2.3.2 Ghost Kurulumu Sorunu
-
Selamlar.
2.3.2 üzerine Ghost kurmaya deniyorum. Ancak yayınlanan makalelere göre takip etmeme rağmen yapabilmiş değilim.
Kurulum aşamalarında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
-
https://www.serdarbayram.net/pfsense-2-3-2-hotspot-kurulumu.html adresinde anlatıldığı şekliyle yüklemeyi deniyorum.
5. maddede gösterilen “/usr/local/bin/mysql_install_db –basedir=/usr/local”
komutunu çalıştırınca “/usr/local/bin/mysql_install_db: Command not found.” hatası veriyor.Neden kaynaklanır acaba?
-
Mysql kurulumunu yapabildim.
Ancak makaleye göre ilerlemem rağmen sonuca ulaşamadım.
Karşılaştığım problemler:
1. mysql kurulumu ikinci kez tekrar yapmam gerekti.
tar xv -C / -f /usr/local/share/pfSense/base.txz ./usr/bin/install
komutunu kullandıktan sonra tekrar kurulum yaptım. Ancak bu işlemden sonra sshd servisi ve mysql otomatik çalışmadı. her açılışta komut satırından çalıştırmak durumunda kalıyorum2. freeradius servisi çalışımıyor ve captiveportal ekrarnı gelmiyor. doğrudan internete erişim var.
Kurulum yapıp çalıştıran arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
-
2.3.4 versiyonunda sorunsuz kurulum yapilabiliyor.
-
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu versiyonda bahsettiğim sorunların hiç biri ile karşılaşmadım.
Ama bu kezde ghost giriş ekranında TC ile giriş yapmayı denediğimde; "Bilgileriniz doğrulanamadı, Lütfen tekrar deneyiniz." demekte.
Ayrıca ghost yönetim panelinde TC kimlik kullanıcıları listesinde de kayıt görünmemekte.Nereyi gözden kaçırıyorum?
-
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu versiyonda bahsettiğim sorunların hiç biri ile karşılaşmadım.
Ama bu kezde ghost giriş ekranında TC ile giriş yapmayı denediğimde; "Bilgileriniz doğrulanamadı, Lütfen tekrar deneyiniz." demekte.
Ayrıca ghost yönetim panelinde TC kimlik kullanıcıları listesinde de kayıt görünmemekte.Nereyi gözden kaçırıyorum?
captiveportal-config.php dosyasında radius şifresini değiştirmemişim.
Düzelttikten sonra sorunsuz çalışmaya başladı.Cevaplar için teşekkürler.
-
Merhaba,
2.3.4 Kurulumunu yaptım Captive portal ve Freeradius2 paketlerini de ekleyip yapılandırdım ancak radiusd servisi bir türlü çalışmıyor. Dolayısıyla Captiveportal'ı test ediyorum karşılama ekranı geliyor ancak kullanıcı bilgilerini girdiğimde Error sending request: No valid RADIUS responses received hata mesajını alıyorum. Serdarbayram'ın makalesinde ki adımları takip ettim.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.
-
Merhaba,
2.3.4 Kurulumunu yaptım Captive portal ve Freeradius2 paketlerini de ekleyip yapılandırdım ancak radiusd servisi bir türlü çalışmıyor. Dolayısıyla Captiveportal'ı test ediyorum karşılama ekranı geliyor ancak kullanıcı bilgilerini girdiğimde Error sending request: No valid RADIUS responses received hata mesajını alıyorum. Serdarbayram'ın makalesinde ki adımları takip ettim.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.
Asagidaki aciklama yardimci olacaktir.
https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey/permalink/1838310896492207/?comment_id=1841555916167705&ref=notif¬if_t=group_comment_mention¬if_id=1493719093813726
-
Evet ilgili dosyaları arkadaşlar revize edip paylaşmışlar sağolsunlar.
Bize de sadece indirip değiştirmek düştü :)
Çok teşekkür ederim. Faceebok grubuna da katılmış oldum ayrıca.
-
Tekrar Merhaba,
Ghost üzerinde kullanıcı eklerken Field 'tarih' doesn't have a default value hata mesajını alıyorum,
Nereyi revize etmem gerekiyor arkadaşlar ?
Şimdiden teşekkürler.
-
Tekrar Merhaba,
Ghost üzerinde kullanıcı eklerken Field 'tarih' doesn't have a default value hata mesajını alıyorum,
Nereyi revize etmem gerekiyor arkadaşlar ?
Şimdiden teşekkürler.
Cevabin asagidaki adreste
https://www.serdarbayram.net/pfsense-2-3-2-hotspot-kurulumu.html
-
Evet belirttiğiniz adreste ki yönergeleri uygulayarak sistemi devreye aldım.
Çok teşekkür ederim. -
Merhaba herkese, forumdaki pek çok yöntemi denedim ancak bir ara çalıştırmayı başardığım TC Kimlik doğrulama şuan yine çalışmıyor. Log dosyalarında da bir sonuç bulamadım. Giriş denemesi sonrası "Bilgileriniz doğrulanamadı. Lütfen tekrar deneyiniz" hatası alıyorum. SQL ile kontrol ettiğimde ilgili tabloya kayıt atmamış gözüküyor. Sorunu detaylı inceleyebileceğim bir log yada yöntem paylaşabilir misiniz?
-
Bende Invalid Credentials specified hatası alıyorum.
-
@qbilay
https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey/permalink/1838310896492207/?comment_id=1841555916167705&ref=notif¬if_t=group_comment_mention¬if_id=1493719093813726
benim facebook sayfam yok kullanmıyorum. yukarıda ki link de olan çözümü kopyalayıp buraya yapıştırmanız mümkün mü? Radius servisini çalıştıramadım bi türlü belki çözüm olur.
Teşekkürler -
@aslanakyol evet 5. maddeyi bende aşamadım aynı problem neden olabilir acaba, yardım lütfen :)
-
Merhaba
Bu sorunu çözen biri varmı?
TC ile giriş yapmayı denediğimde; "Bilgileriniz doğrulanamadı, Lütfen tekrar deneyiniz." demekte.
Ayrıca ghost yönetim panelinde TC kimlik kullanıcıları listesinde de kayıt görünmemekte. -
@serkanturker sorunun çözümünü ulaşabildiniz mi? Şuanda aynı sorunu bende yaşıyorum.
-
@firatozdener malesef çözemedim henüz bende
-
@serkanturker Merhabalar bayramınızı tebrik. Kurulumu tamamıyla çözdüm ve sorunsuz olarak kullanım başladı. Bayram sonrası çözümü video ( sıfır kurulumla ) olarak paylaşacağım.