Voucher kodlarının Dağıtımı yapılması için sistem
-
Merhaba;
captiva portal üzerine sadece voucher kodları ile giriş yapılabilecek tanımlamaları yaptım fakat
elimde ceşitli sürelerde bulunan bu kodların dağıtımını yapabilmek için
Ayrı bir networkte-
Çalışanların kendilerine verilen username ile login olabilecekleri.
-
Voucher kodunu kime verdiklerine dair kayıt yapabilecekleri (adı soyadı tcsi gibi)
-
Her kayıt sonrasında daha önceden captiva portalda oluştumuş olduğum voucher kodlardan bir tanesini bu kayıtlara birleştirilmesi ve print edilmesi
-
ve bu işlemlerin logları
aslına bakarsanız bilet programı gibi birsey fakat elimdeki kodları entegre edebileceğim bir yapı olması gerekiyor malesef nette bununla ilgili neredeyse hiçbirşey bulamadım bu tarz bir çalışma yapan oldumu acaba ?
-
-
Vouncher kodlarının print edilmesi ile ilgili ben şöyle bir yol izlemiştim. Kodları CSV olarak export edin. CSV'yi excel ile açıp XLS'ye döndürün. Word'deki "Adres ve Mektup Birleştirme Sihirbazı" ile de etiket haline getirip bir makasla kesebilirsiniz. WiFi bağlantısı için SSID ve varsa şifre bilgilerini de excel tablosunda yazıp biletlerde bu bilginin olmasını da sağlayabilirsiniz.
Hiç denemedim ama slip yazıcınız varsa bundan bile çıktı alınabilir. -
geç geri dönüş için kusura bakmayın olayı şu şekilde çözüme ulaştırdım;
sanal üzeirine yeni bir pfsense kurdum: bunu hali hazırda calısan hotspot ile configurasyonları aynı yaptım ( voucher icin)
captiva portal plus eklentisini kurdum üzerindeki sayfayı editleyerek her defasında sadece bir adet voucher kod üretecek şekilde ayarladım.kullanıcılara kendilerine ait bir şifre tanımladım ve bu giriş çıkışların ve portalauth loglarınıda syslog yazılımı filtreleyip ile ayrı bir servere kayıt yapıyorum
teşekkürler.plus eklentisi içinde:
http://sourceforge.net/projects/captiveportalplus/
teşekkürler.
-
Merhaba,
Bu eklentiyi nasıl kurdunuz ?
Edit : Bu eklentiyi kurdum kodları aldım fakat Kodlar çok uzun bu kodları kısaltabildiniz mi ? Normal cp içinden kısaltsamda Plus içerisinden yine uzun kodlar yaratıyor.
-
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=41658.0 ben hatırladıgım kadarı ıle bu lınk uzerınde cozmustum