Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Dns Server.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 2 Posters 1.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      ferfer
      last edited by

Arkadaşlar herkese merhaba benim sorunum şu şekilde

localde kullanmış olduğum dns lerim var ve bunların altında toplanmış sub dominler var gerekli natları yaptım ve dns foworder den sub domianleri wan bacağa yollayarak ekledim toplamda 50 civarı sub dominim ve 10 tanede asıl domainim local sunucumda barınıyor.

Bu şekilde Dışarıdan erişim çalışıyor
      örnek www.xx.com veya hizmet.xx.com şeklinde dışarıdan ulaşabiliyorum.
      ancak aynı localden erişmek istediğimde wan bacağına gidiyorum  dolayısı ile pfsense arayüzü geliyor.
      dns foworder den dns leri local ip yazdığımda da dışarıdan erişimim kesiliyor içeriden erişebiliyorum.
      gereki bütün kaynakları araştırdım ancak yeterli makale bulamadım
      bir sürü rules yazdım lan dan lan landan wan a ancak yine olumsuz sonuçlar aldım.

bu beceriksizliğimle ilgili bana yardımcı olacak uzman arkadaşlarımdan destek bekliyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhaba,
        pf web portu değiştirin.
        mevcut domainler için oluşturduğunuz nat'lar üzerinde "nat reflectionı" aktif hale getirin.

• F
          ferfer
          last edited by

eline koluna sağlık NAT reflection nat+proxy yapınca catır catır çalıştı port değiştirmeye gerek kalmadı
          Çok teşekkür ederim.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.