Uydunet Pfsense problemi
-
Pfsense Uydu Problemi
Kolay gelsin Arkadaşlar;
Pfsense İle ilgili problem yaşıyorum, uydunet pfsense tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.1 Adet Adsl 2 Adet Uydunet Bağlantım Var.
Pfsense Kurdum, Wanların hepsini DHCP yaptım.
Adsl : 192.168.1.1
Uydu1 : 192.168.2.1
Uydu2 : 192.168.3.1
Lan : 192.168.0.1
Pfsense Arayüz : 192.168.0.1Kurulumu Yaparken Adsl ile başladım, Adsl Hattından Hiç bir ayar yapmama rağmen, Pfsense Modemden IP Aldı, Makinalara Internet Verdi.
Uydunetin 1 tanesini tanıttım, İlk başta Bridge Moduna Aldım, 46 lı bir Ip Aldı, Pfsense de Offline Gösterdi. Bunu Dchp ye çevirdim ; Ip Aldı (192.168.2.10) Online Gösterdi, Clientlere Internet Vermedi.
Uydunetde Dns 178.233.140.110 olmazsa normaldede internete girmiyor zaten, makinalarda ayarlı bu dns.
Acaba Pfsense Uydu Modemden Ip Aldığında bu Dns yi Alamıyormu, Yada Alıyorsa Clientlere Veremiyormu ?
Ben Clientlerin dns sini Pfsense in arayüzünü yapıyorum, 192.168.0.1 olarak.
Biyerde yanlışmı yapıyorum ? Uyduyu Bridge mi Almalıyım, Yoksa Dns Forward felan var onlarımı kurcalamalıyım ?
Şimdiden Çok Teşekkür Ederim
-
Merhaba,
doğru anladım mı merak ettiğim için sormak istedim.
3 tane dış hattınız var.bu 3 dış hattı birleştirip LAN ağınızdan çıkartmak mı istiyorsunuz?
-
Hocam 3 Hattımı
Uydu 1 + Adsl (Gateway Grup 1) –> Internet
Uydu 2 + Adsl (Gateway Grup 2) --> OyunOlarak Bölmek İstiyorum, Uyduları Ana Verici , Adsl i uydudan biri giderse bağlantı ordan devam etsin istiyorum.
Fakat Uyduneti Bridge Yapıp Denedim, Clientlere Vermiyor, Online Gösteriyor.
Dhcp yapıyorum normal ipsini alıyor pfsense uydunetten, online gösteriyor.Şu an pfsense siz sistemde uyduların dns sini modemin verdiği değil 8.8.8.8 yapayım örneğin girmior internete zaten. Acaba sorun burdanmı kaynaklı die düşündüm. Pfsense Uydudan aldığı interneti clientlere verirken başka bir dns mi veriyor acaba.
Interface durumuna baktığımda aslında görüorum Uydunetin Dnslerini Gösterio Şu Şekilde :
127.0.0.1
178.233.140.110
176.240.150.250Uydu bağlı iken pfsense in ana sayfasında kendi updateni kontrol edebiliyor gibi geldi bana. Güncel Diyor. Yani sanki uydudan kendi internete girior fakat clientlere veremiyor.
Wan olarak sadece Adsl kullandığım zaman direk client girior internete rahat rahat.
-
1. soru
esxi yada vmware üzerinde mi pfsense?2. soru
birde dual gateway yaptın mı ? ( System -> Routing –> Gateway Groups) -
Yok hocam gerçek makinada bağlı
Wanlar direk pfsense makinada bağlı , switch e bağlı değil
Pfsense makinadan da switche çıkıyorumGateway grup yapıyorum fakat interface statusde paket loss 100 e doğru 1 1 yükseliyor
-
Benim Yaptığımı anlatacağım belki fikir verebilir (ama oyun için ayrı diğerleri ayrı hat çıksın nasıl ayarlayacaksın bilemedim firewallda rules iyi calisman lazım)
bende 2 hat var dsl ve kablo
dsl = 192.168.2.1
Kablo = 192.168.6.1bu ikisine loadbalancer yaptım.
sunucuda 3 tane ethernet bağlı
dsl bacağına 192.168.2.254 (kurar iken gateway olarak 192.168.2.1 verdim)
kablo bacağına 192.168.6.254 (kurar iken gateway olarak 192.168.6.1 verdim)
lan ayağına 192.168.5.254
verdim ardından system routing girdim. Gateway Groups seçtim yeni bir bağlantı oluşturdum.
her iki bağlantıyı teir 1 seçtim. ve Trigger Level için packet loss or high latency ( bu şekilde her iki bğantıyı beraber kullanabilecek (hiz için) iki hattan birisi düşerse diğeri ile de devam edecek.en sonrasında firewall –> rules' e geldim. lan seçtim. Default allow LAN to any rule 'si edit ettim.
display advantage seçtim en altta gateway olarak loadbalancer için oluşturduğum bağlantıyı seçtim ve sisteme uyguladım.
networkteki tüm makineler gateway olarak 192.168.5.254 yaptığımda makinelerim firewalldan çıkış yapıyor.ayrıca bazı saylarımız var statik ip ile tanımlanmış (dsl üzerinden çıkılması mecburi)
bunlar için firewall alias girip alanlar oluşturdum ve yine firewall rules'ı ve lan seçip yeni bir kural tanımladım destination host belirlediğim ip adresleri ise gatewayy olarak dsl gateway seçtim.yapıyı bu şekilde kurdum umarım yardımcı olabilir.
-
Teşekkür Ederim Yardımların için . Ben Onu Şu Şekilde Yapmayı düşünüyorum ;
Firewall Kurallarda Eğer Portlar Belirttiğim Portlarsa Gateway Group 2 (Oyun GWleri) , Değilse Gatewaygroup 1
Diye düşünüyorum.
Fakat işin komik kısmı Pfsense ilk başlıyor makinanın arkasındaki lan ve wan ışıkları yanarken , lan ışığı 10 sn sorna sönüyor
o nedendir bilemedim. tak çıkart yapıyorum tepki vermiyor
-
system loglarda bir hata loglanıyor mu?
yada status –> interface'e alanında kartların durumu nedir baktınız mı ? -
uzak yardım istersen sisteme bir bağlanıp bakabilirim
-
Valla Hocam Destek İsteyeceğim Muhtemelen ;
Geç Cevap Verdim Kusura Bakmayın Öncelikle.
Son Durumum Şu :
Gateway Status de %100 Packet Loss (Offline) Gözüküyor.
Fakat Offline Dediği Hattan Internete Girebiliyor.
Bridge Moduna Aldım, Dhcp Atatım Hep Aynı %100 Packet Loss , Offline , Buda Gateway Grupda Member Down Olarak Ayarladığım için Hiç Bu Hattan Gitmiyor.
Monitor Ip Denedim Hiç Tık Yok Gene Aynı.
Disable Monitoring Always Up Seçeneğini İşaretledim, Tamam Hep Online Gözüküyor Fakat Internet Gittiğinde de Online Gösteriyor. :(
Yardım Ederseniz Çok SEvinirim.
-
Çözdüm Sonunda Arkadaşlar Teşekkürler ;
Aynı Sıkıntıyı Yaşayanlar İçin ;
Gateway de Payload 0, Onu 1 Yapınca Düzensiz Modemlerde Statüsü Doğru Gösteriyor.
-
Valla Hocam Destek İsteyeceğim Muhtemelen ;
Geç Cevap Verdim Kusura Bakmayın Öncelikle.
Son Durumum Şu :
Gateway Status de %100 Packet Loss (Offline) Gözüküyor.
Fakat Offline Dediği Hattan Internete Girebiliyor.
Bridge Moduna Aldım, Dhcp Atatım Hep Aynı %100 Packet Loss , Offline , Buda Gateway Grupda Member Down Olarak Ayarladığım için Hiç Bu Hattan Gitmiyor.
Monitor Ip Denedim Hiç Tık Yok Gene Aynı.
Disable Monitoring Always Up Seçeneğini İşaretledim, Tamam Hep Online Gözüküyor Fakat Internet Gittiğinde de Online Gösteriyor. :(
Yardım Ederseniz Çok SEvinirim.
Modemi bridge modda kullanıyorum.
Benzer sorunla ben de karşılaşmıştım.
System-> Routing -> Edt Gate WayMonitor IP ye herhangi bir DNS ip veriyorum online görünüyor.
-
@evilrude said in Uydunet Pfsense problemi:
Çözdüm Sonunda Arkadaşlar Teşekkürler ;
Aynı Sıkıntıyı Yaşayanlar İçin ;
Gateway de Payload 0, Onu 1 Yapınca Düzensiz Modemlerde Statüsü Doğru Gösteriyor.
aynı surunu uğraşıyordum. data payload 0, 1 yapınca Status online oldu. uydunet modemlerde genellikle kapat aç gibi bir durumda oluşabiliyor.teşekkürler.
-
Teşekkürler paylaşım için.