Paylaşılan Bant Genişliği - Shared Bandwidth
-
Squid3 ü non transparent modda mı çalıştırıyorsun?
-
öncelikle elinize sağlık bunu squid3 kurmadan önce uygulayıp kullandım. sorun yoktu. ancak squid3 kurduktan sonra kullanıcıların hız limiti kuralı çalışmaz oldu.. bu konu ile ilgili bir öneriniz var mı teşekkürler.
Resimdeki ayarı yapın kuralın üstte kalmış, altta kalmış hepsi çalışacaktır.
-
Squid3 ü non transparent modda mı çalıştırıyorsun?
evet transparent mod. birde wpad ayarlarını yaptım. ancak memnun değilim. youtube yi engelliyor. ancak google de ulaşmakta sıkıntı çekiyorum. gibi sorunlar. bazı bilgisayarlar otomatik algılamada sorun çıkarıyor vs. vs.. pfsense te çok yeniyim ustalarımızın çalışmalarından bir makine çıkaracağız inş.
-
ortak band genişliği tanımlamadan çok ip bası band genisliği ataması olmuş.başlık yanıltıcı bence
-
ortak band genişliği tanımlamadan çok ip bası band genisliği ataması olmuş.başlık yanıltıcı bence
Merhaba.
Herhangibir yanlislik yok. Ip basina bant genisligini[1] dikkatli incelersen Limiter eklerken "Mask" kisminda "Destinatian addresses" Paylasilan bant genisliginde ise "None" secilmekte yani Destinatian addresses ile hedef Ip adresine uygulanacak bant genisligi yapilmasina ragmen paylasilanda ise bu tanimlama yapilmamakta Alias araciligiyla olusturulan Ip grubuna belirlenen bant genisligi havuzundaki deger kadar limit verilmektedir.
Not : IP Basina bant genisliginde Upload degeri eklerken Mask : Source Addresses olmasi gerekiyor(mus). Soyle ki;
Pfsense : 192.168.1.1
Client : 192.168.1.11Kullanici tarafina akan trafikte Download icin
Limiter _ Mask - Destination
Source (192.168.1.1) -> Destination (192.168.1.11)Kullanici tarafindan pfsense e akan trafikte Upload icin
Limiter _ Mask - Source
Source (192.168.1.11) -> Destination (192.168.1.1) -
Tsk ederim verdiğiniz bilgi için
-
Bu işlemleri yaptığımda aşırı derecede internette yavaşlama yada bağlanamama problemi oluyor. pfsense 2.3 sürümü kullanıyorum.
-
Merhabalar.
2.3 versiyonunda şu şekilde yapılınca internet kesilme problemi çözülüyor. Limiter için eklenen kuralın bir üst sırasına
interface : LAN
Protocol: TCP/UDP
source: limit yapılmak istenen IP adresleri/hostları
destination: this firewall
port: 3128-3129şeklinde bir kural eklerseniz problem düzeliyor. veya böyle bir kural eklemişseniz üst sıraya alabilirsiniz.
-
Buradaki işlemlerin aynısını yaptım ama olmadı göz atabilir misiniz?
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=120331.0
-
resimleri tekrar yüklermisinzi
-
merhaba resimleri günceller misiniz. Görünmüyor.
-
Teşekkürler paylaşım için.