Cep Telefonu Sertifika Yükleme
-
Merhaba
Squid üzerinde ssl olarak filtreleme yapıyoruz, pc lerde her hangi bir sorun ile karşılaşmadık. Transparan özelliği aktif. Sorunum cep telefonlarında sertifika sorması bunu nasıl düzeltebiliriz. Cep telefonlarına bu yüklenebiliyor mu yada başka çözüm yolumuz var mı ?
Teşekkürler
-
sertifikalarınız CER uzantılı ise;
android lerde güvenlik > kimlik bilgisi depolama > cihaz belleğinden yükle ve devamında pin girilerek yapabilirsiniz. -
crt yazıyor uzantıda
-
crt yi androide yüklemeyi deneyin, olmuyorsa windows üzerinde
crt dosyayı çift tık > aç > ayrıntılar > dosyaya kopyala > ileri > ileri > gözat diyerek kayıt yerini ve ismini ayarlayıp cer dosya yapmayı deneyin.
olmadı netten cer için tool bakılabilir. -
wpad test etmeyi düşünüyorum. Pc ler sabit ama cep telefonları değişiyor sürekli sertifika yüklemek olumsuz dönüş yapacak gibi çalışsada.
wpad ayarlarını aktif ettiğimde cep lerde bunu algılar mı acaba bilen var mı ?
-
merhaba,
local network tek ise, ssl bump kullandığınızdan wpad işinizi görmeyecektir, yine sertifika sorar.
wpad autodiscover tarafında, yabancı kaynaklarda ios sorunsuz, android için sorun oluşturduğunu belirtiyorlardı, tabi 1 seneden fazla oldu bu konuya bakmayalı.
şuan kullananlar var ise sorunsuz, paylaşacaklardır.
local ile mobil network'ü ayırarak, yapıya mobil için ek bir proxy server atayıp, wpad ile http trafiğini takip etmek daha kolay olabilir. -
Lan Rule dan 3128 için erişim hakkı verdim pfsense arkasından wpad ayarlarını yaptım ve pc lerde otomatik proxy ayarını aktif mi kontrol ettim sonuçta pc ler internete proxy den çıkıyor artık sorun yok.
Cep tellerinde 80 ve 443 için izin verdim alt kural olarak.
Transparan özelliğini kapattım.
Böylece sorun çözüldü şimdilik. -
cep telefonlarına android ve iphone için kesin çözümü olan var mı_?
-
Squid ayarlarında "Splice all" seçince, sertifikaya gerek kalıyor mu ?
-
@leventb bu problem hakkında her hangi bir gelistirme oldu mu acaba?
aynı sorunu bende yaşıyorum. Halen bir çözüm bulamadım. Çözüm getirebilen arkadaşlar yardım edebilirmi? Teşekkür ederim.