet
          last edited by

Cevabınız için teşekkür ederim. Sub masklar aynı. Uzaktan ping atamadığım cihazlara yerelden attırabiliyorum. cihazlarda sorun yok.
          2.1.5 ten 2.2 ye upgrade edince oldu. Şimdi eski ayarlarıma restore etmeyi denedim ama 2.2.1 olarak güncelledi kendini.
          15 gün öncesine kadar ping atabiliyorduk. Yeni fark ettik atamadığımızı. Ulaşamadığımız cihazlar da önemli biri ip santral diğeri ise parmak okutma cihazları. Ama ping atamadığım bölgede bazı pc lere ping atılabiliyor.
          ilginç bir durum. Nasıl çözeceğim bilmiyorum. :(

• S
            SEFAKARAOGLU
            last edited by

Merhabalar,

yaşamış olduğunuz ping sorununa çözüm bulabildinizmi.Aynı problemi yaşamaktayım, OpenVpn ile bağlandığım ağdaki bazı makinalara ulaşamıyorum (Örn:Access Point) Mümkünse bilgi verebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkürler.

• T
              tcjackal
              last edited by

merhaba,
              firewall / openvpn tabında gerekli izin kuralının yazılı olduğunu varsayarak,
              ping atamadığınız hostlar üzerinde gateway adresi belirtilmemiştir.
              gateway tanımladıktan sonra tekrar deneyin.

• S
                SEFAKARAOGLU
                last edited by

Merhaba,
                Öncelikle ilginize teşekkürler, firewall tarafında izinler tamam , vpn ile bağlandıktan sonra ping atamadığım access pointe gateway tanımladım fakat yine olmadı.Local de her cihaza ulaşıyorum fakat openvpn ile dışardan bağlandığımda sadece windows ve android tabanlı işletim sistemine sahip cihazlar ping alıyo, linux ve ios lar ping almadı malesef.local ağın ip yapısı 172.16.0.0/16 Tunel ipsini 10.10.0.0/24 olarak tanımladım, bunun dışında herşey standart ayarlar.Sorun devam etmekte ve can sıkıcı bi hal aldı :(

• T
                  tcjackal
                  last edited by

bu adımlardan sonra firewall loglarını kontrol edebilirsiniz.
                  karşılıklı trace çıktılarınıda incelemenizde fayda var.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.