Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense QoS Ayarlama

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 2 Posters 1.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      firatnemis
      last edited by

Merhaba,

pfSense 2.0.3 amd64 kullanmaktayım. Bazı ip adresleri ve bazı portal uygulamalarına var olan multiwan bağlantımdan, öncelikler atamak istiyorum. Örneğin mail protokolu dahil olmak üzere, portal uygulamalarına var olan internetin direk 1.5 Mbps öncelikle bu hizmetlere ayrılsın gibi, bu noktada araştırmalarım sonucunda net bir bilgiye maalesef ulaşamadım. Konuyla ilgili yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
      Sait Fırat NEMİŞ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hoscakal
        last edited by

traffic shaper wizard kullanarak

istediğiniz protokolleri ilerki aşamalarda size gösterecek ve öncelik vermenizi sağlayacaktır.

wizard a girdiğinizde

sol tarafta yazana göre wizard ı seçin

multi wan single lan

single wan multi lan

kendinize uygun olanı seçerek devam edin bandwith genişlikerini ayarlayın ve öncelik vermek istediğiniz protokolleri seçerek devam edebilirsiniz

• F
          firatnemis
          last edited by

Wizard ile ilerlediğim mecburi olarak ip adresi belirlememi istiyor ancak  ben komple bir ağın örneğin www.google.com.tr adresine giderken priority'sinin yüksek olmasını istiyorum ?

Custom içerik eklemeyi nasıl yapabilirim acaba ?

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.