Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense internet gelmiyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 4 Posters 2.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      rapsokak
      last edited by

kolay gelsin arkadaşlar bilgisayarıma pfsense kurdum eski bi kasa 2 tane ethernet kartı var birini modemden aldım birinide laptopa verdim ama nerede yanlış yapıyoruz anlamadım laptopa internet gelmiyor ping atıyorum pfsenseye internet var  laptopdan arayüzede bağlanıyorum ama internet gelmiyor laptopa

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

önce forumdaki sabit başlıklara göz atın,
        burası başlamak için güzel bir yer : http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62334.0.html

sonra sorunuzu şuna göre tekrar sorunuz : http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.0.html

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• R
          rapsokak
          last edited by

Böyle bir sistem kurdum Yanlız çok yeniyim o yüzden kusura bakmayın kuralları görmedim  pfsense menüsünden 7 ye basarak yeniden kuruyorum ipleri veriyorım laptop arayüze bağlanıyor o sırada ping atıyorum pfsensede internet var ama laptopa gelmiyor dhcp aktiv ediyorum belirli aralıklarla ama genede olmuyor

• F
            fotocum
            last edited by

Neyse sana hızlı bir özet geçelim :)

Öncelikle iki ethernet kablosunu da sök. 
            kurulum ekranı başladığında sana vlan ları sorana kadar sorduğunda sadece enter a bas.

Bu ekran geldiğinde "n" ye bas. sonrasında senden ethernet kartlarını tanıtmanı isteyecek. Burada üstte yazanlar kırmızı ile çerçevelenmişler ethernet kartlarının adları ve mac adresleridir manuel yazacaksan lazım olacaklar.

Şimdi biz otomatik tanıtalım. en kolayı. 
            Bu ekran geldiğinde ;

a ya bas ve modemden gelen kabloyu pfsense tak. tanıdıktan sonra da enter a bas ve kaydetsin. aynısını birdaha yapıp lan ı da tanıt. olsun bitsin.

• R
              rapsokak
              last edited by

dediklerinizi uyguladım ama sorun gene aynı yapamadım 2 kere yeniden kurdum denedim. acaba dnslerdenmi dedim google dns verdim tt dns verdim gene olmadı

• K
                kankabir
                last edited by

Ip yapınız nasıl ?  Büyük ihtimal  wan ve lan  ipleriniz aynı blokta olabilir.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.