Açılamayan internet sitesi
-
merhaba arkadaşlar 2.3.5-DEVELOPMENT sürüm pfsenste squid ve squidquard kullanarak grup acl ve target categories yapılandırmalarıyla internet kısıtlamaları yapıyorum. (örneğin bir gruba sadece belirttiğim siteleri açarak, bir diğer gruba sadece belirttiğim siteleri kapatarak) son 3 haftadır belki de 1 aydır pfsense ile ilgili hiçbir değişiklik yapmadığım halde bir tane siteye giriş yapamıyorum onun haricinde hiçbir sitenin açılmama sorunu yok. link paylaşımı belki yasaktır diye site adresini yazmadım. bu açılmayan site bazen çok nadirde olsa açılıyor. söyle bir durum var pfsense önünden direk modemden net alırsam sitede hiçbir sorun yaşamıyorum şakır şakır çalışıyor ne zaman pfsense üzerinden net çıkış yapıp açmaya kalksam sorun gene aynı. siteyi Whiteliste ekledim olmadı. squid de bypass Proxy for these destination kısmına gene olmadı. pfsense nin bu siteyi neden açamadığını söylediği bir yer var mı nereyi kontrol edeyim yardımcı olursanız sevinirim.
not:
pfsense 2.2.6 versiyon olarak kullandığım farklı bir yapımda var site o yapı üzerinde de açılmıyor. lakin dediğim gibi direk modemden nete çıkarsam sıkıntı yok.bir not daha site yandex sunucuları üzerinden host ediliyor. belki işinize yarar bir bilgidir.
-
squidguard log'unda hangi kurala takıldığı yazar.
linki de paylaşabilirsiniz. -
squidguard log'unda hangi kurala takıldığı yazar.
linki de paylaşabilirsiniz.teşekkür ederim şimdi squidquard logunu kontrol edeceğim lakin bahsettiğim diğer pfsense yapımda squidquard kurulu değil yani her hangi bir filtreleme yapmıyorum o yapıda da sorun yaşıyorum.
pfsense kurulu arkadaşlar adrinahotel.com sitesini denerlerse ve sonuç bildirirlerse sevinirim. -
ben sorunsuz bağlandım
pfsense 2.3.4
squid 0.4.36_3
squidGuard 1.16.2 -
ben sorunsuz bağlandım
pfsense 2.3.4
squid 0.4.36_3
squidGuard 1.16.2teşekkür ederim. sizinle aynı sürümleri kullanıyorum ara sıra bendede açılıyor. squid ve squid quardı durdurup öyle deniyorum açılmadığı zamanlarda sonuç yine aynı oluyor. artık ilk fırsatta başka bir makinaya pfsense kurup hiç bir ayar yapmadan deneyeceğim ve yaptığım her ayardan sonra yine deneceğim. bakayım derdi ne imiş. squid loglarda bir şey bulamadım. bu mesajı yazmaya başladığımda açılmıyordu son bir deneme yapayım dedim şimdi açılıyor bu süre zarfı içerisinde pfsense de bir ayar da değişmedim anlamadım gitti kafasına göre takılıyor. :)
-
2.3.4 yeni kurulumda hiç bir ayar ve paket yüklemesi yapmadan denedim sorun gene aynı açılmıyor.